STOLJETNI BRENDOVI pričaju najbolje priče

Centuries-old Tales
stoljetni_brendovi

Priča o Pelinkovcu

TouristarTV, turistički portal i online televizija već treću godinu za redom implementiraju strategiju izvan okvira za brendiranje Hrvatske. Vjerojatno ste zapamtili nedavni video kojim su zaokupili medijski prostor naglašavajući važnost definiranja malo drugačije strategije turizma. “Your Life Is Full Of Croatia” video je koji do danas ima oko 53.000 pregleda na Youtubeu, bez jedne kune potrošene na promociju, postao je viralan pogodivši u srž komunikacije – u emociju.

Priče o proizvodima i ljudima koje je naša mala zemlja dala svijetu, samo su dio slike koju Touristar i Dhar media slažu pokazujući dijelove te slagalice sa svakim novim projektom.

Centuries-old Tales (Stoljetne priče) je online dokumentarac koji predstavlja svijetu brendove stare stotinjak godina iza kojih se krije bogata baština. Tradicija koju danas otkrivamo turistima je najbolja moguća veza emotivne povezanosti s nekom zemljom, što su pokazali i brojni primjeri veličanja kulture starih civilizacija, koje su na karti svijeta i dan danas najposjećenije destinacije. Hrvatska, osim Rimskog carstva, posjeduje golemi potencijal za postanak primjerice destinacijom “povijesnog Mediterana”.

U tu sliku se dakako ubrajaju i proizvodi koje turist danas neminovno susreće kada je u Hrvatskoj. Svaki će ‘pivopija’ prvo zatražiti lokalno pivo kao što će svaki gurman prvo naručiti autohtono jelo. Oni obožavatelji žestokih pića, uskoro će saznati da je Badelov Pelinkovac, o kojem TouristarTv u dokumentarcu Centuries-old Tales priča priču, najstariji liker proizveden na ovim prostorima, bez bojila, umjetnih aroma i konzervansa, te od samoniklog bilja predivnog Mediterana i Gorskog kotara.

Blogeri ambasadori

Violetta Teetor, finska novinarka (Forbes Travel, Helsinki This week) koja je sudjelovala u prvoj sezoni projekta Discover Croatia – Exploring Route, danas na svom blogu (www.foreignfinn.com) otvoreno govori koliko je zavoljela Hrvatsku, te se ovo ljeto ponovno vraća na mjesto ‘zločina’ koje ju je potpuno osvojilo – Šibenik. Kao voditeljica u dokumentarcu Centuries-old Tales Violetta ne skriva oduševljenje ovim iskustvom: “Sljedeće što moram učiniti je osigurati se da više nikada ne budem bez njega (Pelinkovca). “I’m eternally grateful to Pokorny and Badel for teaching this old bitch new tricks.”

“Pazite se uvoznici, stižem s nekoliko boca pod rukom!”

Priča o Pelinkovcu počinje sa Franjom Pokornijem, kemičarom koji je napravio nekoliko receptura ovog danas vrlo popularnog pića. Za potrebe snimanja, Franju Pokornog utjelovio je zagrebački glumac Damjan Simić koji se s Violettom Teetor vozio kočijom kroz centar pa sve do Muzeja Grada Zagreba, gdje započinje ova priča.

Replika stare boce i etikete koja je prilikom proslave 140. obljetnice Pelinkovca puštena je u prodaju u limitiranoj nakladi, korištena je u samom snimanju. Priča o Pelinkovcu samo je jedna u nizu, ali na ostale ćete morati pričekati jer još uvijek radimo na njihovom stvaranju. Ukoliko imate odgovarajuću priču za naš format, adresa je poznata.

stoljetni_brendovi
“I’m eternally grateful to Pokorny and Badel for teaching this old bitch new tricks.” Violetta Teetor

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads