Hiperprodukcija

Uspjeh temeljem preporuke

Pružiti klijentu ali i svim sudionicima vrhunski audio vizualni doživljaj, a da Hiper Team zapravo nitko i ne zamijeti.

Piše: Adela Juhas
Fotografija: Hiperprodukcija

Poduzeće čije usluge redovito uključuju igru svjetla, zvuka, multimedije i zasigurno dobre zabave, u svojoj strukturi zapravo čini, kako sami sebe nazivaju – Hiper Team zaljubljenika u tehniku ili kraće, technical freaksa. Njihovo se poslovanje, pomalo nespecifično s obzirom na prirodu usluga, svakodnevno razvija zahvaljujući dobrim kompetencijama i preporuci klijenata te ih na taj način izdvaja u moru sličnih ili istih djelatnosti. Razgovarali smo s Igorom Lušićem, osnivačem i direktorom Hiperprodukcije, koji ističe tri ključne riječi na kojima se temelji njihov rad: hiper, technical freaks, produkcija.

Slijedom spomenutog, ovaj tim tehnoloških zaljubljenika nudi široku paletu profesionalne i audiovizualne opreme, projektora, projekcijskih zaslona te ostale opreme za pružanje audio-videosadržaja za bilo koju vrstu kulturnih, zabavnih i sportskih događaja od koncerata, kazališnih predstava, multimedijalnih izložbi, partyja do visoko poslovnih i korporativnih dogadjanja, konferencija i sastanaka. Osim audiovizualne opreme, vrše cjelokupno tehničko upravljanje i produkciju, dizajniraju scenografiju i izvode streaming uživo. Zabavljaju se 3D mappingom, tzv. VJ-ingom, hologramima, istražuju funkcionalnosti multi-screen sustava, a sve kako bi klijentima omogućili specifične i individuapotrebe koje mogu nastati tijekom audiovizualne produkcije za postizanje jedinstvenog interaktivnog sadržaja.

Vrhunski audiovizualni doživljaj

Njihova je želja, ističe Igor, pružiti klijentu ali i svim sudionicima vrhunski audiovizualni doživljaj, a da njih, Hiper Team, zapravo nitko i ne zamijeti. Zanimljivo je da uži tehnički dio ovog tima čine tek dva člana – Matej Bodrušić, grafički dizajner i kreativac videoanimacija te Igor Lušić čije iskustvo u videoprodukciji broji već 15 godina. S obzirom na kreativnu industriju koja ih usmjerava na integraciju najnovijih inovacija u tehnologiji, kontinuirano surađuju sa stručnim timovima i dugogodišnjim partnerima koji pružaju usluge produkcije zvuka i rasvjete. Tada postižu potpunu integraciju slike, zvuka i rasvjete i za klijenta iz nemogućeg stvaraju moguće.

Veselom hiperprodukcijskom timu javljaju se mnogi klijenti za različite prilike. Ono što ističu kao vlastiti cilj jest sve ih učiniti zadovoljnima, neovisno jesu li „mali ili veliki“, i kolike im izazove pritom donosi svaki od zadataka. Razvili su tako brojne ideje i zamisli, a danas se mogu pohvaliti dugogodišnjim suradnjama: „S obzirom na to da su nam svi klijenti jednako važni teško je izdvojiti nekoga od njih, no radi čitatelja, s ponosom ističemo dugogodišnju suradnju s glazbenim umjetnicima Anom Rucner, Oliverom Dragojevićem, glazbenim grupama Parni valjak, Hladno pivo, Pravila igre, TBF.“ Također, realizirali su mnoga kulturna događanja za Grad Zadar, Grad Split, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, kao i visoko poslovna događanja koja se održavaju u hotelima (Valamar hoteli Dubrovnik, Solaris hoteli Šibenik, Westin hotel Zagreb, Sheraton hotel Zagreb). Njihove su kompetencije zavrijedile i povjerenje Cinestar kina, Hrvatskih narodnih kazališta u Splitu, Zadru, Šibeniku i Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Zadru te brojnih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj i muzičkih festivala poput Fresh Islanda na Zrću i INMusica.

Dobre reference

U spomenutim su se suradnjama razvile mnoge dobre reference, a svakako i zanimljive priče koje se prepričavaju i danas. Mnoge od njih nastale su iz tehnički zahtjevnih uvjeta ili vremenskih (ne)prilika u kojima su morali realizirati neki događaj. Primjerice, tehnička videorealizacija biciklističke utrke po cijeloj Hrvatskoj (Tour de Croatia) zahtijevala je dobru organizaciju u deset različitih gradova tijekom deset dana. Na glazbenom festivalu Terraneo u Šibeniku 2011. vizualizaciju koju su pripremali neizvjesnom je činila bura koja je kontinuirano do posljednjih trenutaka dovodila u pitanje postavljanje videoekrana. Izazovi su njihova svakodnevica, pa su i zahtjev prikaza od 360 stupnjeva u Laubi objeručke prihvatili. Za potrebe korporativnog događaja ondje, koristili su deset videoprojektora kako bi prikazali projekciju na sva četiri zida.

Ono što cjelokupnu priču čini još posebnijom jest činjenica da spomenuti tim ne poseže za klasičnom promocijom kakvu pretpostavljamo u današnje vrijeme. Štoviše, njihova promocija zasniva se na zadovoljstvu njihovih klijenata te daljnjoj preporuci u širim krugovima. Ovakav uspjeh, reći će Igor Lušić, za Hiperprodukciju predstavlja tek relativan pojam. U svakom od zadataka ovi tehnološki strastvenici traže ono posebno, drugačije od ostalih poslova i udaljenije od bilo kakve matrice i poslovne rutine. Ako pritom klijent biva zadovoljan – to je jedini uspjeh koji priznaju. Štoviše, njihova promocija zasniva se na zadovoljstvu njihovih klijenata te daljnjoj preporuci u širim krugovima.

Zdrava konkurencija

Ima li ova djelatnost perspektivu na našem tržištu? Svakako, otkrivaju nam Hiperproduktivci, jer cijeli poslovni svijet ide ka umrežavanju i razvoju, a uzimajući u obzir naše tržište i ekonomiju, tek očekujemo zamah i ubrzani rast. Vrijeme je za to, a potencijala itekako ima. Što se tiče konkurencije, kao i u svakom dijelu poslovanja ako je konkurencija zdrava, to je zapravo poticaj za bolji rad i nadogradnju postojećih kapaciteta njihovog tima. Istovremen je to i motivacija za unapređenje znanja, vještina i tehničkih uvjeta s kojima rade. Zadovoljni dečki ističu – svaka je zdrava konkurencija dobrodošla.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads