24sata – Superbrand 2017/18.

24sata - Superbrand 2017/18.

24sata poštuje čitatelja i zalaže se za „malog čovjeka“, bilo da se radi o ispravljanju malih nepravdi ili boreći se za socijalnu pravdu na visokim razinama.

EMOCIJA

U sklopu imidž kampanje 2007., brend postaje prepoznatljiv po sloganu „To je to što me zanima!“, a ova sintagma najbolje predočava najveću sadržajnu prednost brenda: pod geslom „brže, jače, jasnije“ usmjerava se na direktnu i razumljivu komunikaciju informacija te u tržišnoj utakmici nastoji biti u svemu najbrži.

24sata - Superbrand 2017/18.

Jedan od alata kojim se koristi u poslovanju su istraživanja, a velik doprinos tržištu daje provodeći vlastita istraživanja. Najveće među njima je ono o medijskim navikama hrvatskih potrošača u suradnji s agencijom Ipsos. (ožujak 2017.) No, 24sata se fokusira i na specifične dobne skupine pa je iste godine provedeno istraživanje u suradnji s agencijom Dialog na generaciji „Z“ (osobe u dobi 13-21 godinu), što je prvo takvo istraživanje provedeno u Hrvatskoj.

Partnere i regionalno tržište okuplja i na najvećoj regionalnoj digitalnoj konferenciji, Digital Takeover, educirajući tržište na području digitalne transformacije, a i prvi je medij u državi koji pokreće problematiku obrazovanja na konferenciji Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska.

KVALITETA

Iskustvo kupca ponajviše uvjetuje hoće li ga ono privući određenom brendu pa tajna uspjeha 24sata leži upravo u stvaranju što boljeg korisničkog iskustva, te ulaže posebne napore kako bi ono bilo usklađeno s očekivanjima korisnika. Uz to, 24sata je tzv. ”data driven” kompanija – ključne odluke donosi temeljem digitalno generiranih podataka kojima prati ponašanje i navike čitatelja. Koristi se javno dostupnim metrikama putem alata poput Gemiusa, Ipsos BrandPulsa, ABC Hrvatska, a pri analizama koristi i vlastite podatke.

 

24sata - Superbrand 2017/18.

POUZDANOST

Tvrtka 24sata d.o.o. (tada Media-Ideja d.o.o.) osnovana je potkraj 2004. godine i nalazi se 100% u vlasništvu austrijskog izdavača Styria AG, jedne od najvećih austrijskih medijskih kuća. Pojavom na tržištu, 24sata donosi potpuno novi koncept dnevnih novina i apsolutno osvježenje novinskog tržišta.

Na stvaranju sadržajnog i dizajnerskog koncepta sudjelovali su brojni domaći i strani stručnjaci, na čelu s Mariom Garciom, jednim od najpoznatijih svjetskih dizajnera novinskih izdanja. Nakon Matije Babića, 2005. godine uredničko vodstvo preuzima Boris Trupčević, današnji član Uprave.

Nakon tri i pol godine na funkciji glavnog urednika, tijekom kojih je prodana naklada novina utrostručena, a posjećenost web-portala porasla čak šest puta, Boris Trupčević postaje izdavačkim urednikom i urednikom svih izdanja Styrie u Hrvatskoj. Na mjestu glavnog urednika od 2009. do 2014. Godine naslijedio ga je Renato Ivanuš a zatim Goran Gavranović, aktualni glavni urednik.

Danas tvrtka zapošljava i surađuje s preko 200 ljudi prosječne dobi od 35 godina, a suvlasnik je i web-portala njuskalo.hr (jednog od najpopularnijih internetskih oglasnika).

RAZLIČITOST

24sata poštuje čitatelja i zalaže se za „malog čovjeka“, bilo da se radi o ispravljanju malih nepravdi ili boreći se za socijalnu pravdu na visokim razinama. U početnoj su fazi 24sata bile ponajviše usmjerene na mlađu populaciju, ali je inovativni koncept izbora i prezentacije vijesti, s naglaskom na zanimljivost, brzo „zarazio“ sve segmente hrvatske populacije. 24sata svojim je uredničkim konceptom na svim platformama usmjeren prema čitatelju te je uspio objediniti najvažnije karakteristike najsuvremenijih medija.

24sata - Superbrand 2017/18.

JESTE LI ZNALI…

• Native studio 24sata osvojio je 11 odličja Native Advertising Instituta 2017. godine čime je postao najnagrađivaniji native studio na svijetu.
• Od prvog izdanja novina 24sata (2005.) do kraja 2017. godine prodano je nevjerojatnih 539.236.621 primjeraka.
• 24sata već 13 godina dodjeljuje nagradu “Ponos Hrvatske” osobama koje su iskazale iznimnu hrabrost, humanost i poštenje u teškim i opasnim situacijama. Nagrada je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.
• 24sata pokretač je edukacijske platforme Digital Takeover te organizator istoimene najveće regionalne digitalne konferencije.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads