TURIZAM – to su ljudi!

turizam-to-su-ljudi
Razgovarali smo s Ivanom Pukšarom, direktorom turističke agencije Kompas kako bismo saznali iz prve ruke što čini jedan turistički brend. Turizam je posao s ljudima i mogu ga uspješno raditi samo oni koji vole ljude i koji vole komunikaciju s njima. „Lijepa riječ i najteža vrata otvara“, kaže poslovica… a koliko je ona vrata otvorila za Kompas, saznajte iz naših redaka…

Pripremila: Lana Milčec
Foto: Kompas.hr

Kompas je brend „star“ gotovo 65 godina. Uprava ga je „naslijedila“ od samog osnivača, tadašnjeg velikog organizatora putovanja sa sjedištem u Ljubljani koji je 1986. godine bio 6. najveći europski touroperator koji je imao predstavništva u 26 zemalja na 4 kontinenta.

Koliko su brend i ime u turizmu važni, potvrđuje usluga koju Kompas nudi. Usluga koja će tek biti korištena i koju kupac do sada uglavnom nije iskusio, a koja je sama po sebi složena i kompleksna. U turizmu je neophodno dodatno povjerenje između kupca i prodavača, stoga brend ima možda i veću vrijednost nego kod klasičnog proizvoda.

Najviše truda ulaže se u stabilnost same kvalitete usluge pa čak i onda kad tu uslugu pruža neki drugi dobavljač (hotel, prijevoznik), a turistička agencija je samo “posrednik“.

Teška vremena

No, nije sve uvijek bilo sjajno. Bilo je i teških trenutaka i velikih izazova. Naime, činjenica da je brend prepoznat na tržištu kao ‘slovenski’ i to kroz dugi niz godina, najvećih problema i naravno dilema bilo je u vremenima kad odnosi između dviju država nisu bili najbolji. U takvim trenucima postojala je opravdana bojazan da kupci mogu ‘bojkotirati’ brend iz političkih ili drugih razloga.

Hrvati i inače putuju puno manje nego drugi Europljani. Čak do četiri puta manje nego što to čine Nijemci ili Slovenci.

 

Takve stvari tada je jednostavno trebalo ‘premostiti’. I upravo su zato imenu Kompas dodali .hr – ne samo zato da kupce preorijentiraju na hrvatske web-stranice i online prodaju u vrijeme kad je ona bila samo u začetku, nego da kroz takvu kombinaciju putnicima na neki način ‘dokažu’ da su hrvatska turistička agencija, da u tim kritičnim trenucima “nisu Slovenci“ i da nema razloga bojkotirati kupnju.

Pogotovo ako je kupnja motivirana takvim iracionalnim razlozima, koji se, nažalost, ne mogu zanemariti. Politika je, nažalost, vrlo često prevažan dio života svih i utječe na ponašanje tvrtki, i na njihove odluke.

turizam-to-su-ljudi

25 im je godina… tek

Kako su rođeni u jesen 1991. godine, svoju 25. godišnjicu planiraju obilježiti prigodnim događajem na kojem će partnere podsjetiti na svoju povijest i razvoj – počevši od teških i nezgodnih prvih ratnih godina (tada ih je u tvrtki bilo 13) do današnjih dana kada je tvrtka uspješno narasla i u kojoj radi oko 85 stručnjaka.

Kompas posluje na području Hrvatske i ima sedam poslovnica u sedam hrvatskih gradova – uz Zagreb tu su uredi u Splitu, Rijeci, Šibeniku, Karlovcu, Čakovcu i Osijeku. Promoviraju se sve više putem weba, koji je postao gotovo jedini kanal turističke promocije. Klasična oglašavanja definitivno odlaze u povijest – za što naravno ima puno razloga, a trenutno se najefikasnijim pokazuju društvene mreže u svim svojim pojavnim oblicima.

Konkurencija

Kompasovo tržište doslovno je cijeli svijet. Ponekad se šale da im uredi sliče na sjedište Ujedinjenih naroda jer se zna dogoditi da istovremeno regijom kruže gosti iz tridesetak raznih zemalja – od južnoameričkih do azijskih i, naravno, europskih. Svaki od njih ima svoje običaje, gastronomske zahtjeve, žele vodiče na svojim jezicima i očekuju da im se riješe svi problemi koji bi ih mogli zateći na putu.

turizam-to-su-ljudiU tom smislu konkurencija su sve veće agencije u regiji, dok su na hrvatskom tržištu, prema trenutno dostupnim podacima, lider u organizaciji putovanja u inozemstvo i organizaciji ljetovanja za domaće goste pa je borba s konkurencijom uglavnom i borba sa cijenama. Naime, cijene su postale vrlo važan element pri odluci kupaca s kojom će agencijom putovati, pri čemu se kvaliteta putovanja, smještaja, prijevoza pa i vodiča svjesno zapostavljaju kako bi putovali što je jefitnije moguće.

A kad shvate da se to zapravo nije isplatilo, za njih je već uglavnom prekasno. Bez obzira na to, a imajući na umu vrijednost brenda, u Kompasu i dalje guraju kvalitetnu uslugu kao znak raspoznavanja i sretni su kad im kupci prepoznaju baš to. Upravo zato i imaju oko 60% stalnih putnika na kojima baziraju i buduće programe putovanja.

Inovacije

S inovacijama se susreću svakodnevno. Gosti uvijek očekuju više. Tržište je dosta zasićeno klasičnim destinacijama i standardnom ponudom pa su u Kompasu osmislili neke nove zanimljivosti – učenje stranih jezika za poslovnjake, zeleni odmor i sl.

Barem desetak putovanja u sezoni promoviraju kao nove destinacije, iako priznaju da je domaće tržište prilično klasično i da u promociji novih destinacija treba biti vrlo strpljiv – objaviti nekoliko polazaka i tek u trećem ili četvrtom pokušaju očekivati dovoljan broj putnika za realizaciju grupe.

Inozemni trendovi i mi

Apsolutno se prate svi trendovi i pokušavaju involvirati na tržište. No, tržište je još uvijek suzdržano i vrlo oprezno. To se najbolje vidi kroz primjer online rezervacije aranžmana.

Dok Nizozemci i Norvežani koriste te pogodnosti u više od 50% slučajeva i bez problema sami bukiraju putovanja uz plaćanje kreditnim karticama, Hrvatska je od 28 zemalja u Europi na zadnjem, 28. mjestu po učestalosti online kupnje. Donedavno je postotak takvih kupaca bio manji od 5%.

Pretpostavlja se da je jedan od glavnih razloga nepovjerljivost po pitanju davanja podataka o sebi.
Hrvati i inače putuju puno manje nego drugi Europljani. Čak do četiri puta manje nego što to čine Nijemci ili Slovenci. Jedan od razloga svakako je ekonomske prirode, a ponajviše se odnosi na umirovljenike koji su u daleko lošijoj financijskoj poziciji negoli njihovi kolege u spomenutim zemljama.

Upravo umirovljenici čine značajan dio turističkih putnika u zapadnoj Europi, što zbog slobodnog vremena, što zbog bolje mirovine. No, Hrvatska je turistička nacija kad govorimo o prihvaćanju stranih turista u Hrvatskoj. Posjeti nas godišnje gotovo 13 milijuna stranaca i sve ankete pokazuju da smo ljubazni i uslužni, a baš zato što smo takvi gosti nam se često i vraćaju.

Hrvati putuju ponajviše u europske gradove, a kad govorimo o zemljama, onda prednjače bliske nam Italija, Slovenija i Austrija. Autobus ima veliku prednost pred zrakoplovom, a skijanje je jedan od glavnih motiva putovanja u strane destinacije. Hrvati obožavaju Jadran pa zato ljeti ne putuju u inozemne destinacije, gotovo 95% Hrvata odmor provodi na našoj obali.

Za razliku od drugih Europljana, Hrvati ne cijene ljetni odmor u planinama, a zaziru i od putovanja u bilo koju od destinacija koja se smatra „nesigurnom“.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads