Pokrenut je Business Cafe International

Pokrenut je Business Cafe International

I ovaj je Business Cafe ponovo pokazao da postoji jedna paralelna i bolja, pozitivna Hrvatska, koju možemo pokazivati svojoj djeci, no postoji i potreba za ujedinjavanjem napora svih tih raznih malih incijativa čiji je primjer i sam Business cafe s nizom drugih.

U devetoj godini postojanja, Business Cafe koji okuplja male poduzetnike u sedam zemalja pokrenuo je i Business Cafe International u Zagrebu, susrete lokalnih i inozemnih poduzetnika na engleskom jeziku.

Cilj je umrežavanje, razmjena iskustava i zajednička izgradnje bolje lokalne poduzetničke klime, promjene mentalnog sklopa pokazivanjem ovakvih poduzetničkih priča te gradnji Hrvatske kao zemlje u kojoj je dobro poslovati, a ne samo kvalitetno živjeti budući da je vizija vlasnice i osnivačice ovog projekta Kristine Ercegović da Hrvatska postane jedno od najkvalitetnijih mjesta i za život i za rad.

Prvi susret održan je 1. travnja u Zagrebačkom Roof Top Lateralu i okupio je 50-ak lokalnih i inozemnih poduzetnika. Gosti su bili Paul Bradbury, Englez koji je prethodno živio u Hvaru, a sada u Varaždinu, vlasnik Total Croatia News i dr. portala i Natalia Zielinska, poljska poduzetnica s adresom u Ogulinu, konzultantica za EU fondove, osnivačica Akademije u Poduzetništvu u Ogulinu, te autorica bloga Natalia u zemlji čudesa.

Pokrenut je Business Cafe International
Pokrenut je Business Cafe International

Zaključci diskusije sveli su se na nepotizam i nepravdu kao razlozima odlaska iz Hrvatske, a svi su istaknuli potrebu da se prestane kukati.

Pokrenut je Business Cafe International

Paul je rekao da dolazak stranaca vidi u tri faze, na početku je radost i oduševljenje ljepotama zemlje, onda slijedi šok i nevjerica kako ovdje stvari zaista funkcioniraju, problemi s uhljebima do najnižih razina i dr., a na kraju dolazi faza prihvaćanja i proaktivnosti – poduzimanja pozitivnih promjena u okviru vlastite domene djelovanja.

Paul se našalio dajući savjet svim strancima u Hrvatskoj – ne očekujte (samo) da promijenite Hrvatsku, konkretno je spomenuo Dalmaciju, nego budite spremni i da Dalmacija promijeni Vas.

I ovaj je Business Cafe ponovo pokazao da postoji jedna paralelna i bolja, pozitivna Hrvatska, koju možemo pokazivati svojoj djeci, no postoji i potreba za ujedinjavanjem napora svih tih raznih malih incijativa čiji je primjer i sam Business Cafe s nizom drugih.

Nakon razgovora s gostima, publika je imala prilike predstaviti se i upoznati međusobno te se nastaviti družiti u ugodnom ambijentu s pogledom na cijeli grad.

Nadolezeći eventi otvoreni za domaće i strane poduzetnike planirani su za 3. lipnja; 26. kolovoza i 14. listopada 2019.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads