Agencija koja se usudi biti hrabra, drugačija i opažena

kako sam savladao boje

„Iza Dhar medije stoje vrhunski kreativci, ljudi željni dokazivanja koji čine tim Dhar medije. Imamo nekoliko grafičkih dizajnera, marketingaša, PR-ovca, community managere te voditelja ureda. Svi činimo odličnu sinergiju i u agenciji smo kao doma“. Te riječi kreativnog direktora full service agencije Dhar media, Slaviše Brezara, aka Slaveka, zarumenit će obraz svakog člana tima agencije, ne zato jer je to rekao već zato što to i misli. Takav je Slaviša, takva je i agencija – what you see is what you get – kreativna, hrabra i transparentna.

Razgovarala: Josipa Celinić
Foto: Dhar media

Agencija okuplja zagrižene kreativce različitih sfera poslovanja s kojima se ostvarilo i i dalje se radi na nekim zanimljivim projektima. Koliko je agencija šarolika po projektima na kojima radi i zaposlenicima koji stvaraju u prostorijama agencije?

Da, agencija zbilja radi na nekoliko različitih projekata ali kada bismo pokušali, uvijek bismo uspjeli povući neku zajedničku nit gdje se poslovi svih članova tima agencije isprepliću. Tako na primjer, vlasnici smo licence Superbrands za Hrvatsku i Sloveniju – to je projekt koji postavljamo na noge u cijelosti i uključuje PR i margeting, community managment te naravno i dizajn.

Svoj dizajnerski potpis dali smo kroz vizuale za sam projekt te kreirali vizual stručnog magazina Brend kul- tura koji proizlazi iz Superbrands projekta. S druge strane, kako smo full service agencija, u mogućnosti smo odraditi iznimno zahtjevne projekte produkcije. Tu se možemo pohvaliti TouristarTV-om, prvim hrvatskim turističkim videoportalom iza kojeg stoji cijeli tim.

Kvaliteta se priznaje i hvali tako da se ne treba obeshrabriti. Mi već 10-ak godina oduševljavamo naše klijente a često i sebe.

Ako me pitate za posljednji kreativni projekt koji se odnosi na kampanje klijenata, reći ću samo Barnangen, za koji smo postavili vizualnu komunikaciju za kampanju u regiji i na društvenim mrežama. To je samo dio naših projekata, a što sve odrađujemo za klijente na dnevnoj bazi… trebalo bi nam dodatnih stranica u magazinu.

BEZ STRESA DO ZADOVOLJENJA KLIJENTA

Agencija koja se usudi biti hrabra, drugačija i opaženaSvi žele raditi u firmi bez stresa, gdje će moći napredovati, učiti, pokazati tko su i što mogu, raditi na kreativnim projektima za koje će ih šef na kraju pohvaliti. Sve to ispunjava Dhar media. Posluje s posebnom energijom, bez negativnog stresa vođena pozitivnim uzbuđenjem oko novog klijenta i projekta.

Slaviša je dodao: „Energija kojom zračimo je uvijek prijateljska i pozitivna. Takvi smo i Lea i ja i tako smo postavili i agenciju, i na kraju takve smo ljude privukli sebi. Ja sam po prirodi jako flegma tip, ali naravno da stres zna ošamariti. Nije to nešto čudno, radi se o ozbiljnim projektima i klijenti od nas očekuju točnost i efektivnost.

Ali niste uvijek vi sami u lancu pa zna doći do trzavica i iznenađenja koja ne možete predvidjeti. To je posao, tako je u životu. Ali ono čemu nema mjesta je drama. Sve se da riješiti, sve je rješivo i za sve postoji odgovor. Ok, možda kurirska služba ne može stići dostaviti materijale ali to nije razlog da ne sjednete u auto i vi ih osobno dostavite klijentu. Stvari se daju riješiti ako imate namjeru“.

Imate nekoliko velikih agencija koje vode velike klijente ali uvijek ima posla i za nas ”male” jer mi mali znamo biti puno ”okretniji” i efikasniji od velikog tromog sistema.

Koji je najzanimljiviji posao koji ste u svojoj karijeri odradili?

Uh, bilo je puno zanimljivih, odličnih poslova koje smo odradili. Teško je nešto istaknuti ali definitivno smo uživali npr. u snimanju promo videa za Badel Pelinkovac i Šljivovicu. To je bio odlično osmišljen projekt, isplaniran zajedno s ekipom iz Badela ali vizualno i tematski naš uradak. Nikako ne smijem zaboraviti naš TouristarTV, snimanje Discover Croatia serijala od 24 dana i Legends of Croatia, puno odličnih materijala iz predivne Like i Dalmacije.

Koliko je važna komunikacija s klijentima? Koliko je važno ukazati im na moguće nedo- statke njihova zahtjeva i sl.?

Komunikacija je temelj dobrog poslovanja. Možete vi imati najbolje dizajnere i super klijente ali ako komunikacija šteka, onda posao pati. Sve počinje brifiranjem od strane klijenta, taj inicijalni mail mora imati potpune informacije kako kasnije ne bi dolazilo do krive isporuke i sl. I mi i klijenti se trudimo dati pune informacije sljedećem u poslovnom lancu kako bi taj posao bio doveden do kraja na zamišljeni način.

Ako nešto fali ne bojimo se pitati jer će to samo pomoći. A isto tako ne bojimo se ukazati na možda nerazuman zahtjev, pogotovo što se rokova tiče. Ostalo se sve da odraditi.

„OKRETNIJA“ I EFIKASNIJA AGENCIJA

U kreativu istinski zagriženi pojedinci, članovi tima vođeni muškom i ženskom rukom tvrtke, hrabro se usude biti drugačiji i ponuditi tržištu drugačiju uslugu kojom često oduševljavaju čak i sami sebe. Kvaliteta, projekti i zadovoljni klijenti ne mogu proći neopaženo, a ovakvoj ekipi služe kao boost za novi dan i novi izazov.

Kakva je konkurencija danas s agencijske točke gledišta? Koliko je teško pridobiti novog ili oduševiti postojećeg klijenta?

Mišljenja sam da se tržište agencija nekako stabiliziralo. Imate nekoliko velikih agencija koje vode velike klijente ali uvijek ima posla i za nas ”male” jer mi mali znamo biti puno ”okretniji” i efikasniji od velikog tromog sistema.

Pridobiti nekog novog velikog klijenta u Hrvatskoj je dosta teško jer kod nas i dalje vlada zakon ”rođačke veze”, ali ako ste zbilja dobri onda nećete proći neopaženo. Kvaliteta se priznaje i hvali tako da se ne treba obeshrabriti. Mi već 10-ak godina oduševljavamo naše klijente, a često i sebe. I to je dobro.

Ono što mi unosimo u posao je taj osjećaj važnosti i najmanjeg projekta i posla koji nam daju. I na njemu smo zahvalni, jer nam i on pomaže da rastemo i učimo.

TREBA IMATI HRABROSTI I ZNATI ‘USUDITI SE’

U vašem logu stoji ‘We d(h)are’. Što to znači? Što se to usudite?

Usudimo se biti drugačiji, hrabri, izaći iz svih mogućih okvira i dati klijentu uslugu kakvu nije ni znao da može dobiti. Usudimo se osmisliti projekte od nule, gurati ih kroz nemoguće situacije i izgurati ih do kraja. Usudimo se naučiti nove tehnologije od nule i postati profesionalci u tom polju. Usudimo se dati mladima priliku da u našoj agenciji osjete kako bi poslovna okolina trebala izgledati.

Što biste istaknuli kao važno i po čemu se Dhar media ističe pored svoje konkurencije?

“Ono što je meni kao suvlasniku agencije važno je zahvalnost za sve prilike i klijente koje imamo. Mi bez klijenata ne bismo bili to što jesmo, a volim vjerovati da bi i njihov svijet drugačije izgledao bez Dhar medije. Ono što mi unosimo u posao je taj osjećaj važnosti i najmanjeg projekta i posla koji nam daju. I na njemu smo zahvalni, jer nam i on pomaže da rastemo i učimo.”

Bez čega Vaša agencija ne može?

“Mi u agenciji smo kao jedna velika obitelj i bez zajedničkih doručaka, kava, ručkova i smijeha ova agencija ne bi bila ista. Rastemo zajedno, smijemo se i plačemo. A ta sinergija koju osjećamo nosi nas u nove pobjede.”

I to je doista tako, rijetkima je stalo do onog što vam se vrzma po glavi čak i na radnom mjestu, pogotovo ako nije vezano uz vaš posao. A Dhar media? Dhar media je upravo suprotno, druga obitelj svakog člana tog pozitivnog tima… i živjeli su sretno do kraja svojih života. Amen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads