PLACE 2 GO

Where's your
place-2-go
Kad je nešto kul, onda je kul. Za našu rubriku Kul biznis postavili smo nekoliko pitanja Damjani Domanovac – idejnoj začetnici, direktorici i voditeljici projekta Place2go, i doznali štošta. Place2go jedan je od onih malih, ali velikih sajmova koji se tijekom ovih godina profilirao kao uspješan međunarodni sajam. I kao takav ‘šiba’ dalje… I neka, jer mi ćemo ga u stopu pratiti.

Pripremila: Angela Gavran
Foto: PLACE2GO

Prvi sajam Place2go održan je 2012. godine. Je li sajam uspješan projekt i koliko ste napredovali do danas?
Da, ovog trenutka nakon pet održanih sajmova sa sigurnošću mogu potvrditi da je naš sajam uspješan projekt. Napredak se vidi iz godine u godinu. Nije toliko bitno da ga mi primijetimo koliko je bitno da ga primijete izlagači. A o tome najbolje mogu suditi oni koji nas prate od prvog sajma poput Tajlanda i Srbije.

S obzirom da je riječ o međunarodnom sajmu jesu li u potpunosti ostvarene misija i vizija projekta?
Dajemo sve od sebe da bi naša misija bila i realizirana. Mi jesmo mali sajam, ali ni ne želimo biti veliki, već prije svega kvalitetan. Pravo mjesto susreta putnika i onih koji vode na put ili ih ugošćuju. Ukoliko se tu stvori dobra interakcija i konkretne realizacije, mi smo kao organizatori jako zadovoljni.

Mi volimo računicu: zadovoljan izlagač+zadovoljan posjetitelj = uspješan sajam. Time je i naša misija ispunjena.

Smatrate li da je bila dobra ideja spajanjem gastro svijeta s vašim projektom? Sajam je, inače, poznat i po bogatom popratnom programu…
Znate kako se kaže: za dobar sajam potrebno je edukativnih i zabavnih sadržaja. Ovo posljednje odnosi se i na naše popratne sadržaje koje provodimo kroz Gastro street i Place2go market. Mislim da se time ova dva sajamska sadržaja nadopunjuju s izložbenim dijelom.

Koliki je bio interes stranih medija i kako su vas prikazali? Jeste li zadovoljni?
Nama je drago kada nas regionalni mediji predstavljaju kao mali boutique sajam. Mi i nemamo očekivanja da će nas pratiti mediji s velikih tržišta već smo se odlučili na lokalnu priču. Naravno to se ne odnosi na izlagače koji nam dolaze iz cijeloga svijeta.

Veliki broj zemalja sudjeluje na sajmu, kojima ste bili najprihvaćeniji i poželjni za suradnju?
Posebno smo ponosni na veliki broj zemalja iz kojih nam dolaze izlagači. Još smo ponosniji kada nam se uz one stalne pridruže i nove zemlje. Prošle godine to su bile Namibija i Belgija, a ove godine Izrael, Maroko i BiH. Velike delegacije nam već standardno dolaze iz Slovenije, Mađarske i Srbije, a već su nekoliko puta sudjelovale i Indonezija, Tajland, Indija, Belgija…

Kako se sajam financira? Imate li neke vjerne sponzore? Što je s potporom grada Zagreba te ministarstvom turizma? Koliko je projekt kao takav važan i za razvoj Hrvatske u svijetu?
Financiramo se kao i svi privatni poduzetnici uglavnom od prodaje izložbenih prostora. Imamo i vjerne sponzore poput Turkish Airlinesa, JGL-a, Zagrebačkih tržnica, SIXT-a… No, nije izostala ni potpora Turističke zajednice Zagreba, kao ni Gradskog ureda za gospodarstvo na čemu smo im svima beskrajno zahvalni.

place-2-go
place-2-go

Jeste li zadovoljni feedbackom i koliko vas to može motivirati za daljnji rad i ponudu?
Naravno da je dobar feedback najbolja motivacija za nastavak. Novcem se ne može kupiti ona pozitivna atmosfera koju naš sajam ima i zbog koje se svi vraćaju.

Ide li vaš projekt dalje, neki novi planovi, širenje suradnje s novim partnerima, i dalje Boćarski dom ili nova lokacija?
Projekt nedvojbeno ide dalje, još veći, bolji i snažniji. Na nove partnere širimo se na dnevnoj bazi otvarajući neka nova tržišta, a hoće li to biti Boćarski dom… Vidjet ćemo.

Problem je što je u Zagrebu broj prostora jako ograničen. No, vrlo brzo sve će se znati. Ono što sada već znamo su datumi sljedećeg sajma – vidimo se od 17. do 19. ožujka 2017.

place-2-go

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads