HIPP – Superbrand 2017/18.

HIPP-superbrand-2017-18

HIPP kao jedan od najvećih prerađivača dječje hrane vrhunske kvalitete, osjeća veliku odgovornost prema budućnosti.

EMOCIJA

Gosp. Claus Hipp i njegov sin, Stefan Hipp, osobno jamče kvalitetu HiPP proizvoda. “Jamčim Vam svojim imenom.” Kupci mogu biti sigurni da će dobiti najbolje što priroda može ponuditi.

HIPP-superbrand-2017-18KVALITETA

Zdrava prehrana u skladu s prirodom. Održivi HiPP proizvodi osiguravaju budućnost djece. Osiguravaju se uvjeti za budućnost življenja. HiPP kao jedan od najvećih prerađivača bio-sirovina i proizvođač dječje hrane vrhunske kvalitete, osjeća veliku odgovornost prema budućnosti.

POUZDANOST

1899. – godina velike ideje. Krajem 19. stoljeća Josef Hipp (1867-1926), djed Clausa Hippa, radio je u slastičarnici u Pfaffenfofenu / Njemačka/. Ubrzo je postao njezin vlasnik. 1897. oženio je Mariju Ostermayer. Imali su brojno potomstvo. Nakon rođenja blizanki, baka Marija nije imala dovoljno mlijeka i djed Josef je počeo razmišljati o prehrani svojih djevojčica.

Kao slastičar dosjetio se: samljeo je dvopek i dobio brašno, koje su dodali mlijeku da bi bilo gušće i zasitnije. Djevojčice su preživjele, kao i ostalih petero djece. Kasnije su to brašno prodavali u svojoj slastičarnici a odlični rezultati doveli su do prodaje i drugim pekarnicama.

Brašno se prodavalo u kartonskoj kutiji sa slikom djeteta koje pruža ručice prema nebu i to je bio prvi HiPP-ov proizvod, pod imenom Josef Hipp Kinderzwiebackmehl.

U ranim 1920-im godinama, kad je sin Josefa Hippa, Georg, imao 16 godina, počeo je prodavati HiPP Kinderzwiebackmehl od vrata do vrata u Münchenu. Uspjeh proizvoda prerastao je mogućnosti do tada malog, obiteljskog posla. Zato je Georg Hipp1932. godine osnovao tvrtku HiPP Werk Georg Hipp OHG u Pfaffenhofenu/ Njemačka/. Prvi HiPP-ov proizvod bio je prisutan na tržištu sve do 1970. godine.

HIPP-superbrand-2017-18

RAZLIČITOST

Jedna staklenka za sve generacije. Prije gotovo 60 godina tržištu je predstavljena prva staklenka za bebe. Prošlo je gotovo 60 godina otkako je jedno poduzeće iz bajerskog Pfaffenhofena promijenilo njemačko tržište hrane za bebe. Njegova ideja: kvalitetu i okus svojih proizvoda učiniti na prvi pogled vidljivim.

HIPP-superbrand-2017-18

Njegov izum: punjenje voćnih obroka za djecu u praktične i higijenske staklenke. Njegovo ime: Hipp 1959. godine osnivač poduzeća i tadašnji vlasnik Georg Hipp, cjelokupnu je proizvodnju kašica za bebe promijenio iz hrane u limenkama u hranu u staklenkama.

Klasične staklenke s vakuumiranim poklopcem već više od 5 desetljeća nalaze se na policama hrane za bebe i do danas su za milijune beba prva hrana na jelovniku. Uvođenjem staklenki HiPP je dao pečat svojoj proizvodnji hrane te se već godinama nalazi na vrhu uspješnih proizvođača hrane za bebe s prodajnim tržištima u više od 50 zemalja.

Na početku je bilo voće. Prve staklenke bile su četiri voćne vrste u staklenkama od 135g, koje su brzo postale omiljene vrste najmlađih te se danas smatraju klasicima: jabuke s bananom, breskve, marelice i voćni desert.

Zapanjujuće je i inovativno od obiteljskog poduzeća da je već 1959. godine poduzeće nabavljalo i prerađivalo za tadašnje omjere velike količine egzotičnih plodova. Dvije godine kasnije, 1961., proizvedeno je prvo povrće poput mrkve, krumpira i špinata u staklenkama od 190gr. Zahvaljujući uspjehu, slijedila je proizvodnja obroka s mesom i ribom, tjesteninom te voćnih kašica s jogurtom.

HIPP-superbrand-2017-18

Danas HiPP proizvodi više od 100 različitih vrsta dječjih kašica u staklenkama.

JESTE LI ZNALI…

• HiPP je do sada proizveo više od 9 milijardi staklenki. Posložene u red čine 539.400 kilometara, a posložene u visinu, čine 60.000 Mount Everesta. Ili drugačije rečeno: jedna do druge u red + posložene staklenke 13,5 puta bi okružile ekvator.
• U prvoj godini proizvedeno je 26 milijuna staklenki.
• Danas HiPP dnevno proizvodi 1,5 milijun staklenki, odnosno preko 400 milijuna godišnje.

HIPP-superbrand-2017-18

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads