Večernji list – Superbrand 2017/18.

Večernji list - Superbrand 2017/18.

Večernji list otkriva pozadinu priča, bavi se israživačkim novinarstvom, objavljuje kolumne, analize, feljtone…

EMOCIJA

Večernjakova ruža

Tradicionalni izbor (od 1997.) najboljeg medijskog postignuća u sedam kategorija. Kandidate nominiraju medijske kuće. Posebna vrijednost je to što o dobitnicima odlučuju čitatelji Večernjeg lista pa je i nagrađenima osobito važna i draga. Svečana dodjela nagrada održava se u HNK uz izravan prijenos HRT-a.

Gospodarstvenik godine

Izbor najboljega gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine (od 2016.) prema ocjeni stručnog žirija i glasovima čitatelja.

Zlata vrijedan – izbor najboljeg OPG-a

Izbor najboljega obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva prema ocjeni stručnog žirija i glasovima čitatelja. Projekt je pokrenut 2014. u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede radi promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu.

Večernjakova biciklijada

Jedna od najstarijih Večernjakovih akcija (od 1979.), koja je svrha afirmirati i promovirati bicikliranje, aktivan i zdrav život. Biciklijada se održava u lipnju ili srpnju, usmjerena je ponajprije na obitelji, a kulminira zajedničkim okupljanjem na otvorenom uz kulinarske i zabavne sadržaje.

Ordinacija iz bajke

Društveno odgovoran projekt Večernjeg lista pokrenut je 2015. sa svrhom obnove i opremanja ustanova za društveno ugrožene kategorije (ustanove za nezbrinutu djecu, djecu s poteškoćama u razvoju, dječji onkološki odjeli…). Projekt završava svečanim otvaranjem uređene i obnovljene ustanove.

Večernjakov pečat

Godinama je prepoznatljiv brend u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Postao je svojevrsni “europski Oscar” na kojemu se dodjeljuju nagrade osobama u BiH, regiji, Europi i svijetu. Njemu nazoče sve najvažnije osobe iz društvenog, političkog, diplomatskog života, glumci, sportaši, humanitarci, građani… Pečat tradicionalno izravno prenosi BHRT, a posljednjih godina i HRT.

Večernjakova domovnica

Večernjakov izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla jedan je od najvažnijih društvenih događanja u iseljeništvu. Nije to običan izbor i nagrađivanje najpopularnijih i najpoznatijih hrvatskih iseljenika, već svojevrsno hrvatsko predstavljanje Njemačkoj i Europi.

Večernjakova kratka priča

Natječaj za najbolju kratku priču Večernji list organizira od davne 1964. Tomislav Sabljak izbornik mu je cijelo vrijeme. Natječaj je stvorio neka od važnih književnih imena u nas, ali i ona etablirana natjerao da se okušaju u toj zahtjevnoj formi.

Večernji list - Superbrand 2017/18.

KVALITETA

Danas je Večernji list puno više od klasičnog novinskog izdavača. Medijska je kuća koja, osim istoimenih dnevnih novina, u svom portfelju ima i jedan od najposjećenijih news portala u državi Vecernji.hr, poslovne dnevne novine Poslovni dnevnik, poslovni news portal Poslovni.hr, najposjećeniji zdravstveni portal Ordinacija.hr, najposjećeniji poljoprivredni portal Agrobiz.hr.

Najposjećeniji portal lokalne tematike Lokalni.hr, desetak tjednih i mjesečnih specijaliziranih magazina kao što su Ordinacija, sportski tjednik Max, magazin i portal Diva, magazin Living, mjesečnik Vojna povijest, dječji mjesečnik Radost, tjednu Enigmatiku itd.

Večernji list ozbiljan je izdavač dnevnika i magazina, ali i knjiga te web portala i online servisa. Organizator je projekata poput izložbi, koncerata, predstava, sportskih i sličnih događaja. Sve te aktivnosti poslovnim partnerima pružaju moderne marketinške alate za doseg do specifičnih ciljanih skupina.

Večernji list - Superbrand 2017/18.

POUZDANOST

Večernji list - Superbrand 2017/18.Prvi broj Večernjeg lista pojavio se na kioscima 1. srpnja 1959. Od samog početka čitatelje je osvojio relevantnim, vjerodostojnim, a istovremeno zabavnim i korisnim sadržajem. Kvalitetan i profesionalan pristup novinarstvu, aktualnost i neovisnost osigurali su vrhunski novinari, urednici i kolumnisti.

Važnije godine: 1959. utemeljen Večernji list, 1990. izlazi kao nezavisne novine, 1999. pokrenut portal Vecernji.hr, 2000. Večernji list djeluje u sklopu austrijskog medijskog koncerna Styria Medien AG, 2006. projektom “Nogomet srcem” osvojio je treće mjesto na natjecanju Ifra Cross Media Award 2006. za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu, 2014. obilježeno 50 godina postojanja natječaja za kratku priču Večernjeg lista “Ranko Marinković”, čime je taj natječaj postao najdugovječniji izbor za kratku priču u Hrvatskoj, 2016. Večernji list dobitnik je pet nagrada u četiri kategorije u sklopu renomiranog natječaja European Newspaper Award koji ocjenjuje dizajn i koncept novina.

U konkurenciji su bile 191 novine iz 27 europskih zemalja, a Večernji je list nagrađen za naslovnicu i naslovnu priču, za vizualnu prezentaciju priče, za alternativnu prezentaciju priče te za dva posebna priloga.

 

RAZLIČITOST

Digitalna revolucija i razvoj interneta potpuno su promijenili medijsko tržište. Današnji je korisnik, ali i oglašivač, informiraniji i zahtjevniji. Takvo tržište prisililo je klasične novinske izdavače na transformaciju, pa tako i Večernji list.

Zbog toga je još 1999. pokrenut portal Vecernji.hr. Novinsko izdanje doživjelo je transformaciju u smjeru dodatne kvalitete – vijesti koje se čitaju na portalima u novinama se razrađuju u priče. Dok Vecernji.hr prvi donosi kvalitetne i relevantne dnevne vijesti, Večernji list otkriva pozadinu priča, bavi se istraživačkim novinarstvom, objavljuje kolumne, analize, feljtone…

Večernji list - Superbrand 2017/18.

JESTE LI ZNALI…

• Večernji list izlazi od 30. lipnja 1959. kao Večernji informativno-politički dnevnik. Nastao je spajanjem Večernjeg vjesnika s Narodnim listom, odatle i naziv Večernji list. U doba glavnog urednika Stjepana Andrašića (1983.- 1990.) najprodavanije su dnevne novine u tadašnjoj Jugoslaviji, s nakladom od 342.500 primjeraka.
• Večernji ima 6 izdanja: 1. Zagreb, 2. Hrvatska (pokriva Jadran i Slavoniju), 3. Podravina, Varaždin, Međimurje, Zagorje, 4. Bjelovar, Sisak, Karlovac, 5. Bosna i Hercegovina, 6 Inozemno izdanje.
• Večernji list dosad je imao 11 glavnih urednika, od toga su dvije bile glavne urednice: Ružica Cigler i Vera Vrcić. Današnji glavni urednik Dražen Klarić bio je najmlađi zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, sa samo 27 godina.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads