Merkur osiguranje – Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

”Na hrvatskom smo tržištu prepoznati po zelenoj boji, koja je s rebrandingom dobila jednu blažu nijansu.” – Tamara Aye, voditeljica marketinga Merkur osiguranja.

Razgovarala: Josipa Celinić
Foto: Merkur osiguranje

Kada na semaforu svijetli zeleni čovječuljak, to znači da smiješ prijeći cestu, to je dobar čovječuljak, a kada svijetli crveni – STOP, STANI. Tim riječima će majka svom djetetu objašnjavati pravila sigurnosti u prometu i prelaska ceste i nesvjesno sugerirati značenja ili emocije prema određenim bojama.

Tumačenja boja kao i njihova odabira brojna su, a samo neka od njih za zelenu tvrde: zelena je boja prirode, sklada, svježine i rasta. Zelena ima jaku emocionalnu vezu sa sigurnošću i ima veliku moć liječenja. To je boja koja najviše smiruje i koja sugerira stabilnost i trajnost. Zato ćemo, kada je u pitanju zdravlje, naša djeca, osobna sigurnost, kao i sigurnost naše imovine, najčešće posegnuti upravo za zelenom, brendom zelene boje.

Dokazano je da ljudi imaju određene psihičke i fizičke reakcije kada doživljavaju boje, i toga smo svjesni, a svjestan je i Merkur.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Merkur osiguranje nosi zelenu boju i njome izaziva osjećaj stabilnosti, sigurnosti i brige o zdravlju. Iako je na tržištu već 23 godine, posljednjih nekoliko obilježava rast portfelja zdravstvenih osiguranja; što komunicira dugogodišnje iskustvo i zelena boja – odgovorila nam je voditeljica marketinga Merkur osiguranja, Tamara Aye.

NIJANSE ČINE VELIKU RAZLIKU

Merkur osiguranje prepoznatljivo je po specifičnoj zelenoj boji. Što ona označava u vašoj komunikaciji? Po čemu se zelena boja vašeg vizuala poklapa s vrijednostima koje kao tvrtka promovirate?

Ako govorimo o povezanosti boja i brenda, onda bi zelena boja predstavljala sigurnost, prosperitet, zdravlje, sreću, prirodu, lojalnost, harmoniju. Tako i Merkur brend sa svojom bojom za klijente znači sigurnost, stabilnost, brigu o zdravlju, sreću, usklađenost…

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Koliko je po Vašem iskustvu boja važna u vizualnom brendiranju tvrtke?

Ovisno o kulturi, različite boje imaju različit značaj. Općenito, europske zemlje uglavnom pridaju sličan značaj istim bojama. Postoje razne teorije kada su boje u pitanju i osim tzv. psihologije boja prema kojoj se određenim bojama pridaje određeno značenje. Ona povezuje boje i naš doživljaj vezano uz određenu boju, svakako doživljaj određene boje uvjetovan je i kulturom, spolom, godinama, našim vrijednostima i cijelim setom drugih varijabli.

No unatoč tomu, istraživanja su pokazala da ipak na određenom geografskom području možemo određenim bojama dodijeliti određeno značenje, pri čemu nijanse iste osnovne boje čine veliku razliku.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Koliko su Vama osobno na poziciji voditeljice marketinga velike osiguravajuće tvrtke, boje u poslovnom svijetu važne i zašto? Pazite li na boje npr. pri odabiru odjeće?

Kada je brendiranje tvrtke u pitanju, boje imaju izniman značaj i važno je uvijek držati se standarda. To znači da prilikom izrade promidžbenih materijala veliku pozornost moramo obratiti na boju, otisak, izvedbu. Male nijanse igraju veliku ulogu. Sve je to dio imidža kompanije.

U našim uredima zidovi su obojani u jednu blagu nijansu zelene. I moram priznati da mi je bilo zanimljivo čuti od dosta poslovnih partnera kako se kod nas u uredima osjećaju ugodno i smireno. Kao osiguravajuće društvo koje velik značaj pridaje važnosti prevencije kroz tri najvažnije komponente: zdrava prehrana, bavljenje tjelesnom aktivnošću i briga o mentalnom zdravlju, naglašavamo važnost ravnoteže i harmoniju. A upravo zelena boja je ta koja predstavlja i sreću i zdravlje, prosperitet i harmoniju.

Što se mojeg osobnog odabira boja pri izboru odjeće tiče, svakako vodim računa da su boje koje nosim i međusobno usklađene. Moj moto je uvijek: „Manje je više“.

Istraživanja su pokazala da na određenom geografskom području možemo određenim bojama dodijeliti određeno značenje, pri čemu nijanse iste osnovne boje čine veliku razliku.

PREPOZNATLJIVOST BOJE I BRENDA

Jeste li radili istraživanje tržišta o prepoznatljivosti vašeg brenda i koliko je vaša zelena boja imala udjela u ostvarenim rezultatima?

Na hrvatskom smo tržištu prepoznati po zelenoj boji, koja je s rebrandingom dobila jednu blažu nijansu. Za prepoznatljivost i imidž brenda boja igra veliku ulogu, a je li boja i u kolikoj mjeri imala utjecaj na dobre rezultate, teško je utvrditi. No sigurno je da su razlozi zbog kojih se klijent odlučuje između više osiguravajućih kuća kvaliteta proizvoda, kvaliteta i brzina usluge, rješavanje i isplata odštetnih zahtjeva, dostupnost, ljubaznost djelatnika i sl.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Više od 20 godina prisutni ste na hrvatskom tržištu, a iza vaše je tvrtke uistinu impresivna tradicija. Koliko ste zadovoljni rezultatima na hrvatskom tržištu?

Merkur osiguranje je na hrvatskom tržištu prisutno već 23 godine i prvih 20 godina bilo je prepoznato kao osiguravajuće društvo koje osigurava uglavnom život. Rebrandingom 2016. g. cijele Merkur grupe, napravili smo zaokret ne samo u smislu promjene vizualnog identiteta, već i strategije „Od života prema životnom stilu.“

Što to konkretno znači? To znači da je Merkur osiguranje koristeći know how svoje matične kuće, najstarijeg austrijskog zdravstvenog osiguratelja Merkur Versicheru- ng AG iz Graza, uvelo inovativne zdravstvene programe, kojima je u fokusu prevencija i programi koji čine sve potrebno za naše zdravlje kako bismo i u godinama koje dolaze, živjeli kvalitetnijim i zdravijim životnim stilom.

Kada je brendiranje tvrtke u pitanju, boje imaju izniman značaj i važno je uvijek držati se standarda.

Po kojim je proizvodima Merkur osiguranje, po Vama, najprepoznatljivije?

Merkur osiguranje još uvijek je prepoznatljivo po policama životnog osiguranja, no posljednjih godina došlo je do značajnog rasta portfelja zdravstvenih osiguranja – dopunskog zdravstvenog osiguranja, te dodatnih – privatnog zdravstvenog osiguranja health4me Premium, gdje se, primjerice, za već od 120 kn mjesečno omogućuje korištenje usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama, bez dugog čekanja na termin.

Prema preporuci liječnika možete koristiti zdravstvene usluge do ugovorenog limita u privatnim ustanovama. Ako niste sigurni u dijagnozu, omogućujemo vam drugo liječničko mišljenje. Pokriće vrijedi u cijelom svijetu. Program možete upotpuniti preventivnim fit4life programima gdje možete odabrati sistematski pregled, vježbanje nekoliko mjeseci u partnerskom fitness centru, savjetovanje u nutricionističkom centru ili pak opuštanje u wellness hotelu.

Sistematski pregled možete obaviti i u partnerskom wellness hotelu u Austriji ili u Splitu. Uz to, moguće je ugovoriti i bolnički apartmanski smještaj. Osim navedenih programa, u ponudi imamo i osiguranje za slučaj kirurških operacija koje pokriva 226 različitih kirurških operacija, dnevni džeparac za svaki dan bolničkog liječenja, osiguranje kućne njege po povratku iz bolnice i sl. te osiguranje za slučaj da vam se dogodi nezgoda.

Također, brinemo za osiguranje vaše kuće, stane i stvari kućanstva za slučaj primjerice poplave, požara, provalne krađe ili pak potresa.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

BUDUĆNOST OSIGURANJA

U čemu je budućnost osiguranja, po Vašim predviđanjima?

U budućnosti osiguranje treba biti ono što i jest u svojoj osnovi: osiguranje. To znači da osiguranje plaćamo kako bismo bili sigurni i zbrinuti za slučaj da nam se nešto dogodi. Pri tome je premija osiguranja koju klijent plaća neznatna u odnosu na pokrića koja osiguranje pokriva u slučaju iznenadnog i za nas nepovoljnog događaja: bolesti, nezgode i sl.

Na hrvatskom smo tržištu prepoznati po zelenoj boji, koja je s rebrandingom dobila jednu blažu nijansu.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Kakve novosti pripremate svojim aktualnim i budućim korisnicima?

U ovoj godini Merkur osiguranje priprema nove zdravstvene proizvode i pakete proizvoda za fizičke osobe, ali i za djelatnike kolektiva poduzeća preventivne programe. Naš loyalty program – program popusta kod naših partnera (hoteli, fitness centri, dućani zdrave hrane i sportske opreme, nutricionistički centri, poliklinike i sl.) od ove godine je našim klijentima, osim u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj i Srbiji, dostupan i kod partnera u Austriji.

Popusti se mogu koristiti putem Merkur aplikacije koja služi kao identifikacija, a također ista aplikacija služi i kao digitalna kartica za klijente koji imaju Merkur dopunsko osiguranje.

Merkur osiguranje - Sigurnost SVIJETLI ZELENO

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads