Kad ljubav preraste u posao

kad-ljubav-preraste-u-posao
Priču o ljubavi prema homeopatiji pretvorila je u posao – Ana Šafran, voditeljica i vlasnica centra Annah, ispričala nam je svoju životnu priču. U rečenicama koje slijede pročitajte kako prirodnim putem riješiti kriznu situaciju koju vam je stres na poslu donio, saznajte kako izliječiti rane koje često nastaju zbog takvih situacija i na koji način promijeniti stav o stresu i poslovnim tjeskobama.

 

Pripremila: Lana Milčec
Foto: centar Annah

kad-ljubav-preraste-u-posaoDoktorica sam znanosti i majka sam troje djece. To su moji najveći uspjesi u životu. No, uskladiti ta dva uspjeha zajedno, značilo je preuzeti na sebe jako puno stresa. Magistarski sam rad pisala za vrijeme rodiljnog dopusta, uz dvoje male djece. Doktorsku disertaciju na temu forenzične revizije i otkrivanja prijevara napisala sam za vrijeme rodiljnog dopusta s trećim djetetom. Za oba sam rada primila nagradu Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.

Deset godina predajem na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te sam voditeljica MBA studija Računovodstvo, revizija i porezi. Danas sam uz sve to i poduzetnica – vlasnica tvrtke Annah d.o.o. i homeopatkinja.

Za poduzetništvo treba – stres

Za moj poduzetnički poduhvat zaslužno je zapravo jako puno stresa u mom životu. Naime, da bih sve ove pritiske i stresove izdržala, godinama sam primjenjivala neke od metoda prirodnog liječenja i učila o njima.

Kad imate troje djece, svaki čas je netko od njih bolestan. Već sam s prvim djetetom počela primjenjivati homeopatiju i ostale komplementarne metode, i djeci su brzo prolazile sve tegobe. Zadovoljna uspjesima tih metoda u liječenju svoje djece, sve sam više učila o njima, sve dok jednog dana nisam odlučila upisati Školu homeopatije.

Učenje je sastavni dio mog života i vjerujem da ću cijeli život nešto učiti. Uz homeopatiju sam paralelno učila još tri metode. Završila sam Internacionalnu školu za naprednu homeopatiju u Zagrebu, gdje sam danas i predavač homeopatije. U Londonu sam završila tri stupnja edukacije o Bachovim kapima te stekla certifikat registriranog Bachovog praktičara. Certificirana sam savjetnica za Schuesslerove soli i analizu lica. Kliničku praksu u području homeopatije sam obavila na klinici najpoznatijeg svjetskog homeopata dr. Rajana Sankarana u Indiji.

Učim još dvije metode koje će mi dodatno pomoći u radu s klijentima u mom centru za homeopatiju. Srećom, muž me u svemu podržava, podnosi moja izbivanja iz kuće i brine o djeci kada su u pitanju moji odlasci na edukacije ili klinički rad u Indiju, što ponekad traje i tjednima.

Muški i ženski svijet stresa

Zapravo, iza svega ovog stoji jako puno stresa, odricanja, suza, ali i loših dana kad bih najradije od svega odustala. Danas mi je drago da sam sve izdržala i moj je moto „Sve mogu izdržati“. To učim i klijente – da se lakše nose s teškoćama koje im život donosi.

U moj centar za homeopatiju dolaze klijenti svih uzrasta. Od mama s bebama do umirovljenika. Dolaze i trudnice, kao i žene koje imaju problema sa začećem. Često mi dođe jedna osoba, a na kraju tretiram cijelu obitelj. Ponosna sam što mi dolazi dosta muškaraca na konzultacije, koji se sve više okreću prirodnim metodama prevladavanja bolesti, umora i stresa. Za njih sam osmislila i poseban seminar „Bach for men“, gdje su sve teme prilagođene „muškom svijetu“, a nauče kako Bachove kapi mogu biti od koristi za prevladavanje umora i stresa.

Zašto sam pripremila poseban seminar za muškarce? Znate, još uvijek prevladava percepcija da su muškarci jači spol, da oni mogu sve preživjeti, da pravi muškarci nikad ne plaču i ne pokazuju svoje slabosti pred drugima. Samim time se muškarci rjeđe odlučuju prisustvovati seminarima o prirodnim metodama liječenja jer se smatra da je to više „ženski svijet“. Moji klijenti često kažu: „Došao bih na seminar ako neću tamo biti jedini muškarac…“

Tako mi je pala na pamet ideja da pripremim seminar samo za muškarce. Moji muški klijenti već znaju da ih ja najbolje razumijem i vjeruju mi u potpunosti. Čujem stvari koje nikad nikome u životu nisu izrekli. Poštujem njihovu hrabrost da mi se povjere i cijenim njihovo povjerenje. Zato je mojim klijentima bolje već na prvom terminu konzultacija. Oni vide da ih ja razumijem, ne kudim ih, niti se iščuđujem time što sam čula.

Moj je jedini zadatak pomoći klijentu, kakvi god problemi bili. Jer moto je Annaha: „U Annahu Vas slušamo, čujemo, savjetujemo i razumijemo!“

kad-ljubav-preraste-u-posao

Kombinacija metoda kao ključ terapije

Srećom, raznolikost mojih metoda pruža mi mogućnost da zaista nađem lijek i rješenje za njihove probleme pa često kombiniram sve terapije zajedno. Bachove kapi djeluju na umor, stres, šokove, strahove, tugu, odnosno, na sve vrste emocionalnih i mentalnih tegoba. Schuesslerove soli poravnavaju neravnotežu minerala u ljudskom tijelu i djeluju na fizičkoj razini, dok homeopatija poravnava emocionalne, mentalne i fizičke tegobe.

Pozitivna strana ovih metoda je da one liječe uzroke bolesti, a ne posljedice.

 

Bachove kapi su vrlo učinkovite u prevladavanju treme, stresa i straha pred javne nastupe, govore, prezentacije, predavanja i ispite. Tako da mi po Bachove kapi dolaze studenti prije ispita, glazbenici prije nastupa, ali i menadžeri prije javnih govora i izlaganja. Tada im složim kombinaciju kapi za koncentraciju, samopouzdanje i strah.

Danas popularna kombinacija je ona za preopterećenost obvezama i umor. Danas su preopterećeni i muškarci i žene, ali i djeca. Živi se brzo, pod pritiskom i stresom, a to često vodi do depresije i bolesti. Metode s kojima radim, a posebice Bachove kapi, djeluju kao prevencija bolesti. No, manje mi dolaze ljudi zbog prevencije, a više kad je voda već došla do grla. Tada gasimo vatru…

No, pozitivna strana ovih metoda je da one liječe uzroke bolesti, a ne posljedice, i jednom kad se ti uzroci spoznaju i razriješe, bolest se više ne vraća. Homeopatija, Bachove kapi… to je moja ljubav, to je posao koji je izrastao iz hobija, iz ljubavi.

Te su me metode tisuću puta podignule u teškim trenucima. Sama sam se uvjerila na svojoj koži u njihovu učinkovitost pa stoga vjerujem da bolje i lakše mogu odrediti terapiju za svoje klijente. Kad sam otvorila firmu, rekla sam: „Kad prvi klijent uđe, to je to, dalje će dolaziti svi.“ I tako je i bilo. Kad volite posao koji radite, to se vidi i klijenti to prepoznaju. I tada se krug klijenata širi sam od sebe.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads