Rentl.io

rentl.io
Kako bismo saznali koji bismo brend izdvojili iz mase brendova u turizmu, a koji je zaslužio titulu kul brenda, konzultirali smo Netokracija.com i saznali upravo ono što smo htjeli – turistički kul brend. Upoznajte Rentlio web aplikaciju…

Pripremila: Lana Milčec
Foto: Rentl.io

Nema instalacije, nema datoteka, nema komplikacija. Jednostavno i intuitivno. Ova web aplikacija koja predstavlja sustav upravljanja malim objektima u turizmu – kaže osnivač Marko Mišulić – iznajmljivačima apartmana, soba, vila, malim hotelima i B&B-ima eliminira stres i administraciju. No, krenimo od početka – od ideje.

Ideja za aplikaciju rodila se iz vlastite potrebe. Naime, prije nekoliko godina Marko se obiteljski počeo baviti iznajmljivanjem apartmana u Zadru. Postojeća dostupna rješenja na tržištu nisu zadovoljavala potrebe manjih, a iznadprosječnih obiteljskih objekata. Trebalo je nekoliko godina da ideja sazrije i
da se s njom krene u realizaciju.

rentl.io

Marko je u travnju 2014. godine dao otkaz na svom redovnom poslu u financijskoj industriji, okupio tim i započeo priču s Rentlio aplikacijom. Osim motiva da se riješi problem koji postoji na tržištu, velika motivacija bila je i želja da korporativni svijet zamijeni poduzetničkim.

Korisnici aplikacije

Na domaćem je tržištu uistinu ogromna brojka iznajmljivača koji pružaju uslugu noćenja turistima. Tipični korisnici Rentlio aplikacije su napredni iznajmljivači koji dobro poznaju tehnologiju i trendove u online segmentu tržišta putnika i domaćina. Oni upravljaju iznadprosječno kvalitetnim obiteljskim objektima koji se oglašavaju na nekoliko različitih online rezervacijskih portala i kojima je automatizacija poslovanja neophodan potez kako bi mogli držati korak sa sve konkurentnijim tržištem.

Rentlio nudi jedinstveni kalendar, upravljanje (PMS), ažuriranje kanala prodaje (channel manager), izradu računa, statistiku i komunikaciju s gostima (CRM) na jednom mjestu. I sam probni rok koji se nudi potencijalnim korisnicima uvelike pomaže jer se tako mogu uvjeriti u kvalitetu same aplikacije, mogu postavljati pitanja i riješiti nedoumice ukoliko ih imaju.

I baš zato Rentlio ima jako visoke stope konverzije probnih korisnika u plaćene korisnike.

Rentlio se, osim u Hrvatskoj, koristi i u osam europskih zemalja.

Potrebni upgrade

Aplikacija se svakodnevno nadograđuje i to je, zapravo, proces koji nikad ne staje. Kako raste tim (on trenutno broji šest članova), tako se povećava i brzina kojom se na tržište puštaju nove funkcionalnosti.

Prostora za napredak uvijek ima i u tom smislu je bitna komunikacija s korisnicima: osluškivati njihove potrebe, uvažavati njihove komentare i sukladno tome prilagođavati Rentlio. Kod usporedbe prve verzije Rentlia i ove sadašnje, napredak je stvarno vidljiv pa planovi za budući razvoj dodatno vesele i motiviraju.

Konkurencija, konkurencija

Prema riječima osnivača aplikacije, feedback korisnika je fenomenalan. Aplikacija je u komercijalnoj verziji dostupna na tržištu od ožujka prošle godine i od tada broj plaćenih korisnika svakodnevno raste. Nakon Rentlia, na domaćem se tržištu pojavio cijeli niz sličnih aplikacija koje u cloud tehnologijama targetiraju tržište kojem je pristupao i sam Rentl.io.

Korisnici Rentlio aplikacije su napredni iznajmljivači koji dobro poznaju tehnologiju i trendove u online segmentu tržišta putnika i domaćina.

 

Konkurencija je zdrava jer od konkurencije najviše koristi ima krajnji korisnik. A zbog korisnika i rješavanja njihovih problema ovakvi projekti i postoje. Ono po čemu se Rentilo razlikuje od ostalih aplikacija jest inovacija i kvaliteta pa su zato uvijek na sigurnoj udaljenosti od konkurenata te tako brane poziciju najkvalitetnijeg domaćeg rješenja namijenjenog automatizaciji poslovanja manjim objektima u turizmu.

Kampanja i cijena usluge

U prvih godinu dana na tržištu, kad su marketinški budžeti jako ograničeni, strategija je bila pretvoriti aktivne korisnike u ambasadore samog proizvoda. Toliko oduševiti korisnika da on samoinicijativno i bez zadrške spominje Rentlio i preporuča ga svojim poznanicima, prijateljima i rodbini. Srećom, uspjeli su, tako da baza plaćenih korisnika raste organski i najviše po preporuci postojećih korisnika.

rentl.io

Postavljeni ciljevi bili su realni te su ih i ostvarili. S tim prvim milestoneom koji upravo prelaze, započinje druga etapa tržišnog puta. Segmentu koji su targetirali cijena aplikacije je apsolutno prihvatljiva te su njihovi korisnici iznimno zadovoljni vrijednošću koju dobivaju za svoj novac. U Rentliu su posebno ponosni na činjenicu što su srušili i mit da Software as a service uslugu, kao što je Rentlio, nije moguće naplatiti na domaćem tržištu.

Moguće je, kaže Marko, ako dovoljno kvalitetno rješavate problem koji tržište ima. Ideja je puno, a njihovoj realizaciji pristupa se pedantno. Recimo, veseli ih pogled na product roadmap koji će s planiranim nadogradnjama dodatno olakšati život korisnicima. Ovih dana na tržište izlazi i mobilna verzija aplikacije koja će postaviti novu ljestvicu na tržištu.

Iako još uvijek nisu aktivno pristupili inozemnom tržištu, Rentlio se već koristi u osam europskih zemalja. U posljednjih mjesec dana aktivirali su prve korisnike u Nizozemskoj i Francuskoj, na što su iznimno ponosni jer to pokazuje da imamo globalno konkurentni proizvod.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads