STUDIO MODERNA – Od malih ekrana do velikih dućana

DIREKTNA PRODAJA KAO TEMELJ POSLOVANJA
studio-moderna-od-malih-ekrana-do-velikih-dućana

Top Shop, krovni brend Studio Moderne danas objedinjuje mnogima poznate brendove kao što su Dormeo, Delimano, Walkmaxx i drugi.

Pripremila: Adela Juhas
Foto: Studio Moderna

Kako bi se brend mogao ostvariti u svojoj punini, a i samoj definiciji brenda kao takvog, jedan od ključnih elemenata jest emotivni učinak s kojim će ostati zapamćen u svijesti svoje publike i (potencijalnih) kupaca. Vodeći se time, kada bismo poželjeli kupiti novi madrac, posuđe ili zdravu obuću, na koje bismo brendove prvo pomislili?

Uvelike pozitivno ostvaren u tome smjeru je Top Shop, krovni brend Studio Moderne koji danas objedinjuje mnogima poznate brendove kao što su Dormeo, Delimano, Walkmaxx i drugi, a prisutan je na hrvatskom tržištu od 1999. godine. Njegov sustav, temeljen na direktnoj prodaji, već 18 godina stvara krug kupaca vjernih ovim poznatim brendovima.

Nakolonost kupaca

Tvrtka Studio Moderna naklonost je kupaca stekla i prije Top Shopa kao svog najvećeg brenda. Njen je prvi proizvod bio Kosmodisk, ‘’klasik’’ čiji naziv vraća svijest kupaca pred male ekrane i podsjeća ih na početak trenda direktne televizijske prodaje. Danas pak govorimo o kompaniji koja u svom portfoliu ima globalno prepoznatljive brendove: Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Rovus, Wellneo i LiveActive.

Cilj je ovih brendova pružiti cjelovito rješenje za kućanstvo i brinuti o zdravlju kupaca. „Prisutni smo u više od 20 europskih zemalja, na dan imamo 300 sati zakupljenog TV prostora, odnosno tim putem pristup više od 317 milijuna potencijalnih kupaca. U svakom trenutku, izravan kontakt s kupcem ima i više od 7 000 zaposlenika u 364 maloprodajne trgovine.

Naša mreža broji 180 shopping web-portala te više od 100 Facebook stranica, 33 moderna pozivna centra s 3000 zaposlenih agenata, prisutni smo kod niza veleprodajnih partnera, imamo kreativnu katalošku prodaju i vlastitu televizijsku produkciju“ kažu u Studio Moderni, ističući višegodišnji rast tvrtke koja je od svojih temelja direktne prodaje narasla do uspješne omnichannel kompanije.

studio-moderna-od-malih-ekrana-do-velikih-dućana

Dormeo je proslavio 15. rođendan uz svoje brend ambasadore.

STAZOM POTREBE KUPACA – OD DIREKTNE PRODAJE DO OSTALIH KANALA

Studio Moderna danas ne temelji svoje poslovanje isključivo na direktnoj prodaji. Kao omnichannel tvrtka, svoje je prodajne kanale razvijala tako što je osluškivala potrebe svojih kupaca. Uz ostale postojeće kanale prodaje, direktna TV prodaja činila je temelje sustava pokrenutog prije dva desetljeća, ali i danas se postavlja kao izuzetno jaki kanal prodaje uz katalošku prodaju, telemarketing, dućane, veleprodajne partnere i web-shop.

To su, navode iz Studio Moderne, danas jednako uspješni kanali prodaje pa tako čine simbiozu iz koje izrasta prodajni uspjeh tvrtke, a kompanija se stoga na hrvatskom tržištu postavila kao dobar primjer višekanalne prodaje nastale iz ishodišta direktne prodaje. Na pitanje što je zapravo činilo put od prvog prodanog pomagala za leđa do široke prodaje raznih proizvoda, iz Studio Moderne tvrde: „Od samih početaka, u svom Walkmaxx je modnom revijom, koju su nosile poznate osobe, predstavio proljetnu kolekciju poslovanju osluškujemo potrebe tržišta, razvijamo direktnu komunikaciju s kupcima i prilagođavamo se njihovim potrebama.“

Spomenuta direktna komunikacija potaknula je poslovanje tvrtke na daljnji razvoj i kontinuirane inovacije s fokusom na kupca i njegove potrebe. Upravo u tome leži uspjeh i same direktne prodaje te drugih kanala koji su rezultirali brojnim nagradama i prepoznatljivošću ranije spomenutih brendova.

„Inovativni proizvodi koji čine život lakšim“, kako ih opisuje vlasnik tvrtke, zahvaljujući direktnoj komunikaciji svoj su put do brojnih domova započeli kontinuiranim radom na razvoju i testiranju proizvoda, „kako bi oni bili najviše kvalitete, rađeni inovativnim, nagrađivanim tehnologijama te u skladu s najnovijim svjetskim trendovima“.

studio-moderna-od-malih-ekrana-do-velikih-dućana

Walkmaxx je modnom revijom, koju su nosile poznate osobe, predstavio proljetnu kolekciju.

 

Nakon odgledane televizijske reklame, kupcu je predstavljena kvaliteta Dormeo madraca prilagođenih upravo njemu, Delimano jednostavna kulinarska svakodnevnica te udobno Walkmaxx iskustvo – a sve spremno za polazak na njegovu kućnu adresu. Male tajne direktne prodaje i kvalitetni proizvodi zaradili su povjerenje kupaca.

studio-moderna-od-malih-ekrana-do-velikih-dućana

KUPCI KOJI POTVRĐUJU PORUKU DIREKTNE PRODAJE

Najjači brendovi Studio Moderne trenutno su Dormeo i Delimano, toliko popularni da primjerice gotovo svako kućanstvo u Hrvatskoj ima barem jedan proizvod iz triju osnovnih kategorija – madraca, nadmadraca i jastuka. Vjernost kupaca očituje se i u rezultatima prodaje, koji otkrivaju da se kupci opetovano vraćaju po svoj proizvod, kao što je primjer kod Walkmaxx tenisica.

Uspješnost prodaje može se zahvaliti kreativnim konceptima i produkciji materijala napravljenima iznutra, odnosno inhouse. Naime, kako navode iz Studio Moderne, direktna je prodaja i dalje osnovna djelatnost tvrtke, a kreirani se sadržaj odvija putem dva velika pozivna centra i u suradnji sa strateškim partnerima televizijskih kuća s adekvatnom podrškom u poslovanju.

„Naša posebnost je kombinacija komunikacijsko-prodajnih kanala koji omogućuju neposredan pristup kupcu te prepoznatljivost emocija koje prenosimo. Kvalitetna i pravodobna komunikacija, kvaliteta proizvoda u našem asortimanu te kontinuirana želja da uvijek budemo bolji, naše su prednosti“.

Potrebe se kupaca mijenjaju, i to je ono što je Studio Moderna prepoznala s vremenom. Stoga ne čudi i logičan nastavak direktne televizijske prodaje, a to je otvaranje Top Shop trgovina diljem Hrvatske.

U kreiranju višekanalske strategije, Studio Moderna koristi se mnogim marketinškim alatima, a PR aktivnosti čine dodatni eventi koji utiru nove puteve mlađim generacijama. Direktna se prodaja tako pomiče na druge kanale, na dodatni offline i online sadržaj, ali i dalje ostaje u svojoj biti u svijesti brojnih kupaca.

studio-moderna-od-malih-ekrana-do-velikih-dućana

Povodom Svjetskog dana spavanja, Dormeo je 2016. godine organizirao prvi hrvatski “Pillow Fight”

 

IMIDŽ TEMELJEN NA PRAKSI TV PRODAJE

Potrebe se kupaca mijenjaju, i to je ono što je Studio Moderna prepoznala s vremenom. Stoga ne čudi i logičan nastavak direktne televizijske prodaje, a to je otvaranje Top Shop trgovina diljem Hrvatske.

TV i online prodaja tako su postavili izuzetno važan i čvrst temelj za daljnje poslovanje, jer je, uz spomenuta prodajna mjesta, tvrtka razvila i svoje nove shopping web-stranice, dva velika pozivna centra u Zagrebu i Osijeku, kataloge i prisutnost proizvoda u svim većim prodajnim lancima. Daljnji prirodni korak, kažu u Studio Moderni, bio je razviti ekskluzivan klub za najvjernije kupce.

No, tvrde, čak je i to tek početak njihove vizije: „Kao mlad i entuzijastičan tim, imamo pregršt ideja. U planu nam je daljnji rast udjela na tržištu kroz veće ulaganje u digitalno oglašavanje, širenje maloprodajne mreže i razvoj novih B2B partnerstava na kojima kontinuirano radimo. Želimo biti još dostupniji, proaktivniji, prilagođeniji potrebama kupaca i otvoriti se prema novim ciljnim skupinama“.

Slijedom svega navedenoga, direktna se prodaja nameće kao važan kanal koji je postavio ozbiljan temelj uspješnog poslovanja ove tvrtke. U čitavoj su priči veliki udio imali i sami zaposlenici, a simbioza je svega navedenoga dovela Studio Modernu do onoga što je danas – „vodeća višekanalna platforma direktne i online prodaje u Srednjoj i Istočnoj Europi, s vizijom kontinuiranog rasta putem inovativnog razvoja poslovnog modela i tržišta“.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads