Tiskova prednost – prilagodba poslovanja

Novi brend

Fotografije: TISAK

Tisak se zahtjevima tržišta prilagodio na način da je svoju primarnu djelatnost, distribucija tiskovina, proširio na paketnu distribuciju koristeći najširu click&collect dostavnu mrežu u Hrvatskoj

tiskova-prednost

Tisak d.d, na tržištu poznat kao najveći lanac kioska, svoje poslovanje širi i izvan maloprodajnog okvira. Prateći svjetske trendove, danas se Tisak bavi s nekoliko osnovnih djelatnosti u koje se ubrajaju maloprodaja i veleprodaja te ponuda različitih financijskih i elektroničkih usluga. Tako danas na kioscima Tiska kupci mogu odigrati igre na sreću Hrvatske Lutrije, platiti račune s 2D barkodom kao i one bez njega, promijeniti ili podići novac s tekućeg računa. Također, Tisak je idealan kanal za razvoj usluge “ticketinga” te omogućuje prodaju ulaznica iz sustava Eventima, i karata za gradski i međugradski prijevoz. Važan Tiskov podbrend čine Tisak media centri kojih danas ima 28 u 19 gradova diljem Hrvatske, a njihov asortiman orijentiran je na multimediju, knjige i igračke.

Novi brend – TEX LOGISTIKA

Do diversifikacije Tiskovog poslovanja došlo je prvenstveno zbog promjene u globalnim i lokalnim tržišnim trendovima, zbog promjene u ponašanju kupaca i prilagođavanja kompanije novim okolnostima. U posljednje vrijeme Tiskovo poslovanje se okreće i u smjeru logistike, što je zapravo logičan slijed s obzirom na razvijenu distribucijsku mrežu infrastrukturne kapacitete kojima raspolaže.
Tijekom rujna 2016., lansiran je novi Tiskov brend TEX logistika. Uz dobru pripremu, Tiskova logistika je preselila na novu lokaciju, u moderan logističko-distributivni centar u Svetoj Nedelji, gdje tijekom cijele godine poslovnim partnerima nudi mogućnost kvalitativne i kvantitativne provjere robe,
optimizaciju zaliha, obradu povrata, manipulaciju, deklariranje, etiketiranje i brojne druge operacije „skladišne proizvodnje“. TEX logistika posjeduje veliki vozni park od 650 suvremeno opremljenih dostavnih vozila. Preko razvijene distribucijske mreže unutar Hrvatske pruža maksimalnu pokrivenost teritorija i svaki proizvod može u roku 24 sata distribuirati na bilo koje mjesto u Hrvatskoj, 365 dana u godini.

Razvojem online trgovine, mijenjaju se i prilike na tržištu dostave paketa

Masivan pristup novim tehnologijama utječena promjenu potrošačkih navika, razvija novu
dimenziju trgovine, samim time diktira i nove logističke izazove. Tisak se zahtjevima tržišta prilagodio na način da je svoju primarnu djelatnost, distribucija tiskovina, proširio na paketnu distribuciju koristeći najširu click&collect dostavnu mrežu u Hrvatskoj. Ako to prelijemo u brojeve, vlastita mreža Tiskove maloprodaje i maloprodajna mreža partnera je na više od 1000 kioska Tiska, 50 Paketomata, u Super Konzum prodavaonice, na kioske iNovina, kao i dostavu na adresu kupaca. Odgovarajući na potrebe potrošača koji se sve više oslanjaju na Internet, Tisak je prvi u Hrvatskoj uveo Paketomat – automat koji bez ograničenja i radnog vremena pruža mogućnost slanja i preuzimanja paketa u bilo koje doba dana ili noći. Paketomat služi kao mjesto dostave kod kupnje putem interneta, no i kao klasično mjesto s kojeg se šalju i zaprimaju paketi. Smješteni na 50 frekventnih lokacija diljem Hrvatske korisnicima pružaju maksimalnu praktičnost isporuke bez čekanja u redovima, 0-24 sata, 7 dana u tjednu. Cilj Tiska je razvijati modernu i inovativnu uslugu paketne dostave koju stalno razvijaju u skladu s zahtjevima dinamičnog tržišta. Samo neke od prednosti koje nudi u paketnoj dostavi su „Track & trace“ sustav, SMS notifikacije o dospijeću pošiljke, Online najava i plaćanje na webu. Kod razvoja novih projekata sudjeluju upravljački i organizacijski timovi koji implementiraju dokazane metodologije kako bi efektivno pokrenuli novi brend. U konačnici, koriste se i savjeti stručnih agencija kako bi finalna usluga postigla očekivanja. Tu se posebno ističe usluga Tisak paket – usluga dostave paketa s kioska na kiosk, koja je zbog široke mreže Tiskovih maloprodajnih mjesta, brze i pouzdane Tiskove logistike, konkurentnih cijena.

Kod razvoja novih projekata sudjeluju upravljački i organizacijski timovi koji implementiraju dokazane metodologije kako bi efektivno pokrenuli novi brend.

Do diversifikacije Tiskovog poslovanja došlo je prvenstveno zbog promjene u globalnim i lokalnim tržišnim trendovima, zbog promjene u ponašanju kupaca i prilagođavanja kompanije novim okolnostima.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads