Zašto je ulaganje u brend važno?

Zašto je u brend važno?

Zašto ne voli pričati o bildanju imidža te zašto misli da je ulaganje u brend važno, otkrila nam je Kristina Ercegović, poduzetnica i spisateljica, koja je izgradila i odnjegovala tri tvrtke, a dvije od njih prodala.

Od radionice za tridesetak poduzetnika do konferencija održanih više od 200 puta u 25 gradova i pet zemalja, s više od 15 000 posjetitelja kroz deset godina. Riječ je, naravno, o Business Cafeu, eventu koji je postao brend, ali i više od toga – mjesto okupljanja poduzetnika na kojem razmjenjuju ideje, dobre prakse, savjete, podršku i kontakte.

Lice iza (i ispred) cijele priče je Kristina Ercegović, poduzetnica i spisateljica, koja je izgradila i odnjegovala tri tvrtke, a dvije od njih prodala. Business Café osnovala je s ciljem da pokrene poduzetništvo na našem području i potakne neke nove načine poslovanja.

Kristina nam je u kratkom razgovoru otkrila zašto misli da je ulaganje u brend važno, te zašto ne voli pričati o bildanju imidža.

1. Prema Vašem mišljenju, zašto je važno ulagati u struku? 

Uvijek je važno ulagati u struku, u vlastitu stručnost da bismo bili najbolji u onom što radimo te da bismo svojim klijentima pružili najveću vrijednost.

2. Zašto je bildanje imidža danas važnije nego ikad prije?

Ne volim riječ bildanje imidža, radije mislim da je važno jasno komunicirati tko smo i što radimo, za koga, kako i koje su naše vrijednosti.

3. Je li brendiranje postalo teže s povećanjem broja brendova na tržištu? 

Istovremeno je i najlakše i najteže biti svoj, i autentičan.

4. Zašto brendovi koji su izgradili jednu cijelu kulturu brendiranja često zanemaruju mogućnosti za razvoj i napredak koje im brendiranje pruža i omogućuje?

Prevelik fokus na sebe, premali na kupce.

5. Što se u Vašem iskustvu pri brendiranju ili rebrendiranju pokazalo kao najuspješnije za prepoznatljivost i dobro pozicioniranje na tržištu? 

Autentičnost i jasna komunikacije bez zadrške, jer najjači smo kad smo svoji.

Tags:

  • Show Comments (1)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads