Natjecateljski duh 12. WMF-a

Natjecateljski duh 12. WMF-a

Na 12. Weekend Media Festivalu u Rovinju po sedmi su put dodijeljene SoMo Borac nagrade koje prepoznaju najbolje digitalne radove u regiji, te najboljim projektima regije nagrade na ovogodišnjoj reviji BalCannes.

Pripremila: Dijana Kopjar Mucak
Foto: WMF

Godina se bliži kraju. Blagdansko ludilo već je prije nekoliko mjeseci zahvatilo ovaj naš marketinški svijet. I dok brojimo sitno do 2020., neki će klijenti, agencije a i mediji ovu godinu pamtiti po velikim uspjesima.

Natjecateljskom duhu nitko ne bježi već mu se predaje u potpunosti, i tako već 12 uspješnih godina zaredom. No, tko je krajem rujna razveselio svoje šefove i kolege, tko se razumljivo hvalio svojim postignućima na platformama novih medija?

SOMO BORAC

Na 12. Weekend Media Festivalu u Rovinju po sedmi su put dodijeljene SoMo Borac nagrade koje prepoznaju najbolje digitalne radove u regiji, te najboljim projektima regije nagrade na ovogodišnjoj reviji BalCannes.

Najbolje projekte regije u sklopu revije BalCannes, odabralo je dvadeset stručnjaka iz redova klijenata, agencija i medija.

U SoMo Tech kategoriji pobjednik je Agencija 101, klijent Porsche Slovenija, brend Volkswagen (VW run for your light), dok je pobjedu za SoMo App odnijela Flow 404 agencija i Erste&Steiermärkische banka za KEKS Pay.

Za SoMo Web nagrađeni su Netgen, Locastic i A1 Hrvatska za Tomato.com.hr redizajn, dok je One-Hit Wonder Agencija 101 (Union’s d.glass) I Pivovarna Laško Union. „Jako nas veseli što je nova kategorija, One-Hit Wonder imala jako velik broj prijava“, otkrila je Ružica Vrdoljak Ličina iz organizacije SoMo Borca.

Natjecateljskom duhu nitko ne bježi već mu se predaje u potpunosti, i tako već 12 uspješnih godina zaredom.

U kategoriji SoMo Social pobjedu je odnio medij – Narodni radio i Viber kampanja stickeri koje gledaš i slušaš. CM godine je, po izboru žirija sastavljenog od stručnjaka iz najboljih agencija regije, Jura Pruša iz 404.

DIGITALNI MIX

Nagradu u kategoriji Digitalni mix u Beograd su ponijeli Drive i McCann za (: #StayClean) Exit fondacije, dok je najboljim SoMo contentom proglašen Spomenik neisklesanom tijelu iza kojeg stoje Imago Ogilvy i Pipi Beverages. Imago Ogilvy na polici ureda ima i nagradu Somoritanac za Boranku Saveza izviđača.

I JOŠ NAJBOLJIH U REGIJI…

Najbolje projekte regije u sklopu revije BalCannes, odabralo je dvadeset stručnjaka iz redova klijenata, agencija i medija. Titulu najbolje agencije BalCannesa odnijela je agencija McCann Beograd.

Nadamo se da će se i drugi ovime inspirirati te pozitivno iskoristiti činjenicu da industrija tržišnog komuniciranja ima veliku moć u formiranju stavova opće javnosti“, pojasnila je Dunja Ivana Ballon.

Projekt Art Directed by Nature Studija Sonde proglašen je najboljim projektom BalCannesa, a ponio
je i titulu najboljeg projekta prema mišljenju žirija – predstavnika agencija te titulu najboljeg inozemnog projekta! Žiri sastavljen od klijenata najboljim je proglasio projekt Boranka iza koje stoji Imago Ogilvy.

Nagrada novinarskog žirija pripala je projektu Minus 33% agencije BPCS, dok je najbolji regionalni projekt Jana. Duboko iznad svih agencije Saatchi&Saatchi Croatia i klijenta Jamnica.

NAGRADA ZA HRABROST KLIJENTA

Posebnu nagradu za hrabrost klijenta ponio je projekt Coca-Cola Love is always the right way! agencije McCann Skopje i klijenta The Coca-Cola Company. Ova dodatna nagrada nije standarni dio priče revije BalCannes.

„Hrabrost klijenata, smjelost, strpljivost i odvažnost u komunikaciji želimo nagraditi i zbog toga smo rado podržali prijedlog žirija za dodjeljivanje dodatne nagrade. Nadamo se da će se i drugi ovime inspirirati te pozitivno iskoristiti činjenicu da industrija tržišnog komuniciranja ima veliku moć u formiranju stavova opće javnosti“, pojasnila je Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e i BalCannesa.

Darko Bosnar, kreativni direktor, Imago reklamna agencija (Foto: Imago)

Natjecateljski duh 12. WMF-a”Kako se razvija Weekend tako i njegov natjecateljski dio iz godine u godinu poprima sve veći značaj. Za to je ponajprije zaslužna velika prisutnost oglašivača koji u velikom broju iz cijele regije dolaze u Rovinj. Primijetio sam kako nagrade s Weekenda posebno puno znače onima koji dolaze izvan Hrvatske.

Iskreno, mislim da mi je više oglašivača čestitalo na Lavu s Balcannesa nego na onom iz Cannesa. Nama iz agencija uvijek je bilo bitno osvajati nagrade, no ono što me veseli je žar koji vidim kod oglašivača koji se popnu na pozornicu i predstavljaju svoj rad u TOP25 radova iz regije.

Za Imago Ogilvy i ovaj Weekend bio je izrazito uspješan jer smo jedina agencija koja je nagrađena na sva tri natjecateljska festivala. Na Balcannesu smo imali 2 rada u TOP25, a za Boranku smo i osvojili Lava. Pipi i Boranka su nam donijeli i dva velika SomoBorca, a B1 INDOOR Kreativac nam je treću godinu zaredom dodijelio 1. mjesto za Pipi. Eto, tko preko tjedna dobro radi, Weekendom slavi.”

Maja Vukorep, brand menadžer za Janu (Foto: Jamnica)

Natjecateljski duh 12. WMF-a”Jana je prva hrvatska mineralna voda koja je na internacionalnom natjecanju Monde Selection osvojila zlatnu medalju (Gold Quality Award) za kvalitetu proizvoda.

Osim toga, kampanja Jana Duboko iznad svih već drugu godinu zaredom osvojila je Balcannes nagradu marketinške struke, te je kampanja s Vernesom Smolčić proglašena najboljim projektom u jakoj konkurenciji regionalnih radova.

Posebno kreiran instagram profil @deepest_insta_profile_two, našao se u samom finalu u kategoriji „Best social“ na SoMo borcu.

Ove nagrade su potvrda jasne strategije brenda, kvalitetne suradnje s kreativnim timom te odlične egzekucije.

Isto tako su potvrda da su naše vizije prepoznate i kod šire javnosti, te snažna motivacija da budemo još bolji na svakom idućem projektu.”

 

Jelena Fiškuš i Sean Poropat, kreativni direktori Studio Sonda (Foto: Studio Sonda)

Natjecateljski duh 12. WMF-a”BalCannes izbor za najbolje projekte u regiji, a koji se odvija u sklopu WMF-a, koristan je jer pruža ipak širu advertising sliku čitave regije, mogućnost da bolje saznamo što se događa u našem neposrednom susjedstvu.

Također je nama kao kreativcima vrlo zanimljivo, s obzirom na raznolikost žirija, analizirati kako kampanje prolaze kod žirija oglašivača, kako kod žirija klijenata, a kako kod kolega i struke.

Budući da su projekti našeg studija u dva navrata bili proglašeni najboljima u regiji (Kampanja za Elan 2016. – Men all over the world are crying i Piquentum kolekcija 2019.), jasno je da imamo vrlo emocionalan odnos prema tom natjecanju te ćemo nastojati sudjelovati dokle god budemo imali nešto zanimljivo za prijaviti.

U međuvremenu 4 BalCannes lava predano čuvaju našu kućicu u Vižinadi, u kojoj je Studio Sonda smješten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads