Stručnost u digitalnom formatu

Trendovi poslovanja ulovili su svoj veliki zalet u promjenama koje se odavno izmjenjuju silovitom brzinom. Profesionalnost, predani rad i kompetencije zaokupljaju tek dio konkurentne pozicije uspješnih organizacija. Ono čime se poslovanje u mnogočemu ponajviše ističe u svakoj kompaniji jest praćenje novih trendova.

Pripremila: Adela Juhas
Fotografija: Shutterstock

Jedan od trendova je i digitalizacija, kojoj svijet svakodnevno hrli, jednako u životu i poslovanju. Hrvatsko je tržište itekako prepoznalo njezin potencijal, stoga ne čudi što sve veći broj poduzeća podiže svoje kvalitete kompetencija na digitalni nivo. To je prepoznala i tvrtka Marketing Odjel iz Zagreba, jedna od vodećih tvrtki iz područja edukacija o digitalnom marketingu. Na našem ju je tržištu, u drugom desetljeću njezina postojanja, prepoznala i struka.

Upravo zato sve se više okreće potrebama klijenata koji traže usavršavanja i certificiranja iz edukacija o digitalnom marketingu, ali i ostalih seminara koji uključuju lekcije od osnovnog rada s računalom pa do naprednog programiranja. U kontekstu svojih usluga, tvrtka je pokrenula projekt koji danas slovi kao jedan od njihovih najuspješnijih.

Web Marketing akademija

Web Marketing Akademija danas okuplja sve zaljubljenike u digitalni marketing te brojne druge elemente uspješnog poslovanja. Upravo ti zaljubljenici provode 100 školskih sati u intenzivnome radu popodnevne nastave, a osposobljuju se za osnovni smjer specijalista (WMA1) ili napredni smjer eksperta (WMA2) digitalnog marketinga. Unutar dva i pol mjeseca, s polaznicima se radi intenzivno u manjim grupama što u konačnici pretpostavlja i dobre rezultate svakoga od njih. Osnove teorije, uvid u primjere iz prakse te i sam praktičan rad, praćenje trendova najuspješnijih digitalnih marketingaša današnjice – čine kvalitetan temelj i izvrsnost za svakog pojedinca.

Zanimljivost ove Akademije zasigurno su upravo predavači. Naime, jednako za osnove i za napredni stupanj digitalnog marketinga, predavači su odabrani anonimnim anketama publike. U više slučajeva radi se o TOP5 predavača regionalnih konferencija o digitalnom marketingu gdje su imali prilike pokazati svoje vještine i sposobnosti pri prenošenju znanja. Njihova su predavanja dinamična, iskustvom prožeta jednako i pred širokim masama i kroz specijalizirane seminare za one koji su tražili usavršavanje. Osim na Web Marketing Akademiji, predavači predaju i na dvodnevnim seminarima o digitalnom marketingu koji traju 10 šk. sati, a za koje se također izdaje certifikat.

Specijalizirani predavači

U suradnji sa svojih 20-ak specijaliziranih predavača, tvrtka Marketing Odjel nudi i široki spektar in-house edukacija. Iste su praktične tvrtkama koje traže točno određenetematske edukacije, a koje se odražavaju u njihovim prostorima, prema njihovimuputama i dinamici održavanja predavanja koju oni biraju.

Početnici i oni koji već jesu uronili dublje u svijet marketinga mogu se prijaviti na WMA1 i WMA2 stupnjeve direktnim kontaktom ili online. Na naslovnici Regoline (www.regolina.com) ponuđeni su upisi u obje Web Marketing Akademije te ostale aktualne edukacije. A kako ne bi sve ostalo na pukom učenju i podučavanju, Marketing Odjel izgradio je platformu za izmjenu znanja o digitalnom marketingu. Takozvani Znatko predstavlja forum na kojem svatko može postati dio zajednice, prenositi ili prikupljati znanje te se upoznati s ostalim članovimai  predavačima WMA1 i WMA2. Ukorak s novim trendovima, ova zajednica pretvara kompetencije poslovanja u novi – digitalni format.

Tomislav Skorup, specijalist za digitalni marketing u web trgovini eKupi, na WMA predaje od 2014. godine. Kao Google Adwords specijalist u digitalnoj agenciji radio je na mnogim domaćim i inozemnim projektima, optimizacijama Adwords kampanja svih oblika i tipova, kreiranju strategija digitalnog marketinga, sudjelovanju u SEO projektima. Od većih klijenata u agencijskoj karijeri ističe Vipnet, Nova TV, H1 telekom, Beiersdorf, Tokić i druge, a nama je odgovorio na par pitanja o radionicama i programu.

Tipični polaznik Web Marketing Akademije?

Zapravo ne postoji, budući da se na predavanjima znaju naći različiti profili polaznika,od decision makera u velikim poduzećima, preko zaposlenika u marketingu tradicionalno offline oglašivača koji žele prikupiti nova znanja i proširiti spektar oglašivačkih kanala koje koriste te ljudi koji traže promjenu karijere i žele ostvariti svoju želju rada u dinamičnom i konstantno promjenjivom okruženju digitalnog marketinga, do studenata ili svježih diplomanata koji u svoj arsenal vještina žele uvrstiti digitalni marketing kako bi bili privlačniji budućim/ trenutačnim poslodavcima.

Reakcije na program?

Generalne reakcije na program su više nego pozitivne, WMA predavanja su odlična prilika za stjecanje više nego dobrih teorijskih osnova u svim aspektima digitalnog marketinga i cijeli program je koncipiran tako da je dovoljno vremena posvećeno teorijskoj strani priče (zašto i zato), a da ostaje prostora i za individualan 1na1 kontakt s polaznicima i odgovore na specifična pitanja, radilo se o naprednoj optimizaciji, općenito marketinškoj strategiji ili ulozi pojedinog kanala u marketinškom miksu.

Napredne radionice

Od 2018. kreće s organizacijom naprednih radionica upravo s ciljem educiranja polaznika koji već imaju neko praktično iskustvo u radu s pojedinim kanalima digitalnog marketinga, ali imaju želje za produbljivanjem znanja u određenim segmentima ili dobivanju kvalitetnijeg obrazovanja širokog spektra. Napravljena je diferencijacija između dva programa: općenitog, koji je namijenjen za više manje svakoga s početnim interesom ili malo prakse u digitalnom marketingu, i naprednog, koji podrazumijeva da će polaznici aktivno raditi u digitalnom marketingu operativno ili na upravljačkoj razini.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads