Erdelić – Revolucija zdravih cipela

Erdelić - Revolucija zdravih cipela

Tvrtka Erdelić d.o.o. iz Velike Gorice donosi pravu revoluciju zdravih cipela, a iza njenog imena i uspjeha stoje poslovni i bračni partneri, Silvija i Marko Erdelić.

Pripremila: Dijana Kopjar Mucak
Foto: Zvonimir Kosinjski, arhiva Erdelić d.o.o.

Berkemann, Fidelio, Podowell, Chausse Mouton i Fargeot, MBT, Grünland, Nursing Care, Arcopedico, Empire, Grey – brendovi su poznati svim poklonicima zdrave obuće. Manje je, međutim, poznato da sve njih na hrvatskom tržištu već godinama predstavlja tvrtka Erdelić d.o.o. iz Velike Gorice. Iza njenog imena i uspjeha stoje poslovni i bračni partneri, Silvija i Marko Erdelić.

„Berkemann, njemački brend komforne obuće, bio je naš prvijenac. Na njihovim predstavljanjima kolekcija upoznali smo tijekom godina široku mrežu distributera iz cijelog svijeta, krenuli smo posjećivati europske sajmove obuće i zapravo totalno se navukli na cipele. Kada kreneš s dobrim brendom s jako dugom tradicijom, u ovom slučaju tradicijom od 1885. godine, i upoznaš proizvodnju, materijale i sve prednosti kvalitete, zapravo više nema povratka“, govori Silvija Erdelić, otkrivajući nam i ne tako sjajne početke prije osam godina kroz koje su zajedničkim snagama prošli.

Svoju distribucijsku mrežu izgradili su kroz kvalitetnije opskrbljene ljekarne i specijalizirane trgovine, ne zaboravljajući pritom svoj fokus – biti prepoznati kao kvalitetni dobavljači koji njihovim pacijentima i kupcima mogu osigurati samo najbolje.

OD POčETNIH PROBLEMA DO SPECIJALIZACIJE

„Bez financijskog zaleđa i bez plana smo krenuli… U početku smo se posvetili jednom brendu i svaku kunu ulagali u nabavku cipela i traženje partnera koji će ih uvrstiti u ponudu. U naš ne baš veliki automobil natrpali smo kolekciju i osobno obilazili potencijalne velike kupce.

Kao i većina ljudi, cipele smo dijelili na lijepe i ružne, udobne i neudobne, ali posao nam je omogućio da otkrijemo cijeli novi svijet o kojem prije nikada nismo ni razmišljali“, ističe Silvija. Svoju distribucijsku mrežu izgradili su kroz kvalitetnije opskrbljene ljekarne i specijalizirane trgovine, ne zaboravljajući pritom svoj fokus – biti prepoznati kao kvalitetni dobavljači koji njihovim pacijentima i kupcima mogu osigurati samo najbolje.

S godinama i iskustvom došla je ideja o specijalizaciji u segmentu specijalne komforne obuće. Asortiman se dopunjavao novim europskim brendovima, a paralelno Erdelići postaju sve svjesniji koliko su ozbiljni problemi sa stopalima, razne deformacije i bolovi zapravo česti u populaciji, te koliko je slabo razvijena educiranost i svjesnost u vezi izbora obuće.

Erdelić - Revolucija zdravih cipela

POSEBNE PONUDE ZA DIJABETIčARE

Erdelić d.o.o danas u ponudi ima različite kategorije zdrave obuće: s anatomski oblikovanim uloškom, radnu obuću, za dijabetičare, za putovanja, za razne deformacije, za seniore te postoperativnu obuću.

Osim što su se posvetili obući sa specijalnom namjenom, zastupaju i program svakodnevne obuće za slobodno vrijeme, koja ima specijalno oblikovan anatomski uložak, nerijetko izmjenjiv, što ove cipele drastično razlikuje od potpuno ravne masovne ponude obuće.

Arcopedico balerinke teže svega 120 grama i potpuno su veganske!

„Malu revoluciju smo pokrenuli ponudom specijalne obuće za dijabetičko stopalo. Unazad nekoliko godina ovo je bilo gotovo nepoznanica, a sada diljem Hrvatske možete pronaći odličan izbor obuće izrađene bez unutarnjih šavova i od iznimno mekih i prilagodljivih antibakterijskih materijala“, ističe Silvija.

PERIVE BALERINKE

Popularne balerinke također su u ponudi Erdelić d.o.o. ali nešto drugačije od uobičajenih u ponudi – naime, možete ih oprati u perilici rublja, jednako kao i kožne radne klompe proizvođača Nursing Care.

Zanimljiva je i ponuda obuće za slobodno vrijeme portugalskog proizvođača Arcopedico. U njoj su zastupljene balerinke koje teže svega 120 grama par i idealna su obuća za duge šetnje i putovanja, a pritom su – potpuno veganske!

„Naša stopala su temelji za hod kroz svakodnevni posao i život. Kako bismo maksimalno pokrenuli aktivnost mišića i koštano-ligamentnih stabilizatora stopala i cijele noge, vrlo je važno nositi kvalitetnu, anatomski oblikovanu obuću s fleksibilnim potplatom.

Formalnu obuću često moramo koristiti kao dio svakodnevnog koda odijevanja, a s obzirom na to da na poslu provodimo veliki dio dana, formalna i radna obuća imat će značajan učinak na zdravlje naših stopala. Sigurna i zdrava radna obuća bitan je čimbenik za kvalitetno obavljanje posla“, zaključuje Silvija, inače modna dizajnerica iza koje je niz uspjeha u svijetu mode.

Iako i danas rado slobodno vrijeme provodi u svom ateljeu kreirajući odjeću i nakit, posvećena je provođenju edukacija u svrhu zdravlja stopala, te jačanju svjesnosti o važnosti izbora kvalitetne obuće.

O budućnosti tvrtke kaže: „Konstantno radimo prezentacije novih kolekcija i brendova za naše partnere, a koristimo i svaku priliku da prezentiramo novitete kroz razna predavanja, sajmove i promocije. Posvetili smo velik dio poslovanja upravo edukaciji. Vizija nam je postati tvrtka koja je tu za sve one koji brinu o zdravlju stopala ali i one koji se žele educirati o tome. želimo biti središnji izvor informacija, konkretnih prijedloga i pravih rješenja“.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.