Flashback – odjeća s potpisom autentičnosti

Pripremila: Lea Brezar
Fotografija: Flashback

U moru brendova na današnjem tržištu svi tražimo ono nešto drugačije, ono s čime ćemo se lakše povezati, ono što će samo jednim pogledom na nas same u tuđoj prespektivi komunicirati o tome tko smo. Predstavljamo vam robnu marku koja je nedavno promovirana u Hrvatskoj, može se kupiti jedino putem interneta, ali s garancijom da baš taj “print” nosi samo nekolicina ljudi.

Bruno Alpeza javnosti je poznat kroz mininogomet u kojem je aktivan od 2010. kad ga je uspješno pokrenuo od nule pa je do danas mininogometna reprezentacija tri puta osvojila drugo mjesto na europskim prvenstvima i u nacionalnom prvenstvu broji preko 500 momčadi iz cijele Hrvatske. Bruno Alpeza nedavno je pokrenuo svoj brend majica Flashback, motiviran velikom željom da stvori prepoznatljiv proizvod koji će ljudi nositi s ponosom. “Majice Flashback na printevima nose autorski potpis Krune Tuđena Thorna, poznatog grafitera i umjetnika koji svojom olovkom oživljava sve ideje i kreacije koje možemo vidjeti na Flashback majicama. To je još jedna stvar zbog koje su naše majice posebne, svaki print zapravo je preslika umjetničkog djela koji naš Thorn ručno izrađuje u dugotrajnom procesu.”- kaže Bruno Alpeza.

#differentwithstyle
Ideja vodilja Flashbacku je napraviti vrhunski proizvod za prihvatljivu cijenu, proizvod nosiv u svim prilikama (poslovni i casual) i neizostavni dio garderobe i vašeg lifestylea koji nosi slogan #differentwithstyle – drugačiji sa stilom. Flashback kolekcija je limitirana – isti proizvod u svijetu i Hrvatskoj nosit će maksimalno 200 ljudi.

#FAIRTRADE
Modna industrija danas radi isplativosti bira jeftinije načine proizvodnje i plasmana svojih robnih marki na tržište. Kreativni tim Flasbacka nije pristao na taj kompromis prilikom stvaranja ovog brenda pa mu naš urednički tim dodaje pridjev autentičan.

“Počeci su bili zaista zahtjevni i mnogi su nam savjetovali kako bismo trebali tražiti proizvođače u Kini, Bangladešu, Vijetnamu i sl. Iako smo htjeli napraviti modni brend, nije nam palo na pamet prekršiti svoje ideale ili ići mimo svojih svjetonazora. Danas postoji toliko tvornica za proizvodnju odjeće u kojima rade mala djeca bez prava na djetinjstvo, zatrpana prašinom od posla kojeg rade. Nažalost, premalo nas se danas zapita s kojim pravom odlučujemo da negdje na svijetu netko neće imati pravo na djetinjstvo i igru, već samo na rad do iznemoglosti, u hladnim i mračnim halama? Mnogi će reći da se to ne može izbjeći, što je istina, ali možemo napraviti barem malu promjenu i onda bi svijet mogao biti barem malo bolje mjesto jer svi to zaslužujemo. Upravo zbog svega navedenog samo je fair trade bila opcija kada smo krenuli s idejom svoga brenda, pa su tako danas svi naši materijali fair trade, a sve se proizvodi u Hrvatskoj. To je naša mala promjena, idemo težim putem, ali jedinim putem koji znamo i želimo. Kako u privatnom životu, tako i na poslovnom planu želimo preslikati način života koji svakodnevno živimo.”- ističe Bruno Alpeza.

#ambasadori
Flashback su prepoznale i hrvatske zvijezde koje su ujedno ambasadori brenda. “Glumci Dušan Bućan, Jelena Miholjević i Sven Medvešek, pjevač i glumac Bojan Jambrošić, te glumac i redatelj Robert Bošković osobe su koje od prvoga dana nose naše odjevne predmete, te nam mnogo pomažu u promociji. Svakako ćemo i dalje surađivati s njima, a imamo planove našu malu ali posebnu grupu ambasadora povećati pokojim novim licem, no o tome drugom prilikom. Svaki od njih nam je mnogo značio u razvoju našeg brenda pojavljivanjem na televiziji i u javnosti u našim odjevnim predmetima. Danas, primjerice, možete vidjeti našega Bojana Jambrošića kako nosi Flashback majice u showu Nove Tv Tvoje lice zvuči poznato.” – kaže Alpeza.

Predstavljanje nove kolekcije Flasbacka održano je u caffe baru Concordija koncem travnja, no ne kao klasična revija već spoj mjuzikla i revije kojeg je osmislila Haidi Stojković, Brunina životna i poslovna partnerica. “To nije bila klasična revija već predstava u kojoj se pojavljuju naši ambasadori i kroz pjevanje i glumu zabavljaju naše uzvanike te prezentiraju novu kolekciju, ”- kaže Bruno. Flashback svoje kolekcije planira predstavljati dva puta godišnje, pa ukoliko tražite brend u kojem ćete biti autentični, tražite #differentwithstyle – Flashback clothes (na Facebooku).

Svi su naši materijali fair trade i sve se proizvodi u Hrvatskoj. To je naša mala promjena, idemo težim putem, ali jedinim putem koji znamo i želimo. Kako u privatnom životu, tako i na poslovnom planu želimo preslikati način života koji svakodnevno živimo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads