Zdravstveni centar Novamed

Razgovarala: Petra Sedlanić
Foto: Novamed

Ivana Novačić Amšel, direktorica

Moramo priznati da iz vlastitog iskustva najkvalitetnija promocija je ona zadovoljnog pacijenta, to je možda sporiji proces, ali je svakako najzdraviji i daje dugoročne rezultate.

Kad se preselite u drugi grad, u potrazi za zdravstvenom njegom oslanjate se na osobne preporuke prijatelja. I točno se tu – u preporuci pojavio Zdravstveni centar Novamed. S tim na umu, direktorici Ivani Novačić Amšel postavili smo pitanja o poslovanju, imidžu i ciljevima ovog zdravstvenog centra koji nudi široku paletu zdravstvenih usluga na jednom mjestu i posebnu pažnju posvećuje individualnom pristupu svakom pacijentu. U svijetu brendiranja, medicinske usluge je najizazovnije brendirati – odnos koji se gradi s pacijentom puno je dublje prirode, delikatniji je i započinje povjerenjem koje iznova treba opravdavati.

Kako je i kada nastao Zdravstveni centar Novamed? S kojom idejom i ciljem?

Ideja o samom Centru nastala je još 2005. godine, no zbog mnogih administrativnih zapreka u realizaciji, u njegovu izgradnju krenuli smo 2008. godine. Glavni cilj projekta bio je da se sastavi skup visokokvalitetnih specijalističkih ordinacija i liječnika koji će pružati zdravstvene usluge po principu “sve na jednom mjestu”. U današnjem sve težem položaju zdravstva uočena je potreba za što racionalnijim pristupom zdravstvenom tržištu, kako financijski, tako i sistematizacijom prostora, vremena, usluga i to sve u korist sve zahtjevnije i zdravstveno obrazovanije populacije.

Koji su najveći izazovi s kojima ste se susreli i s kojima se još uvijek susrećete? Što vas motivira u svakodnevnom radu?

Najveći izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo su stalne administrativne prepreke i promjene zakonodavnih okvira. U takvim uvjetima nužna je brza prilagodba i fleksibilnost, kako bi se udovoljilo svim zakonskim i administrativnim uvjetima. To svakako nije uvijek lako, ali i daje određenu dinamiku poslovanju. Iskustvo koje smo do sada stekli svakako olakšava svakodnevnu prilagodbu. Budući da je područje našeg poslovanja dosta široko i stalno otvara nove mogućnosti za rast i usavršavanje, to je ujedno i svakodnevni izazov s kojim se susrećemo te nas motivira u radu. Motiviraju nas i zadovoljni pacijenti koji predstavljaju dodatni motiv da stalno napredujemo i usavršavamo se.

Koje vas usluge diferenciraju od drugih zdravstvenih centara u Hrvatskoj? Koje vrijednosti i inovacije biste istaknuli?

Možemo istaknuti da kod nas pacijenti mogu obaviti dosta široku paletu zdravstvenih usluga, od specijalističkih pregleda (gastroenterologija, kardiologija, dermatologija i mali kirurški zahvati, otorinolaringologija, anesteziologija, urologija, kompletne laboratorijsko biokemijske i mikrobiološke pretrage, kompletne sistematske preglede, ekspertna mišljenja iz područja endokrinologije i urologije, …), te kompletne dentalne usluge od konzervative do implantologije, te usluge dentalnog rendgena i dentalnog CT-a. U suradnji s Poliklinikom BetaPlus koja se nalazi u našem prostoru, ostvarujemo izuzetno dobru suradnju i upotpunjujemo ponudu naših usluga iz područja ginekologije i reproduktivne medicine. Naše osnovne vrijednosti su da gradimo povjerenje pacijenata svaki dan iznova i trudimo se individualnim pristupom udovoljiti svim željama i potrebama naših korisnika, a da u tome uspijevamo potvrđuju i sada već dugogodišnji pacijenti i njihove preporuke.

Vaša je vizija razviti se u zdravstveni centar prepoznatljivog imidža. Koje karakteristike imidža gradite i na koji način? Koje marketinške kanale koristite za promociju? U koje najviše vjerujete i ulažete?

Osnovne karakteristike na kojima počiva naša politika poslovanja je pružiti individualnu i brzu uslugu, te njegovati individualni pristup svakom korisniku. Moramo priznati da iz vlastitog iskustva najkvalitetnija promocija je ona zadovoljnog pacijenta, to je možda sporiji proces, ali je
svakako najzdraviji i daje dugoročne rezultate. Specifičnost zdravstvenih usluga je da veliko ulaganje u marketing nije garancija da će pacijent primiti i kvalitetnu uslugu. Pacijenti se vežu uz određenog liječnika i to je u pravilu vrlo intiman i osjetljiv odnos, koji počiva na povjerenju koje se gradi. Naravno da ulažemo određena sredstva i u marketing, to je bilo više izraženo u početku poslovanja, ali puno su veći benefiti od preporuka zadovoljnih korisnika.

U sklopu Novameda nalazi se i beauty centar. Kako je došlo do te ideje? Na koji ste način beauty centar povezali sa zdravstvenim uslugama? Jesu li korisnici zdravstvenih usluga ujedno i korisnici usluga beauty centra?

U sklopu našeg Centra imamo i beauty studio i caffe-bar koji naravno upotpunjuju našu uslugu. Beauty studio predstavlja mali odmak od zdravstvenih usluga ali je definitivno povezan i s našim medicinskim dijelom, osobito s područjem dermatologije i malih kirurških zahvata. Naravno da velika većina naših korisnika cirkulira cijelim Centrom i koriste razne usluge koje nudimo, tako da su svi naši segmenti poslovanja izuzetno povezani i zajednički doprinose ukupnom dojmu. Ideja o beauty centru unutar cijelog zdravstvenog centra nam se činila izuzetno prirodnom. Spoj ljepote i zdravlja je danas neizbježan. Sam centar interijerom ne podsjeća na isključivo zdravstvenu ustanovu, već pruža jednu ugodnu i ležernu atmosferu, koju i pacijenti prepoznaju.

Koji su vaši daljnji planovi za razvoj? Stremite li pacijentima u inozemstvu?

Planova ima, oni se prirodno pojavljuju kako raste i naše poslovanje, u smislu proširenja palete naših usluga, kao i stalnog ulaganja u tehnološka poboljšanja i opremu. Svakako smo usmjereni i na inozemna tržišta, no više u segmentu individualnih pacijenata, koji od nas očekuju visoku razinu kvalitete usluge. Naša niša nikako nije masovni zdravstveni turizam, jer je tu kvaliteta zdravstvene usluge dovedena u pitanje. Kvaliteta usluga kao i kvaliteta materijala koje koristimo, osobito u području dentalne medicine, je nešto čime se želimo istaknuti, te tu svakako možemo ponuditi i vanjskim pacijentima visokokvalitetne usluge, po njima pristupačnijim cijenama. Prostora za rast uvijek ima kao i planova za daljnji razvoj. Na tome radimo svakodnevno i uvijek mislimo da možemo i moramo pružiti više kako bi naši korisnici bili zadovoljni i kako bi naš odnos prerastao u dugogodišnju suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads