Edward Bernays – Superbrand 2017/18.

Edward-Bernays-Superbrand-2017-18

Edward Bernays – kroz pet akademskih godina izrastao je u najveći studij komunikacijskog menadžmenta i postao lider u visokom obrazovanju u području komunikacija. 

EMOCIJA

Snažna povezanost s ključnim dionicima visokoobrazovnog procesa – od studenata i nastavnika pa sve do partnerskih organizacija – jedna je od temeljnih postavki djelovanja Edward Bernays University Collegea.

Personaliziran pristup svakom od njih vidljiv je u gotovo svakom segmentu Bernaysovog djelovanja, a dokaz toga je i činjenica da ovo visoko učilište od svojih početaka njeguje tradiciju promocije kroz vlastite studente, odnosno u sve svoje kampanje uključuje studente kao zaštitna lica brenda.

Zahvaljujući ovakvim prepoznatljivim personaliziranim kampanjama te inovativnom načinu komuniciranja, Bernays je dosegao impozantnu brojku studenata. Inovativnost u načinu komuniciranja ove visokoobrazovne institucije vidljiva je i u kreativnim natječajima za dodjelu školarina te sudjelovanju na specijaliziranim manifestacijama u području visokog obrazovanja i komunikacijske industrije.

KVALITETA

Bernays s ponosom nosi ime Edwarda L. Bernaysa, utemeljitelja suvremenih odnosa s javnošću koji je postavio načela struke, napisao prvu knjigu te predavao prvi sveučilišni kolegij o odnosima s javnošću.

Inovativne kampanje koje je osmislio i danas služe kao primjer modernim komunikacijskim stručnjacima, no samo ime nema težinu ako ono nije sinonim kvalitete. Stoga je kvaliteta jedna od najvažnijih karakteristika onoga što Edward Bernays University College nudi.

Edward-Bernays-Superbrand-2017-18

POUZDANOST

Priča o Bernaysu počela je u svibnju 2013. Bernays je tad bio prvi studij koji je izvodio cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Kroz pet akademskih godina izrastao je u najveći studij komunikacijskog menadžmenta i postao lider u visokom obrazovanju u području komunikacija.

Dosadašnji rad Bernaysa obilježila su i partnerstva s 90 različitih organizacija i dvanaest inozemnih visokih učilišta kroz Erasmus + program i Masterclass predavanja na kojima gostuju eminentni domaći i strani stručnjaci te znanstvenici s područja komunikacijskog menadžmenta, turizma i ostalih srodnih disciplina. U srpnju 2017. Bernays je ishodio dopusnice za izvođenje novih studija čime je postojećoj studijskoj vertikali komunikacija pridružio i vertikalu turizma.

U međuvremenu, zahvaljujući međunarodnim znanstvenim konferencijama Communication Management Forum održanima 2015. i 2017. te međunarodnom znanstvenom časopisu Communication Management Review, koji dvaput godišnje na engleskom jeziku donosi najnovija istraživanja iz odnosa s javnošću, menadžmenta, marketinga, politologije i srodnih znanstvenih disciplina, te suorganizacijom različitih znanstvenih konferencija i projekata, Bernays je prepoznat i kao akademsko središte komunikacijske industrije u Hrvatskoj.

Dodatna potvrda pouzdanosti i kvalitete stigla je u lipnju 2018. u obliku nagrade za regionalnog EDU Biznis Partnera koja je Bernaysu uručena za izrazit doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja i vještina menadžera.

RAZLIČITOST

Studiji komunikacija – preddiplomski studijKomunikacijski menadžment i diplomski studij Upravljanje odnosima s javnošću – studentima pružaju primjenjiva znanja i vještine nužne za upravljanje najzahtjevnijim komunikacijskim procesima.

Jedino na Bernaysu, odabirom jednog od tri ponuđena smjera, studenti imaju mogućnost specijalizacije u korporativnom komuniciranju, odnosima s javnošću u politici i neprofitnom sektoru te menadžmentu agencija za odnose s javnošću.

Bernaysovi studiji turizma – preddiplomski studij Menadžment i marketing turističke destinacije te diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu – slijede suvremene trendove, uključuju specifična znanja iz ekonomije doživljaja, iskustva, animacije i zabave te studente uče kreativnosti, brendiranju, komunikaciji i novom konceptu menadžmenta.

Praktična provjera usvojenih teorijskih znanja ishodišna su točka Bernaysovog koncepta binarnog obrazovanja kao sveobuhvatnog procesa usvajanja novih znanja i kompetencija te specijalizacije na području komunikacijskog i turističkog menadžmenta. Bernaysovi studijski programi studentima osiguravaju stjecanje praktičnog iskustva koje pri zapošljavanju ima ključnu ulogu.

Kako bi studente povezao s poslovnom zajednicom, Bernays snažno razvija partnersku mrežu suradnika koja uključuje medije, marketinške, digitalne i agencije za odnose s javnošću, destinacijske menadžment kompanije, turističke zajednice, vodeće svjetske lance hotela te druge organizacije koje se bave djelatnostima komunikacija i turizma.

Ovakav obrazovni model donio je pozitivne rezultate i prije negoli je prva generacija studenata završila studij jer je svaki četvrti student dobio trajni angažman, a neki i stalan posao već za vrijeme studija. S ciljem dodatnog ojačavanja njihove konkurentnosti, studentima je omogućeno učenje pet svjetskih jezika – engleskog, francuskog, njemačkog, talijanskog i španjolskog jezika.

Edward-Bernays-Superbrand-2017-18

JESTE LI ZNALI…

• Edward Bernays University College jedino je visoko učilište na svijetu koje nosi ime utemeljitelja odnosa s javnošću, a potvrdu važnosti njegovog koncepta obrazovanja dala je i kćer Edwarda Bernaysa, profesorica s Harvarda i američka spisateljica Anne Bernays na proslavi prve obljetnice.
• Organizacijom međunarodnih znanstvenih konferencija i izdavanjem međunarodnog znanstvenog časopisa Bernays se ističe kao jedno od rijetkih privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj koje kontinuirano ulaže u obrazovanje, profesionalni razvoj studenata i nastavnika te znanost.
• Bernays jedini u ovom dijelu Europe nudi binarni model obrazovanja temeljen na suradnji s poslovnom zajednicom i partnerskim sporazumima s 90 istaknutih organizacija.
• Svaki četvrti student je zahvaljujući Bernaysovim partnerstvima dobio trajni angažman u struci i prije nego što je diplomirao.
• Bernays je jedini trostruki hrvatski akademski Superbrand.
• Gotovo 90 posto diplomiranih Bernaysovih studenata već ima stalno radno mjesto.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads