KONČAR – Superbrand 2017/18.

Končar-Superbrand-2017/18

Već pri spomenu robne marke KONČAR prve asocijacije jasno su povezane s električnom energijom, od njenog stvaranja u električnim centralama do namjenske potrošnje u industrijskim postrojenjima ili kućanskim aparatima.

EMOCIJA

Znanje i iskustvo iz svoje poslovne djelatnosti KONČAR-KUĆANSKI APARATI približili su širokom tržištu na mnogo suvremenih načina, od svoje internetske stranice http:/www.koncar-ka.hr kao i popularnom emisijom „Savjeti majstora Martina“ na Radio Sljemenu gdje je rukovoditelj servisa tijekom više od sedam godina svake srijede izravno odgovarao na pitanja slušatelja vezana uz kućanske aparate.

Taj izravan dodir s tržištem poduzet je upravo u vrijeme ogromnih promjena u konstrukciji, dizajnu, proizvodnji i ponudi kućanskih aparata svih robnih marki na globalnoj razini i potvrdio je KONČAR-KUĆANSKE APARATE kao vodeću robnu marku na tom području.

Nekad televizija, radio i dnevne novine, a danas društvene mreže, billboardi, citylightevi i ostale tekovi- ne modernoga doba. „Ima me, skoro sam u svakome gradu, nekada na suncu, a nekad i u hladu“.

Končar-Superbrand-2017/18

KVALITETA

Već pri spomenu robne marke KONČAR prve asocijacije jasno su povezane s električnom energijom, od njenog stvaranja u električnim centralama do namjenske potrošnje u industrijskim postrojenjima ili kućanskim aparatima. Upravo je zato ova robna marka prepoznatljiva na tržištu ili bolje rečeno tržištima širom svijeta, bez obzira je li riječ o generatorima, sofisticiranim informatičkim sustavima ili perilicama rublja.

No, iako ni jedan kućanski aparat po svojoj uobičajenoj tržišnoj cijeni nije usporediv s cijenom na primjer jednog vjetrogeneratora, oni olakšavaju svakodnevicu u milijunima domova obavljajući marljivo i štedljivo svoje svakodnevne obveze. Zato je ovdje riječ o kućanskim aparatima robne marke KONČAR.

POUZDANOST

Društvo KONČAR – KUĆANSKI APARATI d.o.o. kakvo je danas ima zanimljivu i razmjerno dugu povijest razvoja, povezivanja i udruživanja raznih poduzeća. Društvo KONČAR – Štednjaci razvilo se iz tvornice GORAN, koja je u svom osnovnom programu proizvodila štednjake na kruta goriva i ugostiteljsku opremu.

Tvornica GORAN udružuje se s tvornicom KONTAKT 1963. godine. Tada se usvaja proizvodnja u prvom redu uljnih peći i štednjaka, te električnih štednjaka i perilica rublja u suradnji s njemačkom tvrtkom AEG. U tom periodu dostignuta je proizvodnja od oko 150.000 komada aparata godišnje.

Društvo KONČAR – Mali kućanski aparati sa sjedištem u Samoboru razvilo se iz tvornice ELEKTRON, koja je proizvodila električne vodogrijalice, glačala, usisače, kalorifere, pržila kruha i dr. Tvornica ELEKTRON se 1963. godine udružuje s tvornicom KONTAKT. Postojeća proizvodnja kućanskih aparata povećava se i osuvremenjuje, te se proširuje na kuhinjske friteze i parna glačala u suradnji s tvrtkom AEG.

U tom razdoblju proizvodnja suhih električnih glačala porasla je na preko 100.000 komada godišnje. Oba pogona poduzeća KONTAKT, koja su proizvodila kućanske aparate udružuju se s poduzećem RADE KONČAR 1970. godine. Nakon toga u oba ova pogona dolazi do značajnijeg usvajanja proizvodnje kućanskih aparata na osnovu vlastitog razvoja, posebno u dijelu proizvodnje malih kućanskih aparata i električnih vodogrijalica.

Kooperacijom, te otkupom alata i opreme osvaja se proizvodnja električkih, elektroplinskih i plinskih štednjaka, suvremenih perilica rublja, a osuvremenjuje proizvodnja malih kućanskih aparata i vodogrijalica primjenom polimernih tvari vlastitog razvoja i prerade.

Društvo KONČAR – KUĆANSKI APARATI d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Slavonska avenija 16, gdje posluje i danas, nastalo je udruživanjem društva KONČAR – Štednjaci d.o.o. i KONČAR – Mali kućanski aparati d.o.o. krajem 1998. godine.

Slijed povezivanja i udruživanja Končarevih društava koja su u konačnici postala jedan od najprepoznatljivijih brendova među kućanskim aparatima u široj regiji, završio je krajem 2004. kad se KONČAR-KUĆANSKIM APARATIMA pripajaju društva KONČAR – Trgovina i zastupstva d.d. i KONČAR – Servis i prodaja d.d.

Tako su se tri društva koja su se, svako na svoj način, bavila istim proizvodnoprodajnim programom, ujedinila u jedno, iskoristivši snagu i sinergiju svakog u istom core-businessu.

Končar-Superbrand-2017/18

RAZLIČITOST

Društvo KONČAR – KUĆANSKI APARATI d.o.o., osim proizvodnjom kućanskih aparata vlastitog i kupljenog razvoja kao primarnom djelatnošću, bavi se i proizvodnim uslugama, prodajom kućanskih aparata vlastite proizvodnje i iz kooperacije ili uvoza, te servisiranjem u jamstvenom i izvanjamstvenom roku, a više od sedamdeset servisa ovlaštenih za održavanje i servisiranje kućanskih aparata robne marke KONČAR najveća je servisna mreža u Republici Hrvatskoj.

Dakle, Končar danas nudi više od 250 različitih modela i vrsta kućanskih aparata. Samo perilice rublja, posuđa, hladnjaci i samostojeći štednjaci broje/nude više od 100 modela. Nakon nekoliko godina opet
je povećana ponuda aparata za domaćinstvo u segmentu grijanja i hlađenja.

Krajem prošle godine bili su to konvektori, a ovoga puta to se odnosi na klima uređaje kroz tri modela razli- čite snage grijanja i hlađenja. Proljeće je odabrano i za širenje ponude u programu pranja. Novih 8 modela perilica rublja kao i 4 modela perilica posuđa upotpunit će ponudu za svačiji dom. Od onih jednostavnih do aparata sa svim dostignućima današnjih modernih tehnologija (odgode pranja, samdetekcije količine rublja i posuđa, prilagođavanje utroška energena- ta…).

Sve to prati sa servisnom mrežom od preko 40 ugovornih servisa u Hrvatskoj. Na izvoznim tržištima servisna mreža je dogovorena u suradnji s centralnim servisom gdje se pazi da se svaka reklamacija odradi u što kraćem roku kako kupac ne bi bio uskraćen u korištenju kućanskog aparata.

Končar-Superbrand-2017/18

JESTE LI ZNALI…

• Iako Zanussi i KONČAR poslovno ne surađuju već gotovo četrdeset godina, mnogi kupci i danas govore o svojem novom hladnjaku Zanussi – Končar…
• Suvremena perilica KONČAR energetskog razreda A+++ za čitav program pranja bijelog rublja potroši samo četrdeset litara vode, dok su perilice starijih generacija trošile čak više od 150 litara.
• Neki su aparati stariji od 30 godina, a i dalje rade.
• Dio su koncerna koji će uskoro navršiti 100 godina, a Končar kućanski aparati mu je jedno od mlađe djece.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads