PAUZA.HR – Online ručak

Pauza.hr-online-ručak

Platforma za naručivanje hrane Pauza.hr koja će uskoro ugasiti desetu svjećicu na svojoj rođendanskoj torti, zaslužna je za razvoj tržišta online naručivanja hrane.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Pauza.hr, Shutersttock

”Iako možda to nije potpuna istina, mi se volimo smatrati mladim i duhovitim timom. Naš moto je red, rad, disciplina i zabava. Uvijek smo spremni na zezanciju i mislim da se to može osjetiti. Ne želimo da nas naši korisnici gledaju kao vrlo ozbiljan brend jer nismo banka, već servis za naručivanje hrane, a hrana nas treba veseliti. Naravno, bez obzira na sve naše ne potpuno ozbiljne članove tima, ozbiljno smo usmjereni na stvaranje izvrsnog iskustva naručivanja hrane i rješavanje upita naših korisnika”.

Tako je započeo razgovor s Anom Vaci, voditeljicom brenda i direktoricom Elmirom Majerić, koje danas vode i brend ‘Pauza.hr’. Opušteno, s osmijehom i jasno istaknutim ciljem. Platforma za naručivanje hrane Pauza. hr koja će uskoro ugasiti desetu svjećicu na svojoj rođendanskoj torti, zaslužna je za razvoj tržišta online naručivanja hrane.

Tržište koje je još prije jednog desetljeća bilo u svojim začecima, nemilosrdno je izdvojilo one “ozbiljnih” namjera koji žele nahraniti svoje online posjetioce. Ostala je samo nekolicina, a njima nije bilo lako jer kad je hrana u pitanju, letvica je uvijek postavljena visoko.

”Danijela, ja sam gladna, što ćemo jesti danas?”
”Ne znam, više nemam ideja.”
”A da vidimo što ima na Pauzi?”

Evolucijska, razvojna, funkcionalna ili želučana potreba, kako god ju zvali, udovoljiti joj moramo. Glad. Pored svih projekata i zadataka koje nam radno mjesto svakodnevno nameće, pitanje koje nas uvijek nekako ”razbudi”, pitanje na koje nerijetko ne znamo odgovor, pitanje je što ćemo za gablec?

Web i mobilni servis Pauza.hr omogućuje jednostavno naručivanje hrane iz više od 100 restorana diljem Hrvatske. Pregledna ponuda, jelovnici, jasno istaknuta cijena, različiti načini plaćanja, istovremeno naručivanje iz više restorana, ocjene i preporuke korisnika te procjena trajanja dostave – sve je što trebamo kad smo ”nespremno” gladni i na poslu.

Pauza.hr-online-ručakHRANA ZA UŽIVANJE

”Mogućnost izbora, kao i konkurencija iznimno je bitna za donošenje dobrih poslovnih odluka i drži nas fokusirane na poboljšanje usluge”, kazali su moji sugovornici istaknuvši da je fokus stavljen na naručivanje hrane i razumijevanje te industrije općenito, na način da svojim korisnicima ponude uvijek nove mogućnosti u ponudama i menijima u kojima mogu uživati.

Data-driven tvrtka Pauza.hr trudi se uvijek bolje razumjeti ponudu i potražnju i biti korak ispred konkurencije, imajući oči na jasno zacrtanom cilju – da sve strane budu zadovoljne rezultatima. Jer zadovoljan restoran – partner znači i zadovoljan korisnik, krug akcije i reakcije nije velik ali je učinkovit i jasan – sit i sretan korisnik vratit će se opet.

Tu se nekako nametnulo pitanje kriterija po kojima se biraju i potvrđuju partnerstva s restoranima: ”Ono prema čemu smo usmjereni je zadovoljan korisnik. To podrazumijeva da restorani s kojima poslujemo imaju kvalitetnu hranu i uslugu. Svi imaju loš dan i dogodi se da pogriješimo.

No, uvijek zahtijevamo od restorana da kritike i pogreške rješavaju na zadovoljstvo korisnika. Konstantno pokušavamo razgovorom i edukacijom podići uslugu restorana, posljedično i našu, na višu razinu”. Pa kako sami brojevi nisu dovoljni za uspjeh ni u jednom poslu, iz Pauze.hr ističu: ”Potrebno je imati volju i mogućnosti za rad, kao i zdrav stav prema poslu kako bi se konstantno radilo na poboljšanju kompletne kvalitete. Vjerujemo da je to recept za dobro partnerstvo”.

Potrebno je sagledati obje strane medalje, razgovarati s partnerima kako bi se razumjelo njihovo poslovanje te s korisnicima kako bi se razumjele njihove potrebe – sve to je nužno za ponudu konzistentne kvalitetne usluge koja se gradi upravo na povjerenju.

Ne želimo da nas naši korisnici gledaju kao vrlo ozbiljan brend jer nismo banka, već servis za naručivanje hrane, a hrana nas treba veseliti.

U SLUŽBI ZADOVOLJSTVA

Nadogradnja je također jedna konstanta ove online platforme. Tako je primjerice uvedena opcija online plaćanja za korisnike, a aktivno se radi i na poboljšanju stranice.

U vječnom jurišu na novitete, klijente i korisnika više, konkurencija je često samo dobra stvar koja nas navodi da se više trudimo, da pokušavamo biti bolji. No, kako ono što vidimo i primamo nije uvijek dobro, upitala sam svoje sugovornike o negativnim komentarima – kako postupaju prema negativnim komentarima, primjerice na neki određeni restoran, koji je partner Pauze.hr.

Potrebno je imati volju i mogućnosti za rad, kao i zdrav stav prema poslu kako bi se konstantno radilo na poboljšanju kompletne kvalitete.

”Naš stav je da negativni komentari nisu nužno loša stvar, iz njih možemo učiti i poboljšavati vlastitu uslugu. Većina naših partnera toga je i svjesna, iako se ponekad ne mogu složiti s kritikom. Na svaki loš komentar korisnika naš customer care reagira kako bi korisnik na kraju bio zadovoljan.

Uvedena je opcija online plaćanja, kako za korisnike tako i za partnere, a aktivno se radi i na poboljšanju stranice.

Zovemo restoran, upućujemo ih na komentar, ako ga još uvijek nisu vidjeli, i savjetujemo da se ispričaju i ponude nešto za uzvrat. Naravno, ako vidimo da je neki od restorana počeo češće dobivati kritike, onda je vrijeme i za detaljan sastanak s ciljem identificiranja problema s kojima se susreće i zbog kojih dolazi do propusta, kao i određivanje mogućnosti kojima će se ti problemi riješiti.

Svakako da nam je stalo do toga da su svi sretni i zadovoljni, tako da ne odustajemo dok se situacija ne popravi, a uglavnom se sve riješi na zadovoljstvo svih.”

Jer sit čovjek je sretan čovjek, a recept za sreću sigurno ima bar jedan od restorana – partnera servisa koji nam kaže da je vrijeme pauze. Pa ako je tako, dobar vam tek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads