Rastuća mreža i dobri odnosi s medijima

Superbrands Njemačka

Razgovarala: Lea Brezar
Fotografije: Superbrands Germany

Od 2004. godine gradimo rastuću mrežu i dobre odnose s medijima što je jedan od temelja za uspješnost projekta

Norbert R. Lux, CEO SUPERBRANDS NJEMAČKA

Superbrands Njemačka ostvario je odlične rezultate u 2014/2015. godini, a slijede ih i ovi iz ovogodišnjeg programa. Zašto su Superbrands organizacija i njen rad prepoznati u Njemačkoj?

“Tajna” našeg uspjeha je u odličnim poslovnim odnosima i povezanošću s medijima, agencijama za odnose s javnošću te marketinškim agencijama, kao i sa sveučilištem. Od 2004. godine mi gradimo rastuću mrežu i dobre odnose s medijima što je jedan od temelja za uspješnost projekta.

Koliko dugo je Superbrands prisutan u Njemačkoj?
Superbrands je započeo s radom 2004. kadaje objavio prvu Superbrands knjigu. Od tada do danas izdano je šest “brending biblija”: 2005., 2007/2008., 2009/2010., 2012. i 2014/2015. Trenutno pripremamo “volume 7” Superbrands Njemačka 2016/2017. koji ćemo predstaviti na godišnjem događaju u svibnju 2017.

Postoje li inovacije u Superbrands procesu nagrađivanja brendova?
Superbrands Njemačka izabire brendove prema istoj proceduri od samog početka rada. Lista nominiranih brendova sadrži oko 1350 brendova, koji su nominirani putem javnih nominacija i istraživanja tržišta. Brendove također može nominirati i Stručno vijeće. Svi nominirani brendovi ocjenjuju se od strane Stručnog vijeća prema sljedećim kriterijima: dominantnost i prihvaćenost brenda, prisutnost brenda, svjesnost o brendu i odanost potrošača. U prosjeku je stotinjak brendova nagrađeno Superbrands statusom.

Koliko brendova je potvrdilo Superbrands članstvo za prošlogodišnji program?
Superbrands program 2014/2015. – 51 brend te osobni brend Davida Garretta. Pripreme za Superbrands program 2016/2017. još uvijek traju, ali zasad imamo 48 brendova u programu.

Možete li nam navesti neke brendove koji kontinuirano potvrđuju suradnju sa Superbrands programom te koriste njegove pogodnosti u Njemačkoj?
Kako je Superbrands program u Njemačkoj dvogodišnji program, do sada smo predstavili sedam izdanja Superbrands knjige (sedmo je u pripremi). Brendovi koji su s nama od početka su: C&A i ARAL, što znači sedam puta u Superbrands knjizi. Adidas, Alpina, Deutsche Bank, Poggenpohl, VARTA, šest puta u Superbrands knjizi te Bose, CosmosDirekt, Deutsche Post, DHL, FC Bayern München, Miele, Persil, playmobil, Postbank, RTL, koji su potvrdili svoje članstvo pet puta.

  • 2004. – Brand Liaison and PR Direktor Superbrands Njemačka
  • Od 2004., Norbert radi za Superbrands Njemačka, prvo kao Brand Liaison
  • 2006/2007. – odgovoran za Superbrands Austria
  • 2007/11. – razvijaju projekt GREEN BRANDS, u čijem je procesu odabira nagrađeno 120 brendova koji ujedno koriste GREEN BRANDS oznaku kvalitete
  • 2014. – Norbert i njegova žena Claudia postaju vlasnici licence za Supebrands Njemačka te samostalno upravljaju projektom

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads