Vidi i uvjeri se sam

Monokl
Monokl-Vidi i uvjeri se sam-Brend kultura

25-godišnja tradicija, izrasla iz obiteljskog biznisa, postala je prepoznatljiva marka u svijetu optike. Tradicija obiteljskog poslovanja jedna je od prednosti Optičkog studija Monokl koji je s godinama ”narastao” na 8 poslovnica u Zagrebu, Velikoj Gorici i Dugom Selu. S njima je rastao i broj njihovih klijenata, čije se povjerenje prenosilo s generacije na generaciju.

Sinergija oftalmoloških usluga Poliklinike za oftalmologiju Monokl i Optičkih studija Monokl već više od četvrt stoljeća brine o zdravlju vida i nudi veliki izbor dizajnerskih dioptrijskih i sunčanih naočala, kako novih kolekcija, tako i uz konstantne akcijske ponude i sniženja cijena prošlogodišnjih modela, što ih je, kako ističe Andrea Bosnar, voditeljica marketinga Optičkog studija Monokl, učinilo prepoznatljivim na tržištu.

Monokl-Vidi i uvjeri se sam-Brend kultura
REALNA POTRAŽNJA

U vremenu u kojem su promjene na tržištu konstantne, pratiti trendove napretka tehnologije i unapređivati kvalitetu usluge, jedini je način rasta i razvoja. Svjesni te činjenice, kao i one da je konkurencija velika i da je ponuda brendiranih naočala vrlo slična u mnogim optikama, iz Monokla ističu da se trude prilagoditi ponudu realnim tržišnim potrebama u kojima se traži kvaliteta proizvoda i povoljna cijena uz učestale promocije. ”Izniman uspjeh postigli smo linijom kućnih brendova dioptrijskih okvira koje su prepoznali i naši klijenti, jer stilistikom, kvalitetom izrade i cijenom oni apsolutno pariraju i nekoliko puta skupljim brendovima”, naglasila je gđa Bosnar. Segment ponude sunčanih naočala i kontaktnih leća posljednjih godina i prodaja proizvoda iz optičkog asortimana počela se prebacivati online, što predstavlja veliki izazov u budućnosti za sve optike. U Hrvatskoj online trgovina za optiku nije potpuno razvijena, no u obranu joj govori specifičnost industrije, odnosno činjenica da je vrlo teško prodavati proizvode koje bi prethodno trebali isprobati radi veličine, provjere udobnosti i prilagođavanja specifičnostima lica pojedinca.

”VIRTUALNE” NAOČALE

Upravo u tom duhu potrebe za orijentiranošću ka digitalnom, u Monokl poslovnicama prije kupovine, uz pomoć virtualne stvarnosti možete isprobati dioptrijske naočale uz HOYA Vision Simulator. ”Korištenjem vaše realne dioptrije, Hoya Vision Simulator omogućuje da prikažemo točnu, 3D reprezentaciju optičkih efekata različitih dizajna naočalnih leća i dorada. Hoya Vision Simulator spaja virtualnu i individualno doživljenu realnost, omogućujućiklijentu odabir opcije naočalnih leća koji najbolje odgovara osobnim vizualnim potrebama”, objasnila je gđa Bosnar i podsjetila da je Monokl krajem 2017. prvi u Hrvatskoj predstavio 3D printane, vizualno orijentirane naočale Yuniku, dizajnerski potpuno prilagođene stilu, obliku lica i optimalnom vizualnom iskustvu klijenta.

”Kombinirajući HOYA-ino poznavanje optimalnog dizajna naočalne leće, selekcije i pozicioniranja s Hoetovim iskustvom u izradi softvera za 3D print, skeniranje i inženjerstvo,Yuniku omogućuje odabir željenog dioptrijskogokvira koji odgovara naočalnim lećama koje su potrebne na poziciji koja omogućava naočalnim lećama maksimum performansi za izvrstan izgled u idealnoj poziciji nošenja. Yuniku će promijeniti stav prema naočalama jer možete prilagoditi okvire za podudaranje s estetskim i vizualnim potrebama”, kazala je.

Više nećete sumnjati u naočalnu leću i preporuku optičara jer ste u mogućnosti „vidjeti i uvjeriti se sami“, naglasila je gđa Bosnar i dodala da prilikom konzultacija oko izbora naočala u Monoklu saslušaju karakteristike životnog stila i navike klijenata te im shodno tome prilagođavaju ponudu i rješenja za korekciju vida.

SVJETSKI TRENDOVI

Kompletna briga o vidu na jednom mjestu velika je prednost u poslovanju. Brzina od pregleda do naočala u vrlo kratkom roku iznimno je važna u današnjem užurbanom načinu života. „Ponuda usluga za korekciju vida od najmlađih uzrasta do najstarijih u vidu Centra za slabovidne također nam je omogućila i subspecijalizaciju, tržišna je to niša koja zahtijeva i vrijeme i posvećenost kojima se mnogi ne žele baviti. Najsuvremenija oprema za dijagnostiku pomaže nam da se zadržimo visoko na ljestvici izvrsnosti i preciznosti”, rekla je gđa Bosnar i dodala kako su edukacije, posjeti sajmovima i kongresima također sastavni dio poslovanja kojim Optički centar Monokl nastoji držati korak sa svjetskim trendovima.

Monokl-Vidi i uvjeri se sam-Brend kultura
BUDUĆNOST OGLAŠAVANJA

Oglašavanje se mijenjalo s godinama, a klasični mediji oglašavanja prije su bili okosnica poslovanja. Posljednjih desetak godina važnost se pridaje sadržajno bogatoj stranici, promociji i optimizaciji weba, pa tako i Monokl pokreće novi, redizajnirani web. ”Zbog promjene u marketinškim budžetima i praćenju rezultata oglašavanja, orijentirali smo se isključivo na ciljano praćeno digitalno oglašavanje, društvene medije…općenito na čitatelju koristan sadržaj uz direktno oglašavanje, programe lojalnosti i unapređenje prodaje”, navela je gđa Bosnar.

U Monokl poslovnicama prije kupovine, uz pomoć virtualne stvarnosti, možete isprobati dioptrijske naočale uz HOYA Vision Simulator.

ZA DJECU NAJBOLJE

Kada postavimo pitanje konkurencije i isticanja na tržištu, iz Monokla ističu kako nastoje imati svoju „priču“. ”Kućnom linijom naočala stvorili smo bazu klijenata koji su prepoznali i kvalitetu i pristupačnu cijenu, no u Poliklinici za oftalmologiju Monokl, posebno se ponosimo našom dječjom očnom ordinacijom u Maksimirskoj, koja je nezamisliva bez stručnosti i pristupa najmlađima od strane dr. Bubaš-Buljevac, dr. Juratovca i dr. Mrazovac. Popunjenost termina ukazala nam je na potrebu otvaranja dodatne lokacije dječje oftalmološke ordinacije koju ćemo uskoro otvoriti i na lokaciji u Ilici 248”, istaknula je gđa Bosnar. Monokl je također prepoznao i potrebe klijenata oštećenog vida kojima naočale više ne pomažu, te su oformili Centar za slabovidne i opremili ga bogatom ponudom povećavajućih pomagala za razne aktivnosti.

KORISNIK JE ŠEF

Na napučenom tržištu zdravstvenih usluga i brendova danas nije rijetko čuti da korisniku treba privući pažnju te ga osvojiti svojom ponudom, osjećajem sigurnosti i povjerenjem u stručni tim koji stoji iza brenda. Gđa Bosnar je to komentirala: ”Stručni tim, svježe ideje, praćenje trendova, reagiranje na tržišne promjene i potrebe ključ su povjerenja klijenata u naše naočale i uslugu”, konstatirajući kako su u Monoklu svjesni da će u skoroj budućnosti brendovima upravljati korisnici. ”Pitanje je vremena kada će se europski i svjetski lanci optika priključiti poslovanju svojim privatnim linijama naočala, naočalnih i kontaktnih leća, no upravo tu ne treba zanemariti moć tradicije i povjerenja koje je godinama građeno na kvaliteti”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads