LIDER – Superbrand 2017/18.

Lider-Superbrand-2017/18

U sklopu konferencijske djelatnosti Lider okupi više od 6000 sudionika na godinu.

EMOCIJA

Liderov brend postao je dodatno prepoznatljiv organizacijom konferencija. Svjetski govornici, predstavnici visoke politike, vrhunski poslovni igrači u Hrvatskoj i regiji osim velikog broja sudionika na skupu privlače i pozornost drugih medija, zbog čega se vrijednost objava nakon održavanja Liderovih najvećih skupova broji u milijunima kuna.

Lider veliku pozornost posvećuje društvenim mrežama. Na Facebooku sadržaj predstavlja zajednici s više od 25.000 članova, od kojih su 53 posto žene. Prema Google Analyticsu, na društvenim mrežama, u koje su uključeni i LinkedIn i Twitter, Lider najviše prate mladi poslovni ljudi od 25 do 35 godina; ondje bilježi i najveći porast novih članova svoje virtualne zajednice.

Liderove newslettere prima više 35.000 pretplatnika.

Lider-Superbrand-2017/18KVALITETA

Lider je nositelj oznake Superbrands Exclusive Hrvatska 2017./2018., QUDAL – QUality meDAL 2017/2018, Best Buy Award Croatia Business 2018 – broj jedan u kategoriji poslovnog magazina te u kategoriji tvrtke koja organizira konferencije.

POUZDANOST

Prvi broj poslovnog časopisa Lider izašao je 7. listopada 2005. Istodobno s prvim brojem pokrenut je portal koji svakodnevno izvješćuje o najvažnijim poslovnim i političkim događajima u svijetu i zemlji.

Organizacijom konferencije Prilagodba javnih poduzeća standardima Europske  unije početkom 2007. najavljeno je vrlo uspješno širenje djelatnosti na organizaciju skupova i seminara. Liderova zajednica danas ima i tri kluba – Studentski Lider klub (2006.), Klub izvoznika (2011.) i Klub obiteljskih tvrtki (2015.)

Lider-Superbrand-2017/18

RAZLIČITOST

Glavni proizvod tvrtke Lider media d. o. o. poslovni je tjednik Lider, jedan od najutjecajnijih, najuglednijih i najčitanijih poslovnih časopisa u Hrvatskoj. Poslovni tjednik Lider namijenjen je menadžerima i poduzetnicima iz malih, srednjih i velikih tvrtki, ali i svim donositeljima odluka, osobama zaposlenim u državnoj upravi, Vladinim agencijama i institucijama, odnosno svim poslovnim ljudima i onima koji se žele baviti biznisom.

Tiska se u magazinskom formatu u boji na osamdesetak stranica. Izlazi četvrtkom u Zagrebu i petkom u ostatku Hrvatske, a sve veću pozornost osvaja i digitalno izdanje tjednika. Samostalno i u suradnji s partnerima Lider organizira niz poslovnih skupova na kojima se otvaraju aktualne teme i raspravlja o prilikama i rješenjima problema poduzetnika i profesionalaca u pojedinoj gospodarskoj grani.

Mnogo sudionika, visoki uzvanici, medijski odjeci nakon konferencija i njihova prepoznatljivost pokazatelj su posti- gnute razine relevantnosti tih skupova među poslovnom zajednicom u Hrvatskoj. U sklopu konferencijske djelatnosti Lider okupi više od 6000 sudionika na godinu.

Najpoznatije su Liderove konferencije Dan velikih planova, na kojoj vodeći poduzetnici otkrivaju planove u godini koja slijedi; 48 sati – susret gradonačelnika i poduzetnika, dvodnevna konferencija koja okuplja više od 350 predstavnika državne i lokalne vlasti, poduzetnika i gospodarskih stručnjaka, te Žene u biznisu, konferencija na kojoj Lider tradicionalno proglašava deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Posebna pozornost posvećuje se izvoznicima, studentima i obiteljskim tvrtkama koji su okupljeni u tri ekskluzivna kluba – Klub izvoznika, Studentski Lider klub i Klub obiteljskih tvrtki. Od 2011. Liderov Klub izvoznika okuplja najuspješnije hrvatske tvrtke koje su u poslovanju okrenute prema izvoznim tržištima.

Ideja Kluba jest okupljanje kritične mase tvrtki s „izvozničkom težinom“ pod Liderovim medijskim pokroviteljstvom i organiziranje stalnih, dobro medijski praćenih okruglih stolova o izvozu. Jedanput na godinu Lider organizira i veliku konferenciju o izvozu Pametni znaju čemu služi izvoz.

Studentski Lider klub (SLK) mjesto je koje spaja tvrtke i buduće poslovne lidere te im omogućuje da budu društveno odgovorni u skladu s društvenim promjenama. Riječ je o posebnom projektu koji je Lider pokrenuo 2006. i na kojem okuplja najbolje studente završnih godina svih fakulteta, veleučilišta te privatnih poslovnih škola u Hrvatskoj.

Sponzoriraju ga uspješne hrvatske tvrtke koje studentima osiguravaju godišnju pretplatu na poslovni tjednik Lider. Klub obiteljskih tvrtki dobrovoljna je asocijacija koja promiče biznis zasnovan na obiteljskom vođenju. Članovima pomaže da izobrazbom, zajedničkom razmjenom znanja i iskustva unapređuju poslovanje te lakše svladavaju specifične teškoće u upravljanju svojim tvrtkama.

Liderov redizajnirani portal lider.media jedan je od najčitanijih poslovnih portala u zemlji. Njegova je publika pretežno poslovna, odnosno poduzetnička, s otprilike jednakim omjerom muških i ženskih čitatelja s različitim sklonostima: jedni najviše prate vijesti iz zemlje i svijeta politike, drugi su poslovni profesionalci, ali i izraziti tehnofili, zaljubljenici u putovanja te velikim dijelom ljubitelji TV-a i filma.

Uz Vijesti iz Hrvatske među najčitanijim su rubrikama Poslovna znanja, Tehnopolis i Stavovi.

Lider-Superbrand-2017/18

JESTE LI ZNALI…

• Lider je napravio prvi personalizirani prilog u Hrvatskoj – Agencijsko bilo. Svaki pretplatnik dobio je primjerak prilagođen njemu, uključujući naslovnicu i odabrane oglase.
• Indeks klijentelizma, odnos između broja zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, izračunala je Liderova redakcija.
• Veleposlanstvo Finske uključilo je Liderovu konferenciju Žene u biznisu u svoju inicijativu 100 djela za ravnopravnost spolova u Hrvatskoj.
• Na Liderovim konferencijama na godinu nastupi 440 panelista i govornika, 309 partnera i 6000 sudionika.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads