Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

Postavlja se pitanje – može li tvrtka uspješno poslovati i svoje poslovanje temeljiti na načelima koja počivaju na ljubavi, i tako funkcionirati u materijalnom, začahurenom društvu?

Piše: Josipa celinić
Foto: Dhar media

Tražiš posao. Prijatelj ti preporuči jednu malu uspješnu privatnu tvrtku, ali ti ne želiš raditi kod privatnika. Čula si da oni podcjenjuju i iskorištavaju svoje radnike. I ti bi radije ostala negdje neprimijećena u masi i čekala mirovinu. Tvoji dani su ozbiljni i sivi, nema pjesme, samo nagon za preživljavanjem i strah od nepoznatog…

I tako sjediš doma i razmišljaš o poslu na koji ćeš ići bez čvora u želucu, poslu gdje nećeš morati smišljati izgovor zašto kasniš tri minute, gdje nećeš osjećati strah od šefova monologa zbog tvoje jučerašnje pogreške. Sama sebe ”ošamariš” jer takvo radno mjesto i da postoji, bilo bi zauzeto.

Previše sivih stanja, ljudi, sivih poslova i misli pošaralo je našu svakodnevicu, a sve što svi želimo je pronaći boju na svom radnom mjestu, dobiti pohvalu za dobro odrađen posao i biti primijećen.

Vođa je onaj koji će sa svojim zaposlenicima nesebično dijeliti svoje znanje, koji će razumjeti privatnu stranu i obveze svakog pojedinca, koji će tražiti mišljenje svojih zaposlenika i ručati s njima.

SIVI POSLOVNI SVIJET

Na sve ovo napisano, ističem – ne, ovo nije pesimističan članak, ovo je tema koja će promijeniti vaš pogled na posao, šefa ili zaposlenika; tema koja će vam ukazati na smjer ka promjenama, na primjeru drugih koji su uspjeli.

Postavlja se pitanje – može li tvrtka uspješno poslovati i svoje poslovanje temeljiti na načelima koja počivaju na ljubavi, i tako funkcionirati u materijalnom, začahurenom društvu? Usudite li se vi sa svojim tvrtkama prkositi postavljenim temeljima današnjeg materijalnog svijeta? Usudite li se biti drugačiji i s ponosom to komunicirati u javnost? Tko su zaposlenici takvih ”pionirskih” tvrtki i koje su njihove prednosti? Biste li voljeli na taj način prkositi društvu i kršiti pravila sivog poslovnog svijeta?

Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

LJUBAV KAO TEMELJ

Pa krenimo od početka, od onog temeljnog, od najbitnije emocije – ljubavi. Dhar media – marketinška agencija, svrstana u top 100 agencija u Hrvatskoj, svoje poslovanje temelji na dharmičkom menadžmentu, na načinu upravljanja u čijem je centru upravo čovjek.

”Čovjek sa svojim karakternim osobinama, naučenim obrascima ponašanja i osjećajima koji tijekom svog života želi ispuniti svoju vlastitu svrhu. Takav čovjek u jednom timu može biti vođa ili operativac, a osviješten menadžer prepoznaje njegove kapacitete jedino onda kada nije usmjeren samo na sebe.”

ISPRAVNO DJELOVANJE

Dharma na sanskrtu znači ispravno djelovanje, stoga ovakav način upravljanja od poslodavca traži razumijevanje za svakog zaposlenika, prihvaćanje da svatko od njih u sebi nosi strah od nerazumijevanja i otkaza, jednako kao i brojne vrline koje treba prepoznati, iskoristiti i potaknuti na rast, a pred zaposlenike stavlja izazov: „Mogu li danas biti još bolji nego jučer?“.

S druge strane, nerijetko se ponosno hvalimo svojim uspjesima, a zbog pogreške i poraza pognemo glavu i nadamo se najboljem mogućem ishodu. To je trenutak za vođu koji će prihvatiti pogrešku svog radnika, ili priznati svoju, a sve kako bi mogao nastaviti dalje ka željenom cilju.

U konačnici će i oprostiti zaposleniku jer svi smo od krvi i mesa. Bezgrešnih nema.

”Čovjek sa svojim karakternim osobinama, naučenim obrascima ponašanja i osjećajima
koji tijekom svog života želi ispuniti svoju vlastitu svrhu. Takav čovjek u jednom timu može biti vođa ili operativac, a osviješten menadžer prepoznaje njegove kapacitete jedino onda kada nije usmjeren samo na sebe.”

VOĐA JE VIŠE OD ŠEFA

Vođa je onaj koji će sa svojim zaposlenicima nesebično dijeliti svoje znanje, koji će razumjeti privatnu stranu i obveze svakog pojedinca, koji će tražiti mišljenje svojih zaposlenika i ručati s njima. Vođa je onaj koji će u prostorijama svoje tvrtke imati članove svoje druge obitelji, a ne biti samo šef koji će neupitno zapovijedati. „Biti onaj kojeg slijede, a ne kojeg se boje“, izjava je jednog od najvećih leadership gurua današnjice današnjice, Robina Sharme.

No, danas u mnogim kompanijama i tvrtkama situacija nije takva. U današnjem materijalnom društvu mjerit će se kvantiteta i kvaliteta, ne kreativnost i emocija. Zato se na tvrtke koje svoje poslovanje temelje na nekim većim i važnijim vrijednostima gleda pod povećalom i s nevjericom.

Tvrtke koje krše pravila sivog svijeta, što li s njima ne valja?

I tu posežemo za ”ispraviteljicom” svih odnosa i svih pogrešaka – za ljubavlju. Obično se na spomen veze između ljubavi i posla odmahuje rukom ili reagira s podsmijehom, ali tako je malo potrebno za osobno ispunjenje i promjenu, priliku da prestanemo misliti samo na sebe, pomognemo jedni drugima da se ostvarimo, napredujemo i jednostavno djelujemo iz ljubavi.

Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

Dokaz da se može pozitivno poslovati i biti priznat i pohvaljen za kreativna i uspješna rješenja radnih izazova je Dhar media, koja svakodnevno krši pravila, krši predrasude svijeta biznisa i negira stav da za uspjeh moraš biti izričito strog, hladan, usmjeren i ponosno stajati na čelu kolone, u vagonu koji guraju vaši zaposlenici.

Dobro, možda je to najcrnja misao poslovnog svijeta danas, ali istina je da je nezadovoljstvo na brojnim radnim mjestima prisutno.

Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

POEZIJOM DO OSOBNOG ISPUNJENJA

Lea Brezar na čelu marketinške agencije, kao poduzetnica i kao spisateljica krši pravila društvene začahurenosti. U ljetnim mjesecima, već tri godine zaredom, Lea postavlja svoje odabrane pjesme na nekoliko glavnih točaka Zagreba i oduševljava usputne čitatelje.

Pjesmama, koje, kako često kaže, piše kad god i gdje god ju primi inspiracija, poeziju donosi svima nama. Svojim jedinstvenim stilom nerijetko stavlja pred čitatelje određen izazov, postavlja pitanja i traži reakciju. U svojim priručnicima pomaže da se izdignete iz negativnog i ostvarite se, a stihovima pomaže da se ohrabrimo, da pogledamo u smjeru pozitivnoga i shvatimo zašto rad na uspješnom pojedincu uvijek kreće od njega samog.

Kako biti netipičan poslodavac? Postavi LJUBAV za temelj poslovanja!

Lea Brezar na čelu marketinške agencije, kao poduzetnica i kao spisateljica krši pravila društvene začahurenosti.

RAST

Ona u svom radu dokazuje da dok god postoji interakcija dogodit će se i reakcija, samo je važno prepoznati odgovornost i za kvalitetan sustav poslovanja predano raditi na odnosima, jer ukoliko su odnosi kvalitetni, zaposlenici sretni i poslodavac zadovoljan, dolazimo do razine koja obećava i financijski rast.

I za kraj, važno je istaknuti, Lea i Slaviša Brezar, lideri Dhar medije, ručaju sa svojim ”čoporom”, svako jutro s njima piju kavu, slave rođendane, vesele se i dijele životne novosti. Oni su doista pravi lideri u duhu dharmičkog menadžmenta. Na pravim i vrijednim temeljima gradi se uspjeh, a kako Lea često kaže: ”Sustav posložen na čvrstim temeljima teško se urušava”, a Dhar mediju ne sačinjavaju pojedinci već obitelj, a to je najjači ”sustav”.

U Dhar mediji radna mjesta imaju svoju boju, pohvala se događa svakodnevno, a mjesta za stres i strah nema. Dhar media krši mišljenja o svakoj predrasudi da su svi poslodavci isti, da su svi privatnici isti i da je svaki lider isti.

Za biti drugačiji potrebna je hrabrost i umijeće za provesti ju. Za biti drugačiji potrebno je poslovanje temeljiti na ljubavi, na radu na sebi i dharmičkom menadžmentu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads