Superbrands i kultura

Superbrands i kultura

Kada spojimo dobre elemente dobijemo odličan spoj, baš kao i ovaj na Kreativnoj riznici. Ovogodišnja peta po redu Kreativna riznica u Osijeku, za krovnu temu je postavila ”Kružnu kreativnost”, a pod sinonimom popularizacijskog simpozija kreativne industrije, na Okruglom stolu okupit će Superbrands, Leu Brezar i naravno, kulturu.

U prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku od 10. do 13. travnja 2019. bit će objedinjene i dopunjene različite forme izvedbi s naglašenom temom kruženja, odnosno recikliranja materijala unutar kreativne industrije.

Kao jedna od tema, održat će se i Okrugli stol ‘Superbrands u kruženju kulture’, u četvrtak, 11. travnja 2019., od 12:30 do 14 sati, na kojemu će gostovati Lea Brezar, CEO Dhar media i Superbrands Hrvatska. Gospođa Brezar će u uvodnom predavanju svim sudionicima kao i posjetiteljima Okruglog stola pojasniti ulogu Superbrandsa, misiju, načine i razine djelovanja te će otkriti razloge zbog kojih je Superbrands ustanovio FUL kulturno nagradu u kulturi.

Superbrands za kulturu

Nagrada FUL kulturno dodijeljena je po prvi put prošle godine, projektu Vilijun za najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi. Na Okruglom stolu razgovarat će se o razlozima nagrađivanja upravo projekta Vilijun, o nagradi koja je poticajna za daljnje stvaralaštvo u području kulture te povezivanje kulture i ekonomije, kao i o tome kako se dolazi do ujedinjenja više različitih struka i praksi, i brojnim drugim zanimljivostima oko te teme.

Na Okruglom stolu, sudjelovat će i profesori s Ekonomskog i Filozofskog fakulteta, te Akademije za umjetnost i kulturu. O brendiranju u kulturi, o suradnji na nagrađenom projektu Vilijun i drugim zanimljivostima teme pričati će Boris Crnković, Robert Raponja, Milica Lukić, te Jasna Horvat.

Superbrands i kultura

Cilj je potaknuti kreativne potencijale društva na sudjelovanje u promicanju kreativne industrije te informirati, educirati i otvoriti spoznaje o gospodarskim potencijalima ovog sektora u nastajanju. Program će činiti radionice, multimedijski sadržaji i okrugli stolovi. Detaljan opis programa dostupan je na stranicama Kreativne riznice.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads