Piše: Adela Juhas
Fotografija: Studentski.hr

„Budućnost nosimo upravo mi, mladi, i napravimo najbolje iz onoga što nas čeka.“

Portal Studentski.hr veliki je projekt udruge Studentski informativni kutak koji već petu godinu zaredom okuplja studente u zajedničkom radu, učenju i istraživanju. Veliki, jer upravo u navedenim godinama svojim ga je radom držalo na životu preko 300 studenata volontera koji su kroz njega prošli. Kroz volonterski rad studenti razvijaju neformalna znanja i vještine na područjima kojima se žele baviti u budućnosti, a koja uključuju novinarstvo, community management, odnose s javnošću, marketing, kreativni dizajn, lektoriranje, poslove administratora, rad u ljudskim resursima te u koordinaciji suradnje s udrugama.

Može se reći kako se radi o jedinstvenom projektu u cijeloj zemlji koji je stvorio poznati medij koji se nalazi na vrhu liste medija za studente i mladu populaciju – i sve to na temelju volonterskoga rada. Gotovo svi volonteri ovoga portala po završetku studija pronalaze posao i, svjesni važnosti ulaska u biznis iz studentskih klupa, došli su na još jednu ideju. Osim što svakodnevno nude relevantne informacije iz studentskog života, studenti se razvijaju i rade na sebi u osobnom i profesionalnom smislu. Upravo zato odlučili su poraditi na sebi još više slušajući priče ostalih mladih biznismena u Hrvatskoj, a pritom pozivaju sve ostale zainteresirane studente da im se pridruže. O čemu je riječ?

KONFERENCIJA ”OSTATI ILI OTIĆI?”
19. i 20. svibnja u CineStaru, Branimir centar u Zagrebu, od 9:00 do 16:00 sati.

Dvodnevna konferencija u svibnju

Svi smo mnogo puta čuli kako je najbolje za mlade da isele iz Hrvatske jer ovdje budućnosti nema. Marljivi volonteri portala Studentski. hr tvrde: „Budućnost nosimo upravo mi, mladi. Napravimo najbolje iz onoga što nas čeka. Mi za vas donosimo odgovor na pitanje ostati ili otići?“.

Članovi udruge i organizatori dvodnevne konferencije pozivaju sve studente i mlade da im se pridruže na predavanjima, radionici i panel raspravi koji će se održavati 19. i 20. svibnja u CineStaru, Branimir centar u Zagrebu, od 9:00 do 16:00 sati. Na pitanje Should I stay or should I go?, odgovaraju brojni uspješni biznismeni koji su svoj posao započeli nakon studija ili iznimno mladi. Aktualna tema iseljavanja mladih iz Hrvatske ili ostanka i uspjeha, proći će kroz inspirativnu panel raspravu poznatih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i obrazovanja, predavanja organizacije Superbrands Hrvatska, poznatog startupa STEMI, agrotehnološke tvrtke Agrivi, comedy kluba Studio smijeha, marketinške agencije Degordian i startupa Mediatoolkit, klupskog branda RNB Confusion, poznatog portala News bar i predstavljanja još brojnih uspješnih startupova. Svi će posjetitelji, uz dobiveno priznanje o sudjelovanju, imati mogućnost razgovarati s mladim uspješnicima, postavljati pitanja i izraziti svoje mišljenje. Također, tijekom radionice imaju priliku doznati kako se pripremiti za tržište rada i koji su koraci pri samozapošljavanju. Organizatori garantiraju kvalitetna nova saznanja, dobru zabavu i mnoga dodatna iznenađenja. O ostalim gostima možete pronaći više informacija na www.studentski.hr te na Facebook stranici Studentski.hr, a prijaviti se možete putem sustava Entrio. Broj mjesta je ograničen.

U nedoumicama života u Lijepoj Našoj, gdje su svakodnevno izloženi dobrim i lošim primjerima života u srednjeeuropskim zemljama, mladi su volonteri odlučili napraviti prvi potez. Pozitivni su ih primjeri inspirirali i potaknuli da ih se dovede sve na jedno mjesto pred buduće mlade biznismene. Na njima je da se s primjerima upoznaju i odluče: should they stay or should they go?

Jedinstveni i inovativni Studentski.hr prvi je studentski portal sa svojom mobilnom aplikacijom na Android i iOS platformama. Uz prisutnost na nekoliko društvenih mreža, od veljače ove godine čitatelji nikad lakše prate najnovije novosti i putem nove aplikacije. Uz vijesti, aplikacija sadrži bazu oglasa i poslova za studente, materijale za učenje, popis aktivnih udruga i projekata. Sve za studente na jednome mjestu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads