Dada&Rocco za sigurnost mališana

Dada&Rocco za sigurnost mališana

Dada&Rocco brendirali su svoje proizvode pojmom sigurnosti za one prve mjesece pridošlica u obitelji. 

Pripremila: Marina Vardić
Foto: Dada&Rocco

Kada mislimo na naše najmlađe ukućane, razmišljamo o ljubavi, sreći, ali i sigurnosti. Želimo ih zaštititi od mogućih nezgoda, imati nadzor nad njima u bilo kojem trenutku i ono, možda najvažnije u prvim mjesecima, dovoljno sna za male, ali i velike.

Brojne su potrepštine potrebne za prve mjesece pridošlice u obitelji, no neke su neophodne. Zdravlje i sigurnost nemaju cijenu i zato je jedan od glavnih kriterija potrage za najboljim proizvodom za dijete upravo sigurnost ‘sigurnosti’. A sigurnost onih najmlađih brendirala je Danira Glavinić, osnivačica brenda Dada&Rocco.

Dobre ideje kreću iz čiste potrebe

O zaštitnim navlakama za krevetiće vjerojatno niste pomno razmišljali kao Danira, koja je upravo od njih napravila uspješan brend. Izum, nastao iz čiste potrebe, postao je veliki hit među roditeljima ne samo Lijepe naše, već i izvan njezinih granica.

Dada&Rocco za sigurnost mališana

„Kada smo vidjeli koliko nas je taj izum spasio, podario više potrebnog sna, i kada su naši prijatelji poželjeli imati isto, došla je ideja da od toga napravimo posao”, ističe Danira. S obzirom na to kako takav proizvod nije postojao na tržištu, nije niti slutila koliki će interes privući idejom nastalom iz čiste potrebe. No, ne kreću li sve dobre ideje upravo tako!?

Zaštitne navlake za krevetiće

Mama koja je svom djetetu htjela pružiti ono što nigdje nije mogla pronaći, uzela je stvar u svoje ruke te izumila pojedinačne navlake za krevetić koje štite mališane od udaraca.

Dada&Rocco za sigurnost mališana

Posebnost Danirina izuma je što se fokusirala na letvice krevetića, odnosno navlake nisu cjelina koja štiti krevetić te tako zaklanja pogled na dijete, već se stavljaju na svaku letvicu krevetića pružajući roditeljima nesmetan pogled na njihova mališana.

Bebama  je nemoguće skinuti ih jer se zatvaraju pomoću patenta, a osim toga omogućuju i pravilan protok zraka. Naravno, o dizajnu ne moramo puno pisati jer možete zamisliti slatkoću navlakica dizajniranih baš za bebe.

Dada&Rocco za sigurnost mališana
Brač  – mjesto događaja

Voditi posao s otoka nije nimalo lak zadatak jer ga otežava pronalazak radne snage, cijena dostave materijala, slanje paketa, ali s druge strane pruža mir i posebnost. Kako Danira u počecima nije znala šivati i krojiti, već je imala ideje na papiru, zaposlila je djevojke koje je obučila i naučila krojačkom zanatu.

Danas je brend toliko velik da se širi po ostalim europskim zemljama, a kako osnivačica brenda ističe, to ne bi uspjela bez kruga divnih ljudi koje je zaposlila. Brend nije ostao samo na jednom proizvodu već je logičan slijed bio kreirati posteljinu, gnijezdo za bebe, dekice, razne ukrase, ogradice, jastuke za dojenje, vreće za spavanje…

Dada&Rocco za sigurnost mališana

„Ponosni smo na još jedan naš originalni proizvod – jastuk za male bebe koji smo nazvali Jastuk Uško, jer je karakterističan po svojim dugim ušima napravljenim od predivnog minky materijala“, naglašava Danira. Gnijezdo za bebe, poznatije kao Baby nest, jedan je od najprodavanijih proizvoda Dada&Rocco brenda.

„Kada smo ga stvarali, htjeli smo da bude što bolji i doslovno smo ga krojili, šili, punili jedno 50 puta iznova, a sve kako bismo došli do idealne debljine, veličine, oblika. Imam veliku sreću što sam u to vrijeme imala malu bebicu kod kuće (drugo dijete, kćer Aura) i ona mi je bila da tako kažem pokusni kunić za sve“, nadovezuje se Danira.

Dada&Rocco za sigurnost mališana

Upravo Baby nest možemo vidjeti na plažama, kampiranjima, u hotelima, kod baka i djedova, a njegova je posebnost divan dizajn te mekoća materijala.

Posebnost

Dada&Rocco prepoznati su po dizajnu dezena te materijalima koji su isključivo hrvatske proizvodnje. Izrađivati proizvode za male bebe nije nimalo lak zadatak jer zahtijeva pažljiv odabir dezena i materijala koji odgovaraju najosjetljivijim malim članovima obitelji.

„Koristimo samo najbolje tkanine koje imaju Oeko-Tex Standard 100. Ta oznaka znači da su te tkanine ispitane i certificirane i da u njima nema nikakvih štetnih tvari“, ističe osnivačica brenda. Osim toga, proizvodi poput zaštitnih navlaka za rešetke krevetića patentirani su i zaštićeni kao intelektualno vlasništvo brenda.

Dada&Rocco za sigurnost mališana

Slušati potrebe klijenata, odnosno roditelja pomaže brendu u smišljanju novih ideja i kreiranju novih inovativnih proizvoda. Upravo su oni inspiracija za sve što brend radi bez obzira na to jesu li kritike pozitivne ili negativne, a osim toga imaju vrlo otvorenu komunikaciju s pratiteljima na društvenim mrežama što im pomaže da se dobar glas o Dada&Rocco širi sve dalje i dalje.

„Uz naš brend bebice doslovno rastu, i nema veće nagrade od te! A mi vrlo odgovorno shvaćamo tu čast koju nam poklanjaju njihovi roditelji,“ naglašava Danira. Uz Dada&Rocco započinju veliki snovi, stoga ih poslušajmo i ostvarimo ih.

Dada&Rocco za sigurnost mališana

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads