Rovinj – Superbrand 2017/18.

rovinj-superbrand-2017/18.

Rovinj je jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Brend Rovinj-Rovigno Romantični Mediteran prepoznat je na svim emitivnim tržištima u Europi i šire.

EMOCIJA

TZ Rovinj samostalno ili u suradnji s turističkim subjektima u destinaciji provodi PR aktivnosti, priprema programe boravka novinara, studijskih grupa i TV ekipa u cilju što kvalitetnije i atraktivnije prezentacije destinacijskih vrijednosti, kako bi osigurali kvalitetno odrađene reportaže, TV emisije i novinske članke i priloge.

TZ Rovinj je u 2017. godini ugostio 28 medijskih grupa sastavljenih od 102 novinara, članova TV ekipe, predstavnika touroperatora i agencija za koje se organizirao program poput razgleda grada i kulturnih znamenitosti, obilazak rovinjskih otoka, povorka batana i sl.

Ostali kanali promocije koje koristi TZ Rovinj je web stranica www.rovinj-tourism.hr, društvene mreže (Facebook, Twitter i Instagram), udruženo oglašavanje na nivou Istre u suradnji sa sustavom turističkih zajednica.

KVALITETA

Rovinj je jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Brend Rovinj-Rovigno Romantični Mediteran prepoznat je na svim emitivnim tržištima u Europi i šire.

U destinaciji djeluju turističke tvrtke koje njeguju iznimne turističke brendove poput Maistre d.d. koja u svojem sastavu ima 2 hotela s 5*, Lone i Monte Mulini, 4 hotela sa 4*, zatim 2 velika turistička resorta Amarin i Villas Rubin te kampove Polari, Veštar i Amarin. Valalta d.o.o. njeguje prepoznati brend naturističkog resorta i kampa koji je višegodišnji dobitnik priznanja ADAC-a i ANWB-a kao najbolji kamp u Europi.

rovinj-superbrand-2017/18.

 

POUZDANOST

Razvoj turizma kao društveno-ekonomskog fenomena vezan je uz smirivanje političke situacije u prvoj polovici 19.st. nakon Napoleonovih ratova te modernizacijom prometnih sredstava kojima su se olakšala putovanja na duže relacije, u prvom redu željeznice.

Zbog povoljne i zdrave klime, te zanimljive prošlosti, Istra je bila privlačna za klijentelu iz unutrašnjosti od samih početaka modernog turizma. Nakon što je 1844. Austrijski Lloyd uspostavio stalnu izletničku liniju Trst-Rijeka, brodovi se redovno zaustavljaju u Piranu, Novigradu, Poreču, Rovinju i Puli.

Izgradnja željezničke pruge Divača-Pula s odvojkom pruge Kanfanar-Rovinj (1876.) još je više pospješila razvoj rovinjskog turizma, iako se tada radilo samo o pojedinačnim posjetima bez organiziranog dolaska. Za službeni početak rovinjskog turizma može se uzeti 1888.g. kada je otvoreno morsko klimatsko lječilište Maria Theresia Seehospiz.

Ovo su lječilište posjećivala najčešće djeca s područja Austro-Ugarske, ali i iz Njemačke, Rusije i drugih zemalja. Godine 1890. Georg Hutterott, poduzetnik iz Trsta, oduševljen rovinjskim arhipelagom, kupuje četiri otoka u južnom dijelu, i to Sv. Andriju, Maškin, Šturag i Sv. Ivana, te u narednim godinama počinje s otkupljivanjem privatnih posjeda, južno od grada na predjelima Punta Corrente, Montaura, Škarabe, Monvia i Monte Mulinija.

Na ograđenoj površini od gotovo 90 ha pašnjaka, vinograda i maslinika, pošumljavanjem pomno odabranim mediteranskim i egzotičnim biljkama stvorio je pravi park prirode. Zanijet ljepotama prirode ovog kraja, započeo je s planovima stvaranja pravog turističkog odredišta.

U brošuri koju izdaje 1908., izlaže svoju ideju gradnje klimatskog lječilišta po uzoru na slične objekte duž istarske obale. Projektom pod nazivom „Mala crvena knjižica“ obuhvaćeni su predjeli Monte Mulini, Montauro i Punta Corrente, gdje su već bili uređeni puteljci, aleje stabala, livade i parkovi. Prerana smrt Georga Hütterotta 1910. zaustavila je većinu radova, ali je taj projekt potaknuo razmišljanja i dao impuls razvoju turizma u pravom smislu kada je 1911. usvojen Statut konzorcija gostioničara, vlasnika kavana, prodavača likera i hotelijera (Consorzio dei trattori, osti caffetieri, liquoristi ed alberga- tori).

Obrativši se za pomoć udovici Hütterott, 1913. otvoren je hotel “Adriatico” i postavljeni su temelji modernog turizma.

rovinj-superbrand-2017/18.

RAZLIČITOST

Tijekom 2017. godine na području TZ Rovinja registrirano je 37.380 kreveta. Rovinjski smještajni kapaciteti sastoje se od 2 hotela s 5*, 7 hotela sa 4*, 2 hotela s 3*; 9 kampova od kojih su 2 kategorizirana sa 4*; više od 10.000 kreveta u Objektima u domaćinstvu kategorizirani su s 3 i 4*.

Osim smještaja, turistički proizvod Rovinja čini: obiteljski turizam, nautika, biciklizam, tenis, nogomet, aktivni odmor, gastronomija, kultura i povijest.

rovinj-superbrand-2017/18.

JESTE LI ZNALI…

• Rovinj koji inače broji 15.000 stanovnika tijekom ljeta posjeti preko 40.000 gostiju dnevno.
• Stari dio Rovinja je do 1763. godine bio smješten na otoku, a nakon zatrpavanja morskog kanala spojen je s obalom (današnji Trg na mostu).

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads