BOJE BRENDOVA u najširem smislu!

Rezervirano za najbolje

Početkom veljače, svjež iz tiskare, na stolove stručnjaka iz svijeta brendiranja stigao je 18. broj magazina Brend kultura. Na 64. stranice, u intervjuima, pričama, kolumnama, temama i vijestima obradili smo temu BOJE BRENDOVA. Zašto je Addiko banka crvene boje, a Merkur osiguranje zelene; kako se koriste boje u dizajnu i koja je uloga boja u neverbalnoj komunikaciji; što nam je otkrio Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey, i kojoj kampanji u ovom broju je uredništvo dodijelilo titulu KUL KAMPANJE pročitajte u našim objavama u narednim danima, ako već niste u magazinu 🙂

Puno je toga bilo jednostavnije prije, kada si, razgovarajući telefonom sa simpatijom, mogao umaknuti najdalje dva metra, koliko je duljina žice dozvoljavala. Životi su bili jednostavniji, kada si mogao imati opravdanje zašto se nisi javio šefu, suradniku ili supruzi; na telefon, mail, mobitel, Skype ili Messenger.

Razvoj vještina i sposobnosti, i upotreba svakog mogućeg elementa u našoj blizini u korist ostvarenja osobnog cilja, porastao je do te mjere da više ništa nije isto. Boja više nije samo boja, ona izaziva našu emocionalnu reakciju, ona nas privlači i odbija, ona nas navodi na odluku.

Utjecaj boje je veći od velikog. Zato i boja brenda više nije samo osobni afinitet CEO-a već je važan element u marketingu i medijima koji privlači odrasle, djecu, izaziva reakcije i navodi na akciju. Jasno je kao dan, brendovi usklađuju svoje ciljeve, dizajn, marketing i promocije, utjecaj na kupnju, prepoznatljivost brenda te emocionalni doživljaj brenda sa saznanjima o psihološkim utjecajima boja na nas. Što o svemu tome misli struka i zašto su izabrali boju koju su izabrali, izaberite i Vi pročitati u 18. izdanju magazina Brend kultura i na našim stranicama web izdanja.

P.S. Neka istraživanja su pokazala da je u najvećem postotku omiljena boja muškaraca i žena upravo plava, a jedan od slabije čitanih tekstova u magazinima upravo urednički uvodnik. Zato molim, zaplavite ovaj tekst 😉

Josipa

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads