Personalizirani KIŠOBRAN modni dodatak za sive dane

CROATA, poznata hrvatska modna marka kravata, rubaca, šalova i modnih dodataka, sjetila se iskoristiti našu lošu naviku i izdići nas iz mase sivila. Tmuran kišni dan odlučila je pretvoriti u nešto moderno, modno, pozitivno i obojeno – KIŠOBRAN.

Pripremila: Petra Sedlanić
Foto: CROATA

Od depresije do ekspresije

Ne znam je li okružje koje ću opisati stvarno reprezentativan uzorak, ali svaki put kad padne kiša, padnemo i mi – u neku vrstu depresije. Odjenemo se sukladno tmurnoj atmosferi, a sivi kišobrani koji tada čine panoramu grada, savršeno se uklapaju u priču.

Kišobran – većina njih pod n-tim je rednim brojem svakog vlasnika i dalje ih redovito gubimo – nisu nam toliko bitni jer predstavljaju običan sivi funkcionalni predmet.

Iako mislimo da su funkcija kišobrana, koja je obrana od padalina, i funkcija mode, koja je isticanje naše osobnosti, potpuno odvojene, kreativnost CROATA inovatora odlučila je promijeniti fokus kod percepcije i kišobran pretvoriti iz nezanimljivog predmeta u odličan modni dodatak.

Kao i s kravatama koje individualiziraju unificirane pojedince i ističu njihovu osobnost, kako bi istaknuli različitost žena koje sa stilom neće pokisnuti, nova kolekcija CROATA kišobrana prilagođena je stilskom izričaju i karakterima triju skupina žena.

Karakteristične točkice za ljubiteljice životinja

Ako je vaš idealan odmor i terapija igranje i maženje s bezbroj pasa, imamo dobre vijesti. Za sve pet-friendly romantičarke CROATA je pripremila kišobran s točkicama karakterističnim za dalmatinere i slikom triju preslatkih dalmatinskih pasa.

Da ne bi sve ostalo crno – bijelo, kišobran je ukrašen veselom narančastom bojom  pozicioniranom tako da vas podsjeća na sunce. Kad smo već kod sunčanih dana, vaš se veseli kišobran po potrebi pretvara i u suncobran. Prilagođen klimatskim promjenama, štiti od kiše i sunca i savršen je modni dodatak za dobro raspoloženje.

personalizirani modni kišobran dodatak za sive dane

Uzorak od kojeg sve kreće

Drugi je uzorak kišobrana inspiriran impresivnom zagrebačkom kupolom – onom u prolazu Oktogon. Bez obzira na to živite li u Zagrebu ili ste njegov posjetitelj, sigurno ste barem jednom prošetali poznatim prolazom koji se sada našao na dizajnu kišobrana koji je CROATA zamislila za dame koje se, bez obzira kamo ih život odveo, prije ili poslije vraćaju u taj isti prolaz.

To je mjesto bitno iz još jednog razlog – upravo je u Oktogonu flagship salon CROATA od kojeg sve kreće. Ponekad se za ideju potrebno vratiti na sam početak.

personalizirani-kišobran-modni-dodatak-za-sive-daneZa skrivene (secesijske) priče

Za nježne dame koje su na prvi pogled klasične, jednostavne, a iznutra kriju svoju posebnu i tajnovitu priču – CROATA je kreirala kolekciju kišobrana istih karatkeristika.

Izvana je crne boje s crvenim obrubom što čini klasičnu elegantnu kombinaciju, no ukoliko zainteresirano oko pomno prati hod žene koja ga nosi, u kupoli kišobrana primijetit će potpuno novu, maštovitu priču – razni oblici među kojima obiluju vitice naglašene crvenom bojom čine predivan secesijski svijet.

Dodatan plus, kupola skrivenog svijeta oblika i boja dovoljno je velika za skrivanje od neželjenih pogleda. Za još veći efekt gracioznosti i senzualnosti, CROATA preporučuje spoj damskog kišobrana i predimenzioniranog svilenog rupca Croata Brijuni.

Zaljubite se u kišobran

Ako vas priča o prekidu s depresivnim raspoloženjem tijekom kišnih dana zahvaljujući drugačijim kišobranima, nije nagovorila da se zaljubite u kišobran, upoznajte se još i s ovom.

Jeste li kad razmišljali o povijesti kišobrana? U Engleskoj je taj tijek promijenio jedan hrabar muškarac Jonas Hanway, filantrop i zaljubljenik u putovanja, koji se odlučio izdići iz mase jednakog mišljenja. U London je donio dašak onoga što je susreo na svojim inozemnim putovanjima – odlučio se javno pojaviti s kišobranom u ruci. Bio je prvi muškarac koji je to učinio u Engleskoj, a reakcije nisu bile na njegovoj strani.

No, on je prkosio ruganju ljutitih kočijaša i prskanju prljavom vodom iz jarka. Njegov je prkos trajao 30 godina, a u doba kada je umro, 1786. godine, njegovim su se primjerom već vodili i drugi muškarci i žene.

Novi zaljubljenici u kišobrane, rastvorite CROATA kišobran i prepoznajte u njemu svoj karakter.

personalizirani-kišobran-modni-dodatak-za-sive-dane

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads