Poslovno veleučilište Zagreb – Superbrand 2017/18.

Poslovno veleučilište Zagreb - Superbrand 2017/18.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrijednosti PVZG marke su nasljeđe dosadašnjeg brenda VPŠZ, dvanaestogodišnja tradicija značajna za mlado hrvatsko visoko obrazovanje u privatnom sektoru.

EMOCIJA

Poslovno veleučilište Zagreb za svaku novu akademsku godinu priprema se marketinškim aktivnostima. Razvijeno je nekoliko slogana, od kojih je prvi Uspjeh se može naučiti, svojevrsna mantra koja motivira.

Slogan Upiši karijeru veže se uz studijski program Marketinga i komunikacija, dok je pomalo kontroverzni Kultura means business, posvećen specifičnom interdisciplinarnom studiju kulturnog menadžmenta, brzo prepoznat u javnosti.

PVZG više sezona surađuje s reklamnom agencijom Utorak poznatom po originalnim idejama. Novu sezonu PVZG je započeo s neobičnom kampanjom koju ilustrira nestašni bakalar (tako srednjoškolci od milja zovu „baccaleauruse“), sa sloganima: Postani bakalar u moru prilika te Naše bakalare ulove najbolji poslodavci.

U komunikaciji s klijentima, osim klasičnih kanala, također se komunicira putem društvenih mreža pa se uz pomoć suradnika iz sadržajne agencije Cvoke plasira zanimljiv sadržaj (content), kao i youtube kanala gdje se mogu naći razgovori s brojnim gostima predavačima. Ipak, najbolja promocija jest osobna preporuka od usta do usta.

Poslovno veleučilište Zagreb - Superbrand 2017/18.

KVALITETA

Vrijednosti PVZG marke su nasljeđe dosadašnjeg brenda VPŠZ, dvanaestogodišnja tradicija značajna za mlado hrvatsko visoko obrazovanje u privatnom sektoru te vlasništvo Grada Zagreba, koje klijentima garantira stabilnost ove obrazovne ustanove.

Izgradnja marke u obrazovnom segmentu posebno je važna jer za klijente i širu javnost predstavlja vjerodostojnost i očekivanu kvalitetu usluge – kako one u samom obrazovnom procesu, tako i u individualnom pristupu svakom studentu i njegovim specifičnim potrebama koje su uvjetovane poslovnim obvezama ili određenim zdravstvenim teškoćama.

Poslovno veleučilište Zagreb - Superbrand 2017/18.

 

POUZDANOST

Poslovno veleučilište Zagreb od 2018. Godine pravni je sljednik Visoke poslovne škole Za- greb, osnovane među prvim privatnim visokim učilištima u Hrvatskoj davne 2004. godine. Prva generacija studenata upisana je dvije godine kasnije, nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo dopusnicu za izvođenje preddiplomskog stručnog studijskog programa marketinga i komunikacija.

Osnivač VPŠZ-a je Pučko otvoreno učilište Zagreb, jed- na od najstarijih obrazovnih institucija u ovom dijelu Europe a iako samostalno posluje na tržištu, PVZG je u vlasništvu Grada Zagreba. Prvi dekan bio je dr. sc. Fedor Rocco, profesor emeritus i jedan od utemeljitelja marketinga u Hrvatskoj.

Od 2013. funkciju dekana obnaša dr. sc. Lukša Lulić, ekonomist i znanstvenik s izuzetnim menadžerskim sposobnostima, pod čijim vodstvom je PVZG u četiri godine ostvario značajan rast, razvijajući svoje programe, kako vertikalno tako i horizontalno. Danas PVZG, uz preddiplomski i specijalistički diplomski studij Marketinga i komunikacija u ponudi ima još dva preddiplomska stručna studija, jedinstveni studij Menadžmenta i produkcije u kulturi te studij gospodarske logistike, Upravljanje opskrbnim lancima.

Poslovno veleučilište Zagreb - Superbrand 2017/18.

RAZLIČITOST

Nakon završetka preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija (180 ECTS bodova) studenti PVZG-a stječu naziv baccalaureus/baccalaurea marketinga i komunikacija (bacc. oec.). Po završetku specijalističkog diplomskog stručnog studija (120 ECTS), stječe se stručni naziv specijalist/specijalistica marketinga i komunikacija (struč. spec. oec.). Studij je sadržajno strukturiran kroz obvezne i specifične izborne sadržaje.

Obvezni predmeti predstavljaju nužna znanja koja uvode studente u znanstveno, odnosno stručno područje marketinga i komunikacija te ih uz izborne kolegije usmjeravaju k upravljanju marketinškom i komunikacijskom strategijom.

Preddiplomski stručni studij Menadžmenta i produkcije u kulturi je interdisciplinaran i povezuje područje društvenih i humanističkih znanosti s umjetničkim područjem (stječe se 180 ECTS bodova, stručni naziv bacc. cult.). Program studentu omogućuje stjecanje temeljnih znanja i kompetencija za specifičnosti upravljanja u različitim područjima kulture (galerijska, muzejska, nakladnička, arhivska, knjižnična djelatnost) i umjetnosti (kazališne, glazbene, filmske produkcije) te različitim modelima kulturne i umjetničke prakse.

Preddiplomski stručni studij Upravljanje opskrbnim lancima bavi se gospodarskom logistikom (180 ECTS, stručni naziv bacc. ing. logist.). Radi se o integralnom pristupu planiranju, provedbi i kontroli protoka informacija, materijala i usluga od sirovine i komponenti dobavljača kroz proizvodnju gotovog proizvoda, prema konačnoj distribuciji do krajnjeg kupca.

Studij je u Tehničkom području, polju Tehnologije prometa i transporta, te grani Inteligentni transportni sustavi i logistika. Sva tri studija izvode se kao redovni i izvanredni.

Poslovno veleučilište Zagreb - Superbrand 2017/18.

JESTE LI ZNALI…

• Sjedište PVZG-a je u zgradi POUZ-a na raskrižju Ulice grada Vukovara i Sveučilišne aleje, vrijednom arhitektonskom objektu izgrađenom 1961. godine prema projektu arhitekata Ninoslava Kučana, Radovana Nikšića i Bernarda Bernardija (interijer) za obrazovne svrhe…
• Jedan od autora prvog studijskog programa marketinga i komunikacija PVZG-a bio je dr. sc. Fedor Rocco, profesor emeritus, poznat i kao otac marketinga u Hrvatskoj…
• PVZG ima svoj kreativni odjel Promotion 3sto7 koji služi kao interni praktikum za stu- dente, u sklopu kojeg rade na konkretnim projektima…
• PVZG od ak. god. 2017./2018. dio svojih studijskih programa (Marketing i komunikacije te Gospodarska logistika – UOL) izvodi i na novoj lokaciji u Sesvetama.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads