NIVEA – INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

NIVEA je brend s kojim smo odrasli i koji je dosljedno pratio sve tržišne promjene i sačuvao visoku razinu kvalitete. 

Pripremila: Marina Vardić
Foto: NIVEA arhiva

Pamtimo plavu kutijicu, pamtimo svilenu kremu i veliko zadovoljstvo brojnih generacija. NIVEA je brend s kojim smo odrasli i koji je dosljedno pratio sve tržišne promjene i sačuvao visoku razinu kvalitete. Je li za uspjeh brenda najvažnija kvaliteta proizvoda, tehnologija izrade, pružanje prolaznih trendova ili je to ipak nešto dublje, povezano s našom podsviješću, emocijom i sjećanjima, otkrila nam je Nataša Lujanac, Brand&Digital manager Beiersdorf.

PLAVA LIMENA KUTIJICA

Jedan od najpoznatijih brendova kojem vjerujemo kada je u pitanju njega naše kože svakako je NIVEA. Iako je kvaliteta njezinih proizvoda neupitna, stogodišnji uspjeh duguje našim sjećanjima i vraćanju u djetinjstvo. Prepoznatljiv miris iz plave limene kutijice podsjeti nas na naše mame, bake ili tate kojima je NIVEA krema bila odgovor na sve.

Možda je nerealno misliti da je jedan brend uspio opstati toliko dugo zbog naših sjećanja, ali Nataša ipak voli istaknuti kako je NIVEA povjerenje postigla kontinuitetom i prisutnošću kroz sve generacije. ”Kontrolirana kvaliteta, proces proizvodnje i sastojci su ono što nas je učinilo sinonimom za kvalitetu u kozmetičkoj industriji”, dodala je Nataša.

NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

100-GODIŠNJA KVALITETA

Ono što NIVEA smatra ključem svog uspjeha je želja da se korisnici njihovih proizvoda osjećaju ugodno u svojoj koži te da njeguju ljepotu zdravog izgleda. Izgraditi odnos povjerenja s kupcima bio je potreban korak u osluškivanju njihovih želja i kreiranju proizvoda koji odgovaraju upravo njihovim potrebama. Krije li se uspjeh NIVEA proizvoda u činjenici da ga percipiramo kao tradicionalni brend kojem možemo vjerovati?

Pitanje je koje si možemo postavljati iznova i iznova, ali formula u njezi kože koja nije promijenjena već stotinu godina svakako je razlog zašto ne sumnjamo u njezinu kvalitetu i vjerujemo u ono u što su vjerovali i članovi naših obitelji.

Prepoznatljiv miris iz plave limene kutijice podsjeti nas na naše mame, bake ili tate kojima je NIVEA krema bila odgovor na sve.

Manje je poznato da je kompanija Beiersdorf proizvođač NIVEA proizvoda za njegu tijela koja se trudi inovativnim rješenjima i modernim tehnologijama održati svoj brend na zavidnoj razini. Kvalitetu proizvoda postižu svakodnevnim istraživanjima novih tehnologija kojima ih usavršavaju ili kreiraju.

Svake godine znanstvenici u Hamburgu obavljaju brojne testove kojima testiraju osobe koje žele sudjelovati u dermatološkim ispitivanjima. Tako, na primjer, promatraju znojenje u zagrijanim komorama kako bi testirali dezodoranse, mjere dubinu bora prije i nakon korištenja krema, testiraju anticelulitne kreme i mnoge druge proizvode. Naravno, testiranja ne izbjegava niti kultna krema čija je kvaliteta jedinstvena za cijeli svijet.

NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici
NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

PRIRODNOST U SVIJETU DRUŠTVENIH MREŽA

Usmjerenost na prirodnu ljepotu, zdravlje kože i povezanost s prirodom teško je komunicirati u Instagram svijetu koji ipak predstavlja drugačiji vid ljepote. Upravo zato NIVEA pomno bira s kojim će influencerima ostvariti suradnju, jer, osim pukih brojki i analitike, zainteresirani su za suradnju s onim osobama koje uistinu žive i predstavljaju prirodan i zdrav koncept ljepote.

Ono što NIVEA smatra ključem svog uspjeha je želja da se korisnici njihovih proizvoda osjećaju ugodno u svojoj koži te da njeguju ljepotu zdravog izgleda.

Upravo zato NIVEA pomno bira s kojim će influencerima ostvariti suradnju, jer, osim pukih brojki i analitike, zainteresirani su za suradnju s onim osobama koje uistinu žive i predstavljaju prirodan i zdrav koncept ljepote.

”Tradicija je ono što nas izdvaja, između ostalog i čime se ponosimo”, istaknula je Nataša i dodala kako upravo zato putem društvenih mreža žele stvoriti zajednicu mladih ljudi koji će svoja iskustva prenositi na buduće generacije, ali na neki nov i inovativan način. Živimo u svijetu u kojem je gotovo nemoguće predstavljati i komunicirati brend bez tih svima znanih osoba koje imaju utjecaj na nas.

Nataša je kazala kako s korisnicima žele ostvariti direktnu komunikaciju, bliskost i prisnost te upravo zato biraju kanale novih društvenih medija.

NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici
NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

STALO NAM JE DO OBITELJI

Ono čime se NIVEA već desetljećima može hvaliti svakako je kvaliteta proizvoda od koje ne odstupaju, ali kako vole istaknuti od konkurencije ih izdvaja prisutnost kroz generacije. Svjesni činjenice da uveseljavaju ljude diljem svijeta, trude se u tome biti najbolji stavljajući odgovornost kao glavni pokretač vrijednosti i uvjerenja koje njeguju.

Briga za obitelj za njih je nešto sasvim prirodno te zato ne čudi da je ta svima znana plava limenka postala jedan od najuspješnijih proizvoda za njegu kože, no ono važnije postala je dio tradicije brojnih obitelji širom svijeta kojima pruža lijepa sjećanja.

NIVEA - INOVACIJA u prepoznatljivoj plavoj kutijici

Upravo zato volimo vjerovati da najviše cijenimo ono što u nama budi sjećanja na lijepe trenutke i voljene osobe, a ovaj brend je pokazatelj kako se uspjeh može ostvariti kroz buđenje emocija i asocijacija, a ne samo prolaznih želja.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads