Kršenje PRAVILA s pozitivnom konotacijom

Krsenje pravila s pozitivnom konotacijom

Kršenje pravila s pozitivnom konotacijom kao svojevrsni preduvjet različitosti, jedna je od glavnih misli vodilja i našeg magazina Brend kultura. Negdje sam pročitala da su kršitelji pravila ili evolucijski ili revolucijski. Tijek putanje brenda u prostranstvima tržišta je jednostavan osim ukoliko ipak ne mora promijeniti temelje svog poslovanja i ustroja kako bi mogao promijeniti i ekspresiju svoje marke.

Potpuno je jasno da to ne mogu svi i zato se pojedini moraju ”snaći“ na neki drugi način, a ova igra je tim zanimljivija. Pritisak tržišta, konkurencije i trenda je neminovan, jer nešto od toga će vas uvijek tjerati naprijed, jer život na staroj slavi danas je samo pojam, ne i pojava. Zato se neki brendovi suprotstavljaju postavljenoj normi i određuju tijek budućnosti, putanju primijećenih i uspješnih.

Piše: Josipa Celinić
Foto: Shutterstock

Kršenje pravila s pozitivnom konotacijom kao svojevrsni preduvjet različitosti, jedna je od glavnih misli vodilja i našeg magazina Brend kultura.

Svoju autentičnost i jedinstvenost magazin u svakom broju potvrđuje isključivo autorskim temama, lijepim i čistim dizajnom koji donosi pregledne stranice tekstova koje ćete s oduševljenjem pročitati. Potpuno kul magazin, koji bježi od kopiranja, negira postojanje sebi sličnog medija, potiče slobodan stil bez šturog i dosadnog pisanja. Brend kultura od 2015. godine uspješno dokazuje da ni jedna priča nije dosadna i da na tržištu brendiranja postoje brojne inspirativne priče.

S brendovima slavimo uspjehe, promičemo dobre akcije, veselimo se pozitivnim promjenama, pomažemo vidljivosti novih i rebrendiranih brendova. Postati, biti i ostati vidljiv u svijetu struke i u oku ciljanog korisnika postao je još i teži pothvat, a upravo su velikani, početnici ili kreativci različitih struka, koji su pronašli svoj recept za skok na vrh ljestvice uspješnih, ti koji čine šareni sadržaj jedinog stručnog magazina koji se bavi kulturom brendiranja.

Brend kultura je vjerna struci, kreativnosti, pozitivnim pričama i snažnim pojedincima koji su uveli promjenu. Držimo se onog nepisanog pravila – pojedinac i male stvari čine razliku, a „veliki” uvode promjenu. Pa bilo da je riječ o malima ili velikima, mi ćemo pisati o novotarijama koje su nas nadahnule, nasmijale i oduševile, i možda u nekom pogledu i promijenile.

S brendovima slavimo uspjehe, promičemo dobre akcije, veselimo se pozitivnim promjenama, pomažemo vidljivosti novih i rebrendiranih brendova.

brendukultura.com

Nakon povećanog interesa od strane kako stručnog kadra, tako i šire publike te porasta naklade, magazin je dobio dodatnu platformu – svoju web-stranicu. Iako je doba digitalizacije i tehnološke ekspanzije sada i ovdje, print format naš je „prvak“ kojeg šaljemo na ruke top-managera, poduzetnika i lidera brojnih struka. Svi ostali časopis mogu prolistati na ISSUU platformi ili od nedavno i na našim web-stranicama, s vremenskim odmakom od print formata.

Online prisutnost otvara brojne dodatne mogućnosti, a varijanta komuniciranja priče o novom proizvodu ili dobivenoj nagradi za uspješnost direktno prema svojim korisnicima, samo je jedna od njih.

Zato smo 9. studenog u predivnom prostoru Studija smijeha, uz jutarnju kavu i slatke zalogaje, na Brendfastu, uz uzvanike iz svijeta biznisa, medija, obrazovanja, klijente, suradnike i prijatelje Dhar medije – marketinške agencije, koja izdaje magazin, te partnere projekta Superbrands Hrvatska, proslavili predstavljanje naše web-stranice. Za potrebnu dozu smijeha pobrinula se Marina Orsag, a za informativni dio o magazinu, našim željama i smjerovima kojima želimo ostaviti traga, nekoliko riječi rekla je Lea Brezar, CEO Dhar medije i moja malenkost.

Brend kultura is ONLINE - Launching WEB-a stručnog magazina o brendiranju

Dojmove stvarnog fizičkog čitatelja prenijela je Vlatka Kamenić Jagodić iz HEP-a:

„Počašćena sam što imam priliku reći nešto o Brend kulturi, magazinu koji s veseljem iščekujem svaki mjesec. U moru političkih dnevnika i časopisa, Brend kultura jedini je marketinški magazin i pravo osvježenje za sve nas marketingaše. Pregršt zanimljivih tema i intervjua, inspirativnih priča i događanja, ono je što Brend kulturu čini posebnom.

Čitanje Brend kulture iznova u meni budi optimizam i svaki mjesec me podsjeća na to zašto toliko volim svoj posao. Čestitam vam na lansiranju web-stranice, koja me jako veseli i želim vam još puno dobrih priča i uspjeha u daljnjem radu.“

Kršenje pravila s pozitivnom konotacijom

Jedinstven i stručan

Jasno je kao dan, svi smo mi različiti i po nečemu posebni. Netko nas obožava, nekom smo simpatični, a onom trećem nikako se umiliti. Na isti način funkcionira svijet poduzetnika, brendova i velikih korporacija. Neki posluju drugačije od drugih, neki imaju potpuno jedinstvene proizvode i usluge, neki privlače kupce i korisnike furajući stil da su kul, rebel brend.

Bilo kako bilo, tržište je nemilosrdno, ne vrednuje copy paste, a nagrađuje novotarije.

Brend kultura je vjerna struci, kreativnosti, pozitivnim pričama i snažnim pojedincima koji su uveli promjenu.

Pa kada brend isporuči neočekivano, komunicira novosti nekonvencionalno, ističe se iz mase brendova koji se guraju u redu za mjesto na tron. A u konačnici, važno je samo jedno – kupac, kupac koji je kralj; i zato cijela mašinerija radi samo kako bi udovoljila prevrtljivom subjektivnom dojmu tog pojedinca, čiji sud ionako čini bezbroj isprepletenih karakternih osobina koje su od rođenja pod utjecajem brojnih varijabli, koje nas izgrađuju i mijenjaju.

Posao je danas gotovo nemoguć, nekad je sigurno bilo lakše. Jer danas su nam bilijuni informacija na dlanu, dovoljno je biti znatiželjan. Pa i tada često čujemo onu rečenicu koja kvari svaku zabavu – ”vidjela sam to već negdje”.

Tu rečenicu neće izgovoriti ni jedan čitatelj ovog magazina jer tekstovi koje mi komuniciramo nose naš poseban pečat, stil i emociju. Mi kršimo pravila na način da istražujemo i pišemo o temama o kojima se ne piše a o kojima bi se trebalo pisati, dokazujemo da emociju nosi svaki posao, podsjećamo vas zašto volite svoj posao, vraćamo se korijenima vaših uspjeha i dokazujemo da je ljubav emocija od koje sve kreće i na kojoj sve završava.

Dragi čitatelji, brendovi, menadžeri, poslovnjaci, uživajte u čitanju! Brendkultura be with you!

Tags:

  • Show Comments (1)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads