SAVA OSIGURANJE d.d. – iskustva različitih tržišta kao benefit za osiguranike

sava-osiguranje-Iskustva-različitih-tržišta-kao-benefit-za-osiguranike

Sava osiguranje d.d. – novo osiguravajuće društvo udruživanjem postaje jedna od najvećih financijskih grupacija JI Europe.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Sava osiguranje d.d.

Moderno osiguravajuće društvo, Sava osiguranje, nastalo je udruživanjem Zavarovalnice Maribor, Zavarovalnice Tilia, Velebit osiguranja i Velebit životnog osiguranja.

To novo osiguravajuće društvo udruživanjem postaje jedna od najvećih financijskih grupacija JI Europe, postaje donositelj pozitivnih promjena na tržište osiguranja, svjesni činjenice da je osiguranje više od same police i ugovora.

Usmjeravajući svoju pažnju na pojedinca i brigu zbog nepredvidivog života, četiri zasebna društva danas djeluju na čvrstim temeljima veličine, snage i prekogranične suradnje. Društva koja su i prije djelovala pod istim krovom istog vlasnika, grupacije RE, za udruživanje su vidjeli mnogo pozitivnih razloga, a spajanje svih resursa koje ta 4 društva imaju, i svih znanja, kako bi postali druga najjača osiguravateljska kuća u jugoistočnoj Europi je jedan od najjasnijih motiva udruživanja.

Kao drugi razlog ističe se činjenica da je s jednim društvom lakše ispunjavati zahtjeve zakonodavnog i regulatornog okvira Solventnost ll, a treći razlog je što jedno društvo, koje je snažnije, lakše može ulagati u razvoj nove tehnologije, biti modernije te preuzimati više rizika.

sava-osiguranje-Iskustva-različitih-tržišta-kao-benefit-za-osiguranike

POZITIVNI ODRAZI UDRUŽENJA

Na pitanje je li bilo teško prilagoditi se potrebama i različitim ponudama čak četiriju osiguratelja s dvije strane državne granice, Kristina Cvitanović-Zorić, koja obavalja funkciju Direktora Podružnice, zajedno sa svojim kolegom Tiborom Kralj odgovara: „Pogledamo li unatrag tek tada vidimo koliko smo veliki posao napravili. Sve što smo napravili bilo je „by the book“ i jako smo ponosni na svoje zaposlenike i suradnike, koji su u proteklom kratkom razdoblju u novo Društvo uložili ne samo svoje ruke nego i srce. Hvala im na tome. Bez njihovog entuzijazma i želje za uspjehom ne bi se uspjelo obaviti sve što je trebalo u tako kratkom roku“.

Udruženi osiguravatelji danas djeluju na zajedničkim

čvrstim temeljima, a da je sve lakše kada se više glava spoji u jednu potvrdit će i gospođa Kristina: „Kolege iz Slovenije pomažu nama, a mi njima. Postali smo mala “multinacionalka”, što se vidi i u rezultatima, koji su vrlo dobri za 2017. godinu“.

Udruženi osiguravatelji danas djeluju na zajedničkim čvrstim temeljima – veličina, snaga i suradnja.

JEDAN CILJ ISKUSTVA ČETIRIJU OSIGURAVATELJSKIH KUĆA

Udruživanje je svakako omogućilo brojne pozitivne odraze na ukupno poslovanje novoosnovanog društva, tako je na primjer grupacija proširila svoje znanje i iskustvo, i ubrzali su se neki procesi poslovanja.

Kristina Cvitanović-Zorić je dodala: „Polučili smo i početne sinergijske efekte na troškovnoj strani za koje očekujemo da će se ostvarivati i u narednim godinama. Sve navedeno ne radimo samo za sebe, nego i za svoje osiguranike, jer optimizacijom poslovanja moći ćemo ponuditi tržištu i optimalne proizvode, a to je, u konačnici, najbitnije“.

No, kao i kod svakog drugog branda, udruživanje je značilo promjene, planiranja, osiguranje prepoznatljivosti branda odnosno rebranding. Zato je upravo pozicioniranje tog novog branda, kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, bio jedan od ključnih zadataka u proteklom periodu.

Znajući da svi drugi segmenti poslovanja ovise upravo o snazi branda u prošloj godini novoudružene osiguravateljske kuće, većinu snage usmjerili su na pozicioniranje branda, a time i na stvaranje pretpostavki za konkurentnost na vrlo dinamičnom tržištu. „Danas, nakon jednogodišnjeg poslovanja Sava osigu- ranja d.d., znamo da nam je uspjelo i da smo, već sada, s novim brandom snažniji i efikasniji, nego što su bila pojedinačna Društva“, kazala je Cvitanović-Zorić.

„Mislim da će tržište osiguranja za pet ili deset godina biti potpuno drukčije od sadašnjega. Stvaraju se nove potrebe, ali i novi rizici, tako da očekujem kako će se nuditi i potpuno novi proizvodi“.

Četiri osiguravateljske kuće s obiju strana jednog graničnog prijelaza, bez obzira koliko dvije države bile blizu i slične u brojnim stvarima, ne mora značiti da se iskustva i uspjesi direktne prodaje mogu kopirati s jedne na drugu stranu granice, i da su želje i potrebe susjeda slične našima.

„Ukoliko usporedimo slovensko i hrvatsko tržište, vidjet ćemo da su prilično različita, što znači da ne možemo prenositi „copy/ paste“ iskustva i kanale prodaje s jednog tržišta na drugo. Međutim, oba tržišta imaju i neka odlična poslovna rješenja i prakse, koje je moguće implementirati uvažavajući različitost. Upravo to je ono što našim osiguranicima donosi najveći benefit, i čini nas drukčijima – mogućnost da s jednoga na drugo tržište prenesemo prakse koje su prihvaćene na jednom od tržišta“, istaknula je.

sava-osiguranje-Iskustva-različitih-tržišta-kao-benefit-za-osiguranike
sava-osiguranje-Iskustva-različitih-tržišta-kao-benefit-za-osiguranike

DIREKTNA PRODAJA U UZLAZNOJ PUTANJI

S koje god strane granice gledali, direktna prodaja u osigurateljskoj branši je u uzlaznoj putanji i kako Cvitanović-Zorić smatra, taj trend će se i nastaviti. Osiguravateljske kuće su jedan od prvih odgovora koji ćete dati na pitanje direktne prodaje, jer taj kanal ovoj branši omogućuje direktan kontakt s potencijalnim korisnikom njihovih usluga i proizvoda. A to je ono najvažnije.

Čak i kada je riječ o Hrvatskoj, podaci iznenađuju; suprotno općem mišljenju povjerenje u kontakt s ugovarateljima licem u lice ne opada.

Cvitanović-Zorić je istaknula da se kontinuirano, skoro na dnevnoj bazi, radi na razvoju upravo tog kanala prodaje, koji je osim prodajnih uspjeha u brojnim prilikama pružio i korisne podatke i iskustva primjenjiva i na ostale prodajne kanale. „Direktna prodaja nam omogućava da smo u stalnom „real life“ kontaktu s osiguranicima i onima koji to tek žele postati, pruža nam informacije iz prve ruke, otkriva mjesta gdje smo eventualno „tanki“ ili „kruti“ i gdje moramo ispraviti neke elemente poslovanja, a sve nabrojeno u konačnici smanjuje entropiju sistema i doprinosi njegovom boljem funkcioniranju.

Upravo iskustva direktne prodaje poslužila su nam za razvijanje našeg webshopa i činjenica da smo u vrlo kratkom periodu postali tržišni lider u internet prodaji govori da su ta iskustva bila pravilno upotrebljena, dodala je.

” Upravo iskustva direktne prodaje poslužila su nam za razvijanje našeg webshopa i činjenica da smo u vrlo kratkom periodu postali tržišni lider u internet prodaji govori da su ta iskustva bila pravilno upotrebljena”.

No, baš kao i na svako drugo poslovanje, sve brži tempo življenja i razvoja svih spektara poslovnog i privatnog svijeta ostavlja svoj trag. Mijenja se sve pa i izazovi na tržištu osiguranja, a kakva će situacija biti za 5 ili 10 godina, koja osiguranja će eventualno nestati, a koja se tek pojaviti u našoj potrebi, možemo samo pretpostavljati. „Mislim da će tržište osiguranja za pet ili deset godina biti potpuno drukčije od sadašnjega. Stvaraju se nove potrebe, ali i novi rizici, tako da očekujem kako će se nuditi i potpuno novi proizvodi.

Sa stanovišta tehnologije, njezin će razvoj definirati i potpuno novi način pružanja usluge osiguranja. Ono će definirati sve potrebe. Autoosiguranje će padati, no sigurno će u budućnosti rasti zdravstveno, mirovinsko, osobno i rentno osiguranje. Dolaze električni automobili, autopiloti, krenuo je i trend gradnje fotonaponskih elektrana.

To su sve novi trendovi za koje moramo biti spremni“, zaključila je direktorica Podružnice Kristina Cvitanović -Zorić.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads