Pulski filmski festival – Superbrand 2017/18.

Pulski filmski festival - Superbrand 2017/18.

Pulski filmski festival – prepoznatljivost marke utkana je višegodišnjom promocijom dvaju vrijednosnih elemenata koji spajaju jedinstvenu informaciju: festivalski logo i prateći mu slogan ”Film pod zvijezdama”.

EMOCIJA

Održiva kompetitivna prednost odnosi se na zadržavanje postojećih, dugogodišnjih korisnika i implementaciju novih vrijednosti putem neposrednih i posrednih komunikacijskih kanala. U tom smislu, imajući u vidu segmentirano ponašanje korisnika, godišnje se vrši promocija popratnih programskih i sezonskih proizvoda.

Prva se kategorija odnosi na zadovoljavanje potrebe sudjelovanja u aktivnostima, poput radionica, panela, okruglih stolova, a druga na ponudu godišnjih promotivnih predmeta koji su prvenstveno dostupni zbog jedinstvene robne marke i pristupačne cijene (promotivni artikli).

Pulski filmski festival - Superbrand 2017/18.

 

KVALITETA

Prepoznatljivost marke utkana je višegodišnjom promocijom dvaju vrijednosnih elemenata koji spajaju jedinstvenu informaciju: festivalski logo i prateći mu slogan „Film pod zvijezdama“. Oba se elementa koriste pri komunikaciji brenda i robne marke s ciljem da brend označava jasno vizualno priopćenje, dok je ista primjena na lepezi proizvoda i trajno obilježje.

Dugogodišnja asocijativnost i uporaba dovela je do jasnog percipiranja proizvoda u javnosti čime je ostvaren zadan cilj da se pri sljedećem planiranju oko tih jasnih i zadanih elemenata mogu ugrađivati raznovrsni vizualni i komunikacijski elementi s navedenim zajedničkim nazivnikom.

To je žarište logično usmjerenih pravaca oko čije su se osi formirali programi, radionice, predstavljanja, promocije, odnosno, niz čimbenika koji su proširili i upotpunili sadržaj koji veže slogan u svojstvu zaštitnog znaka Festivala i na taj način, izuzev tradicionalnih programa, združuje mnogobrojne dnevne aktivnosti ponudom koja je sastavljena za sve uzraste i struku audiovizualnih djelatnosti.

POUZDANOST

Bogata povijest Festivala započela je kinematografskim entuzijazmom osnivača Marijana Rotara koji je slučajnost pretvorio u slučaj. Zamišljena je kao revija filmova domaćih filmskih dostignuća, koju je pratilo nevjerojatnih 37.000 ljudi u gradu u kojem je tada obitavalo tek nešto više od 27.000 stanovnika.

Taj je fenomen već sljedeće, 1955. godine, proglašen godišnjim događajem i počeo je nositi reprezentativni naziv – Festival – kojemu slijede godine inovacija, blagostanja ali i žustrih filmskih kritika i polemika.

Pula je otada bila i ostala vremenski i proizvodno točno definirani „godišnji odmor“ u kojima su prvi, u svojstvu publike donosili društveni, a potonji, sa svojim novim umjetničkim uradcima i ocjenjivačkim sudovima – kritički sud. Svrha se sama po sebi postavila zbog potrebe, odnosno nedostatka takve vrste manifestacije koja će sažeti u prosječno osam ljetnih dana sve one koji su tijekom ostatka godine radili na tome da se upravo u Puli i Puli predstave.

Ta je tradicijska „ideja“ ostavljena u nasljeđe i posjetiteljima i autorima koji se nastavljaju družiti u najvećem kinu na otvorenom i danas.

Pulski filmski festival - Superbrand 2017/18.

RAZLIČITOST

Pulski filmski festival rezultat je rada kojemu je zajedničko svojstvo održivost na području filmske umjetnosti (uz nacionalni, međunarodni program, filmski programi za djecu i mlade), kulturne ponude grada (popratni programi, glazbeni program, gastroprogram), edukacije u srodnim radnim procesima (stručni, industrijski, edukacijski programi).

Svaki dio čini neraskidivu cjelinu proizvoda usmjerenih prema zainteresiranoj javnosti koji u ključnom razdoblju odvijanja izaziva izuzetan medijski interes. Primjerice, u srpnju 2017. godine zabilježeno je 459 internetskih i 345 tiskanih objava, 62 radijskih i 29 televizijskih objava.

JESTE LI ZNALI…

• Pulski filmski festival ima i svoju „ljetnu podružnicu“ s filmskim programima u kolovozu; u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre s programom „P.S. Pula“, a izvan festivalskog konteksta održava se i program „Film na šugamanu“ na Fratarskom otoku.
• Osnovan 1954. godine pod nazivom Revija domaćeg filma, manifestaciju je tada posjetilo čak 37.000 gledatelja dok je Pula brojila tek nešto više od 27.000 stanovnika.
• Javna ustanova Pula Film Festival zadužena je za organizaciju cjelogodišnje djelatnosti Kina Valli, a 2017. godine, s prosječno 22 projekcije tjedno, kino je posjetilo 91.245 gledatelja.
• Ustanova je zadužena i za cjelokupnu organizaciju gradske manifestacije „Prosinac u Puli“ koja se u 30 dana odvija na više od 50 lokacija s više od 200 raznovrsnih programa.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads