Temeljne vrijednosti

Piše: Lea Brezar
Foto: Dhar media

Poduzetnica sam već 15 godina. Mnogi su projekti iza mene, puno se kreative dogodilo tijekom ovih godina, naša radionica neprekidno radi, stvara i živi. Tijekom svog dugogodišnjeg radnog staža naučila sam da bez dobrih odnosa u timu ne možemo funkcionirati na duge staze. Može tvrtka kao pravna osoba jer dok je god priljeva na računu, radi se.

No, da li je to ono što je zapravo najvažnije u poslu kojeg svakodnevno organiziram? Ne, definitivno nije samo to. Važni su odnosi, najvažniji. Prije svega, kad pomislim na posao ne želim osjetiti stres od činjenice da ulazim u ured u kojem sjedi ekipa koju ne mogu “probaviti”. Ne želim da mi ti osjećaji oboje dan niti želim da se drugi tako osjećaju zbog mene.

Kada smo razmišljali o imenu tvrtke izabrali smo riječ koja će nas podsjetiti na prave vrijednosti sažete u riječi dharma. (Sankrtska riječ za ispravno djelovanje.) Dhar media postoji osam godina, rastemo iz godine u godinu u svim smjerovima. Svoje smo poslovanje utemeljili na pravim vijednostima: ljubav, istina, strpljenje, sloboda, pravednost, jednakost, napredak, razvoj, poštovanje i brižnost. Prilično izazovno, zar ne?

Svakog pojedinca u našem timu gledamo kao individuu, koja dolazi s obiteljskim, osobnim i poslovnim iskustvima koja su ga/nju obojila i postavila vrijednosni sustav u kojem kao jedinka funkcionira. U sustavu koji se bazira na promatranju pojedinaca i dozvoli da se taj pojedinac u potpunosti izrazi, često se događa da smo primorani razumjeti njegove/ njene postupke i preispitati svoj odnos prema osobi kako bismo se mogli nesmetano posvetiti poslu.

To je veliki izazov ako u vama postoji nerazumijevanje za druge i ako sve promatrate iz svog kuta  osobnih stavova. S obzirom da tim čine razni pojedinci moraju ih vezati iste vrijednosti. Ukoliko one nisu jasno postavljene, sustav se ruši i gubi autentičnost. A što je s ljudima koji nisu prilagodljivi?

Naš tim počiva na vrijednostima dharmičkog menadžmenta o kojem sam pisala u knjizi “Izvan okvira” (2015., Dhar media) i njegova primjenjivost je moguća samo onda kad zauzdamo ego, prestanemo misliti da smo najvažnij i počnemo služiti nečem višem od nas samih – ljubavi koja utkana u poslovanje i olakšava život zajednice u kojoj radite te usmjerava posao u stabilnost i širenje. U situacijama kada funkcioniramo pod stresom kojeg nameću rokovi važno je da su svi sukobi/dileme riješeni i zaključeni kako tim ne bi pucao na malim stvarima. Iako se i to, naravno, događa.

Iz naše agencije u proteklih devet godina otišlo je nekoliko ljudi. Koji su njihovi razlozi za neprilagodljivost, mogli smo samo pretpostaviti. Uglavnom su to osobe koje u komunikaciju ulaze da bi se nadmetali, a ne da bi riješili postojeći problem. Suradnja s takvim osobama prilično je izazovna jer se pokazalo da se više bavite njima nego poslom. Tada je važno odrezati stvar – odlučiti završiti priču na obostrano zadovoljstvo, ukoliko je moguće. Prošla sam nekoliko takvih rastanaka i moram reći, bez obzira na podršku koju tim pruža to uvijek bude mučno.

No, dugoročno gledano, malo vrtoglavice ne škodi ako se emocije stišaju i ukoliko se u tim vrati mir. Vrtoglavice ne možemo pridvidjeti jer je ljude teško prepoznati iz prve, a puno je faktora koji uvjetuju naš odabir. Nekada je presudno iskustvo koje osoba ima, nekada komunikacijske vještine, ali ego – njega treba naučiti prepoznati. Najbolji alarm za otkrivanje ega je naša intuicija. Do sad mi je uvijek davala dobre signale, no ne mogu reći da sam je uvijek slušala.

Neke lekcije jednostavno moramo savladati na najteži mogući način, jer smo svi povezani, a to opisuje dharmički menadžment. Kada prepoznate te lekcije, postaje jednostavnije nositi se s njihovim posljedicama. Iako nisu uvijek lagane, one najteže sam dočekala informiravši se (pa i s pravne strane) i strpljenjem da stvari završe, da tornado prođe, da se sve vrati u red kako bismo dalje mogli graditi odnose i svoj posao.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads