Svijet knjige – Superbrand 2017/18.

Svijet knjige - Superbrand 2017/18.

Knjižni klub Svijet knjige postoji već gotovo 30 godina i broji 30.000 zadovoljnih članova. Svojim članovima nudi najbolje i najprodavanije naslove vodećih hrvatskih izdavača po najpovoljnijim cijenama.

EMOCIJA

Članovi Svijeta knjige mogu birati knjige u toplini svog doma, listajući katalog koji im stiže na kućnu adresu svaka tri mjeseca (uz još jedan, manji božićni katalog) ili razgledavajući cjelokupnu ponudu na internetskoj stranici kluba. Također dobivaju obavijesti o posebnim akcijama i ponudama u klubu putem Facebooka, elektroničke pošte, internetske stranice, SMS-a ili pisama koja primaju na svoju kućnu adresu.

Naručiti mogu putem pošte, telefonski ili internetom. Ako više vole otići u knjižaru i prelistati željene naslove, mogu u svakom trenutku posjetiti bilo koji od 16 klupskih centara u većim hrvatskim gradovima: Bjelovaru, Osijeku, Požegi, Rijeci, Sisku, Slavonskome Brodu, Splitu, Varaždinu, Puli, Zadru i Zagrebu. Vrijedni zaposlenici Svijeta knjige trenutačno rade na tome da se u skorijoj budućnosti otvore klupski centri i u drugim većim hrvatskim gradovima.

Svijet knjige - Superbrand 2017/18.

KVALITETA

Svijet knjige je dobro poznat brend u cijeloj Hrvatskoj. Mnogi ljubitelji knjiga pridružili su se klubu i tijekom godina postali vjerni članovi koji uživaju u širokoj ponudi raznovrsnih knjiga po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Ponuda Svijeta knjige prilagođena je svim uzrastima i interesima. Tu se može naći za svakoga po nešto – od najmlađih do najstarijih članova obitelji.

POUZDANOST

Svijet knjige osnovan je 1989. godine. Nastao je unutar grupe Mladinske knjige, a danas se nalazi u sklopu Mozaika knjiga, jedne od vodećih nakladničkih kuća u Hrvatskoj. Prvi katalog Svijeta knjige izašao je 1989. godine, imao je samo 12 stranica na kojima je bilo predstavljeno 70-ak naslova, a u Hrvatskoj je u rujnu iste godine otvoren i prvi klupski centar.

Pet godina kasnije, 1994. godine knjižni klub je imao tri klupska centra, u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Od 1999. godine članovi naslove, osim telefonski i u klupskim centrima, mogu naručiti i putem e-pošte.

Katalog je tad brojio 48 stranica, a i klupska ponuda se proširila. U 2004. godini pokrenuta je i internetska stranica Svijeta knji ge na kojoj članovi mogu razgledati cijeli katalog i ostatak bogate klupske ponude te odmah i naručiti željeni naslov.

Početkom 2004. godine Svijet knjige je brojio 11 klupskih centara, a do 2009. godine broj centara se dodatno povećao na 16, koliko ih je i danas. Katalog se 2009. godine povećao na čak 60 stranica, a ponuda je postala veća i raznovrsnija. Osim ponude, s vremenom, napretkom tehnologije i trendova, mijenjali su se i veličina i izgled klupskih centara i kataloga.

Danas katalog broji 76 stranica i predstavlja oko 500 artikala, dok je u ponudi Svijeta knjige više od 2.200 artikala. Klupski centar Svijeta knjige može se naći u većim hrvatskim gradovima, a Split, Rijeka, Zagreb i Varaždin broje čak nekoliko njih!

Svijet knjige - Superbrand 2017/18.

RAZLIČITOST

Svijet knjige čini zajednica ljubitelja knjige koji kupuju knjige četiri ili više puta godišnje, a žele nabavljati najbolje i najprodavanije naslove vodećih hrvatskih izdavačkih kuća po najpovoljnijim cijenama, od 20 pa do čak 80 % nižim od onih u običnim knjižarama.

Svaki član kluba će u svome klupskome centru, na internetskoj stranici ili u katalogu uvijek moći naći širok izbor knjiga najvećih i najboljih hrvatskih izdavača, od kojih mnoge u Hrvatskoj i svijetu obaraju rekorde prodaje. Ponuda obuhvaća brojne naslove za sve uzraste pa će svaki član obitelji moći naći nešto za sebe. Od naslova za djecu i mlade klub nudi slikovnice i bajke za najmlađe, razne interaktivne knjižice za učenje i igru, knjige za djecu i tinejdžere, lektirne naslove za one malo starije te knjige za mlade na pragu zrelosti.

Od beletristike klub nudi ljubavne i kriminalističke romane, trilere, remek-djela uvaženih i nagrađivanih autora iz cijelog svijeta, književne klasike te odabrana djela domaćih pisaca. Brojni savjetnici poput kuharica, priručnika o ljepoti i zdravlju, vrtlarskih, medicinskih, roditeljskih i drugih savjetnika, vodiča za hobi i vježbanje te legendarni klasici self-helpa, novi hitovi među psihološkim priručnicima i duhovna literatura također su dio obavezne klupske ponude.

Biografije velikana i drugi popularni publicistički naslovi također su tu, kao i velike ilustrirane enciklopedije, turistički vodiči te rječnici. Veliku većinu ponude Svijeta knjige čine knjige, a osim njih u ponudi su i igračke, igrani i animirani filmovi na DVD-ima te glazbeni albumi na CD-ima.

Svijet knjige - Superbrand 2017/18.

JESTE LI ZNALI…

• Članarina u Svijetu knjige ne postoji, a svaki član prilikom učlanjenja dobiva poseban dar dobrodošlice – besplatnu knjigu ili komplet knjiga.
• Svaki član na svoju kućnu adresu svake godine dobiva četiri besplatna kataloga na 76 stranica i posebno božićno izdanje kataloga na 16 stranica.
• Više od 1000 članova u Svijetu knjige je već 29 godina, od samih početaka rada kluba. Više od 15.000 članova u klubu je dulje od pet godina, a godišnje se u klub učlani oko 7000 novih članova koji iz dana u dan prepoznaju kvalitetu i brojne pogodnosti članstva u Svijetu knjige.
• Brojne poznate javne osobe, poput Miroslava Škore, Danijele Martinović, Lidije Kralj, Anje Šovagović Despot i Gibonnija promovirali su klub na naslovnicama kataloga Svijeta knjige.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads