ORVAS turistička agencija

OSOBNA KARTA
Posebnost Orvas turističke agencije jest u tome što je mnogo objekata koje nudimo u našem vlasništvu te iz prve ruke poznajemo svaki segment njihova nastajanja i znamo koliko je truda i rada u njih utkano da bi bili upravo onakvi kakvi jesu – prilagođeni željama i potrebama naših gostiju.

Pripremila: Lea Brezar
Foto: Orvas

Iza svakog brenda stoji dobro ispričana priča, koja priča prati Orvas hotele?

Orvas je hrvatska tvrtka u privatnom vlasništvu obitelji Branka Roglića, osnovana 1992. godine. Članica je Orbico grupe. Orvas osniva 1998. godine turističku agenciju čije poslovanje temelji na kvalitetnoj ponudi smještaja na vlastitim plovilima (jedrilicama i motornim brodovima), a u nastojanju da svoje poslovanje još više veže za Dalmaciju iz koje je izraslo i želji da svojim djelovanjem doprinese otkrivanju njezine jedinstvene mediteranske ljepote, od 2003. godine ponudu proširuje na vlastite hotele, vile, apartmane i agroturizam (proizvodnju vina i ulja).

Orvas u sklopu odjela hotelijerstva započinje svoje djelovanje otvaranjem aparthotela Pharia u Hvaru i vile s bazenom Bonaca u Sumartinu na Braču da bi u kratkom vremenu postao specijaliziran u segmentu vila i malih hotela i razvio brendove Orvas Villas, Orvas Hotels i Orvas Apartments.

Što se tiče odjela chartera, Orvas ima brend Orvas Yachting koji se može pohvaliti sa 23 jedrilice u svojoj floti (Bavaria, Jeanneau, Be- neteau i Elan), 5 motornih brodova (Jeanneau i Princess) te regatnim brodom IMX-45. Plovila svojom veličinom od 9 – 16 metara i dobrom opremom predstavljaju optimalni izbor za jedrenje i krstarenje Mediteranom i Jadranom.

Valja naglasiti da se Orvas izborom plovila više opredijelio za jedrenje i samim time odlučio pružiti maksimum doživljaja koje plovidba morem daje. U ponudi je i niz različitih vrsta plovila s posadom: luksuznih motornih jahti, jedrenjaka i mini kruzera. Orvas Yachting tim čini grupa zaljubljenika u more, koja svojim gostima želi maksimalno olakšati i uljepšati odmor na Mediteranu.

Nudimo udobnost i toplinu koju će neki pronaći u vidu modernih vila s bazenom u Hvaru ili ljepoti kamene kuće uz more na Braču, a drugi u intimi maloga hotela u Baškoj Vodi ili u zadivljujućem pogledu na more iz Apartmana Pučišća.

Orvas danas u svojoj ponudi ima čitavu lepezu objekata različitih tipologija: od luksuznih vila s bazenom preko kuća za odmor do malih hotela i apartmana na pomno biranim lokacijama otoka Hvara i Brača te Splitske i Makarske rivijere. Posebnost Orvas turističke agencije jest u tome što je mnogo objekata koje nudimo u našem vlasništvu te iz prve ruke poznajemo svaki segment njihova nastajanja i znamo koliko je truda i rada u njih utkano da bi bili upravo onakvi kakvi jesu – prilagođeni željama i potrebama naših gostiju.

U slučaju neodlučnosti o tome koju destinaciju odabrati i u kojem objektu odsjesti, naše je osoblje raspoloživo i spremno usmjeriti gosta prema vili, hotelu ili apartmanu koji će im najbolje odgovarati. Za nas ne postoji tipični objekt. Da bi pojedini objekt bio dio ponude Orvas turističke agencije mora imati ono nešto što po našem mišljenju najbolje odražava mjesto u kojem se nalazi. Objekte biramo s posebnom pozornošću i brigom u želji da se po nečemu ističu u moru drugih.

Nudimo udobnost i toplinu koju će neki pronaći u vidu modernih vila s bazenom u Hvaru ili ljepoti kamene kuće uz more na Braču, a drugi u intimi maloga hotela u Baš- koj Vodi ili u zadivljujućem pogledu na more iz Apartmana Pučišća.

Orvas objedinjuje turističku agenciju specijaliziranu za luksuzne objekte na Jadranu, menadžment putovanja te booking za plovila – to su proizvodi koje najčešće koriste stranci te koja su vam tržišta fokus?

Naši gosti u najvećoj mjeri dolaze sa stranih tržišta. Naša glavna tržišta u sektoru hotelijerstva su Velika Britanija, Norveška, Finska, Njemačka i Poljska dok se u sektoru chartera mogu izdvojiti Velika Britanija, Njemačka, Poljska, Češka, Francuska i Italija.

Svakom gostu želimo omogućiti istinski doživljaj odabrane destinacije putem vrhunske usluge smještaja i vezanih dodatnih turističkih usluga.

Najtraženiji proizvodi i usluge su usluga smještaja u luksuznim vilama, kućama za odmor, malim hotelima i apartmanima, management vila, najam plovila bez posade (jedrilice, motorna plovila, katamarani), najam plovila s posadom (jedrilice, jedrenjaci, motorna plovila, jahte, mini kruzeri, katamarani), management plovila, sail & stay, jednodnevni izleti, avionske karte i transferi.

Koliku ste prepoznatljivost stekli van granica hrvatske kao brend turističke agencije Orvas i gdje ste pozicionirani na karti svijeta ili Europe?

Orvas kao brend je usmjeren postizanju prepoznatljivosti i kvalitete u segmentu pružanja usluga smještaja u vilama i plovilima kroz vrhunsku i profesionalnu uslugu zadovoljnog i motiviranog osoblja i pouzdanih partnera u svrhu što boljeg razumijevanja potreba gostiju i povećanja njihovog zadovoljstva sveukupnim turističkim doživljajem u odabranoj destinaciji.

Svakom gostu želimo omogućiti istinski doživljaj odabrane destinacije putem vrhunske usluge smještaja i vezanih dodatnih turističkih usluga usmjerenih ka povećanju zadovoljstva gostiju šireći spoznaje o odabranom mjestu odmora i povećavajući sadržaje u svrhu oplemenjivanja boravka.

U doba kad se ljudi sve više udaljavaju jedni od drugih, naše je načelo njegovati osobni pristup gostu i poštivati individualnost, ali istovremeno pružiti kvalitetu i sigurnost koja proizlazi iz dobro organiziranog sustava. Kroz vlastito poslovanje želimo poštivati identitet i promicati tradiciju svake destinacije te pri tome u svoj pristup integrirati i dostignuća moderne tehnologije.

Svjesni činjenice da se putovanja i destinacije sve više biraju klikom miša u udobnosti svoga doma, Orvas svojom ponudom gostima želi olakšati izbor te uštediti trud i vrijeme, a istovremeno pružiti sigurnost i kvalitetu.

Vjerujemo da smo među brojnim partnerima, suradnicima i gostima iz cijelog svijeta prepoznatljivi. Trenutno smo bolje pozicionirani u Europi. Potvrda svega navedenog jesu upravo naše dugogodišnje suradnje s poslovnim partnerima u svijetu, stalni rast poslovanja, porast broja zaposlenika i surad- nika te naši vjerni individualni gosti koji se iz godine u godinu vraćaju jednostavno zato jer znaju da će kod nas uvijek biti cijenjeni.

orvas-turistička-agencija

Prema vašem iskustvu, po čemu prednjačimo kao turistička zemlja u odnosu na regiju ili Europske destinacije, a u čemu smo zakazali?

Hrvatska kao turistička zemlja prednjači po prirodnim ljepotama, čistoći mora, razvedenosti obale, vrsnoći vode za piće i bogatstvu kulturno-povijesne baštine. Velik broj kulturnih dobara pod zaštitom je UNESCO-a (Dio- klecijanova palača u Splitu, povijesna jezgra Dubrovnika, Šibenska katedrala, povijesna jezgra grada Trogira…) i najviše nematerijalne baštine pod zaštitom UNESCO-a u Europi.

Visoka razina sigurnosti je također velika prednost u današnjim prilikama.

Orvas kao brend je usmjeren postizanju prepoznatljivosti i kvalitete u segmentu pružanja usluga smještaja u vilama i plovilima kroz vrhunsku i profesionalnu uslugu.

U odnosu na konkurente Hrvatska zaostaje u raznolikosti sadržaja, poglavito u predsezoni i posezoni. Orijentiranost prema sezonskom poslovanju, problemi organizacije prometa i parkiranja u destinacijama, nedovoljno dobra povezanost zračnim i morskim putem također se ubrajaju u nedostatke.

Ima li Hrvatska prepoznatljiv identitet kao turistička destinacija?

Hrvatska je u svijetu kao turistička destinacija prepoznata prvenstveno po prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnoj baštini. Još uvijek dominira tzv. kupališni turizam, a kulturne znamenitosti nisu u dovoljnoj mjeri iskorištene. Stranci ističu Dubrovnik, Split, Hvar i Zagreb, a poznati su im i uspjesi hrvatskih sportaša.

Poslijednjih godina Hrvatska postaje sve poznatija i po festivalima te gastronomiji koja je jako bitan dio turističke ponude i to je područje na kojem ima pozitivnih pomaka.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads